Het mooiste boek volgens Judith van Wijk van Hipenhot.nl

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is weer zondag en jullie weten ondertussen allemaal wat dat betekend. Tijd om jullie kennis te laten maken met een andere leuke blogger. Het leuke aan dit onderdeel op mijn blog vind ik dat we naast leuke boeken ook heel veel leuke blogs leren kennen over verschillende onderwerpen. Daarnaast is het ook heel leuk om te zien hoe gevarieerd iedereen leest. Vandaag is het de beurt aan Judith van Wijk om over haar mooiste boek te vertellen.

Juut selfie dynjandi[2154].JPG

Welk boek was het mooiste boek dat je hebt gelezen? Klein Leven Hanya Yanagihara

Waar gaat het boek over? Het boek beschrijft het levensverhaal van een groep vrienden, waarvan er eentje in zijn jeugd misbruikt is. Hij heeft hier zijn hele last van. Het boek volgt de vrienden van de studententijd tot middelbare leeftijd, met tussendoor flashbacks van de jeugd van de hoofdpersoon. Langzaam wordt duidelijk waarom hij zichzelf snijdt met scheermesjes.

Waarom vind je dit boek het mooiste boek dat je hebt gelezen? Ik vond het ontzettend aangrijpend om te lezen hoe kindermisbuik het leven van iemand kan verpesten. Wat de gevolgen zijn. Ik kreeg echt een inkijkje in de gedachten en gevoelens van de hoofdpersoon en kon daardoor ook beter begrijpen dat misbruik niet iets is wat je “zomaar’ even parkeert, maar dat het je de rest van je leven achtervolgt, in elke vezel van je lijf en bij elke stap die je zet. Het is nooit weg.

Welk genre lees je over het algemeen graag? Ik houd vooral van literatuur, literaire thrillers of boeken die me op een bepaalde manier aan het denken zetten. Zo ben ik momenteel bezig in Grand Hotel Europa over het massatoerisme, en dat vind ik ook een boek wat me waanzinnige inzichten geeft.

Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? Momenteel hooguit 5-10, gezien met drukke leven met 4 kinderen in de leeftijd van 4-13. De kleuter wil overdag aandacht, de puber ’s avonds als de rest op bed ligt. Vroeger las ik wel 40 boeken per jaar.

Is er nog een ander boek dat je de lezers van Bookstamel graag zou willen aanraden? Nou, Grand Hotel Europa dus!

Waar kunnen we jou volgen op social media? @hipenhot of @hipenhotreizen

Dankjewel dat je jou mooiste boek met mij wilde delen Judith

Fijne zondag allemaal, Liefs Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gabrielle
Gabrielle
4 jaren geleden

Heftig, lezen over misbruik vind ik erg moeilijk zéker sinds ik zelf kinderen heb. Aan de andere kant, krijg je inzicht en veel meer begrip voor de slachtoffers. Ik ga ‘m toch even in gedachten houden, thanks!

Alexandra
4 jaren geleden

Leuk, grand hotel staat op mijn verlanglijst. Ga klein leven ook noteren. Mijn wenslijst groeit hard, reden dat ik minimaal één boek per maand wil lezen. Ik vind lezen heerlijk, komt er alleen zo weinig van. Leuk blog.

Monique
4 jaren geleden
Antwoord aan  Alexandra

Ik vind dit een leuke rubriek op je blog. Ik lees veel te weinig helaas.

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Leuke lijst! Grand Hotel Europa staat ook mijn lijstje, maar dat andere boek klinkt ook heel interessant.
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…One.Two.Free!My Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

wat leuk om Judith van Hip en Hot ook eens op een andere manier te leren kennen ! Dat proces van bijna niet meer aan lezen toekomen dat herken ik wel…Nu mijn kinderen de deur uit zijn, lees ik weer naar hartelust!

Manon
4 jaren geleden

Lijkt me een zeer heftig boek hoor

nicole
4 jaren geleden

Leuk om te zien wat het lievelingsboek van iemand is. Het onderwerp spreekt mij niet aan, maar smaken verschillen!
nicole onlangs geplaatst…Bloemkoolrijst invriezen kan dat? Mijn ervaring!My Profile

Joany
4 jaren geleden

Wat een toffe manier om je bezoekers voor te stellen aan andere leuke bloggers! Ik vind het zo interessant om te lezen wat iemands lievelingsboek is. Dat zegt zo veel over diegene.

Jasmijn Bult
4 jaren geleden

Klinkt als een mooi/heftig boek, misschien dat ik die binnenkort ook maar eens ga oppakken 💪🏻

Wanda
4 jaren geleden

Ik zag dat boek inderdaad bij de bieb liggen, maar omdat het best wel een heftig onderwerp is, heb ik hem maar even laten liggen. Misschien dan toch de volgende keer maar meenemen.

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x