Recensie De Legendes van Pendar van Jennifer Wagemans

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Ik zit echt even een mega potje te balen hier. Na aanleiding van een vraag van een auteur kom ik er net dus achter dat een aantal recensies die ik vorig jaar tussen Augustus en December al heb geschreven niet online zijn gekomen. Het gaat hier om een tiental recensies. Ik heb het in die periode niet gemerkt door alle operaties en mijn moeder haar hartfalen. Ik was er heilig van overtuigd dat alles netjes online stond. Tja dan moet je ze alleen niet voor 2020 inplannen whoopsie! De komende dagen zullen er dus regelmatig 2 blogs tegelijk online komen tot deze recensies allemaal online staan. Want om ze allemaal op een dag te lanceren is een beetje veel van het goede. Maar goed mijn excuses naar deze uitgevers en auteurs. o.a de recensie van De legendes van Pendar van Jennifer Wagemans

Maar goed dat gezegd hebbende gaan we snel verder met de eerste recensie van deze blunder.

Recensie De Lengendes van Pendar

De legendes van Pendar door Jennifer Wagemans kun je hier kopen. 

Recensie De legendes van pendar

Titel: De legendes van pendar Auteur: Jennifer Wagemans Uitgeverij: Boekscout Genre: Fantasy Cijfer: 8

Hier gaat het boek over:

Het leven van Jake en Juul wordt verstoord door een onverwachte ontdekking die ze vlakbij hun huis doen. Dit zorgt ervoor dat ze in het vizier komen van een kwaadaardige organisatie die onder leiding staat van een mysterieus figuur met snode plannen. Wanneer Jake besluit te spijbelen tijdens een klassenuitje, belandt hij samen met Juul in een bibliotheek met wonderlijke boeken. De eigenaar van de bibliotheek openbaart aan hen een magische wereld. Nog voordat ze meer over de man te weten komen, slaat de organisatie toe en moeten Jake en Juul niet alleen vechten voor hun eigen leven, maar ook voor het voortbestaan van de magische wereld. Hulp en verraad komen uit onverwachte hoeken als het tweetal het mysterie van Pendar en hun eigen krachten steeds verder ontrafelt.

Dit vind ik van het boek:

Ik moet eerlijk bekennen dat de cover van het boek me niet echt aanspreekt. Als ik het boek in de winkel had zien liggen dan was ik er zo voorbij gelopen. Maar ik leerde Jennifer kennen op Instagram en zij vertelde mij waar haar boek over ging en dat wekte mij nieuwsgierigheid dus besloot ik hem te gaan lezen. Ook na het lezen van het boek is mijn mening over de cover hetzelfde ik zou dan ook willen aanraden om deze bij een evt herdruk te veranderen want hij doet echt afbreuk aan het verhaal zelf.

Het verhaal zelf is namelijk heerlijk om te lezen ik ben gek op fantasy boeken en voor fantasy zit je bij Jennifer Wagemans helemaal goed. Haar kleurrijke persoonlijkheid merk je terug in het boek. Het boek is spannend en meeslepend van begin tot het eind en de hoofdpersonages Jake en Juul zitten ontzettend goed in elkaar.  Zeg nou zelf welke boekenwurm houdt er nou niet van een magische boekenwereld waarin boeken tot leven komen.

Een van mijn favoriete stukjes in het boek is een briefje dat Juul schrijft voor Jake.

“Je viel ineens flauw en ik weet niet wat er gebeurd is. Ik snap er helemaal niets van en je hartslag is weg. Maar ik hoop dat je zo wakker word. Ik ben terug aan het lopen om het paarse boek op te halen. Dat ben ik in alle paniek vergeten. Ben zo terug wacht op me”

Ik denk dat dit stukje heel mooi weergeeft welke sfeer het boek heeft. Maar of Jake nog bij komt en of Juul terug kan komen tja dat ga ik natuurlijk niet verklappen. Het boek krijgt van mij een mooie 8 omdat ik het verhaal super vind maar de cover niet mooi. Ooh ik vergeet bijna te melden dat het boek ook hele toffe illustraties heeft aan de binnenkant. Ik vind dat altijd een toffe toevoeging aan fantasy of young adult boeken.

Liefs, Melanie

Wil je nu nog andere boeken van Nederlandstalige auteurs ontdekken dan vind je deze hier

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Krystle/Batboy
4 jaren geleden

Lees zelf eigenlijk nooit dit soort genre, maar klinkt best ok. Ik vind de kaft eigenlijk best mooi….

nicole
4 jaren geleden

Wat een vervelende ontdekking dat ze nooit gepubliceerd zijn zeg. Soms faalt de techniek… Maar je hebt nu wel een fijn voorraadje feitelijk!
nicole onlangs geplaatst…Bloemkoolrijst invriezen kan dat? Mijn ervaring!My Profile

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Klinkt als een interessant boek! Ik snap je wel wat de kaft betreft.
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Today Tries | Tony’s Chocolonely met spijs en nootjesMy Profile

lodi
4 jaren geleden

Wat zal dat even raar voor je zijn geweest, dat jij denkt dat er artikelen online staat, maar dit niet is. k snap wat je bedoelt met de kaft, ik vind dit meer voor een kinderboek, maar zo zie je toch maar dat een kaft niks zegt over het boek. Ik lees steeds meer fantasy boeken, leuk.

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x