1000 vragen aan jezelf – 10

 

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Heb jij je prins op het witte paard al gevonden? Ik heb de mijne inmiddels alweer 9 jaar geleden gevonden. We speelde allebei een online game en hebben elkaar via daar leren kennen. Het klikte gelijk en nu zijn we dus nog steeds samen hoe leuk is dat! Ik zou me echt geen betere man kunnen wensen. Maar word ik eigenlijk snel verliefd? Dat lees je hieronder.

IMG_8523

127. Word je snel verliefd? Mijn moeder zei vroeger dat ik nog verliefd op een aardappel kon worden. Echter verwarde ik verliefdheid met een beetje warmte en genegenheid. Momenteel ben ik erg kritisch en word ik niet zo snel meer verliefd. Misschien ook omdat ik al 9 jaar samen ben met mijn prins op het witte paard.

128. Waar denk je aan voordat je in slaap valt? Aan alles wat ik die dag heb meegemaakt. Ik heb autisme en verwerk de prikkels voor het slapen gaan erg irritant want daardoor duurt het lang voor ik in slaap val.

129. Wat is je favoriete dag van de week? In het race seizoen de zondagen. Heerlijk met mijn schatje op de bank toastjes, ontbijt of lunch erbij en genieten van de race. Ik kan niet goed stilzitten dus meestal pak ik er dan ook een borduur werkje bij. Ik vind dat zo heerlijk hé een lekkere kneuterige zondag op de bank. 

130. Wat is je grootste overwinning? Dat ik weer op de straat kom. Ik heb al jaren straatvrees waar ik ooit me eigen huis helemaal niet uit kwam. Ben ik nu 2x naar het buitenland geweest. Echter is helaas me straatvrees 2 jaar geleden weer erger geworden. Ik kom wel in het dorp en ga met mijn vriend wel verder weg maar alleen met de bus of met de trein ga ik echt niet! Of een vreemde weg die ik niet ken nee dankjewel. Het liefst weet ik precies hoe lang de rit duurt en waar elke benzinepomp zit. Toch blijf ik mezelf uitdagen om steeds iets meer te doen. Sinds 2 weken heb ik een regiotaxi pas we hopen dat ik daarmee wat vaker de deur uit kom. Ik hoop komende week de drempel over te stappen en deze voor het eerst te gebruiken. 

131. Met welke beroemdheid zou je een dag willen doorbrengen? Hier zou je waarschijnlijk een schrijver verwachten. Maar nee mijn grootste droom is om een keer met Jamie Oliver in de keuken te mogen staan. Ik heb mijn zoon 16 jaar geleden naar deze kok vernoemt omdat ik gek ben op koken en de Recepten van Jamie gewoon geweldig zijn. Ik heb inmiddels 3 van zijn kookboeken in mijn kast staan maar ik hoop ze ooit allemaal te hebben. Een van mijn favoriete recepten van hem is gehaktbrood uit de oven met kikkererwten in een soort tomatensaus hmmmmm.

132. Ben je weleens verliefd geweest op een (onbereikbare) beroemdheid? Nee ik ben daarin nog al nuchter denk ik. Want wat is een beroemdheid meer dan een ander. Natuurlijk er zijn genoeg knappe beroemdheden zoals bradd pitt , Johnny Depp etc. Ik presenteerde vroeger voor festival tv zou mocht ik Bijv op paaspop direct interviewen wat erg leuk was. Een van de leukste festivals vond ik Pennenzakkenrock in Mol dat is een festival voor schoolgaande kinderen zonder alcohol. Ook daar mocht ik o.a bijv Milk Inc interviewen. Sowieso zijn de festivals in België veel beter georganiseerd als hier in Nederland en word de pers veel beter verzorgt. 

 

 

133. Wat is je droomberoep?Ik heb een droom maar die is helaas niet realistisch omdat ik de werk uren en druk niet zou aankunnen. Maar ik zou heel graag een soort huiskamer boekenwinkel winnen beginnen. Een plek waar ouderen en kinderen kunnen worden voorgelezen. Waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten of gewoon met een bakje koffie de krant lezen. Een plek waar jong en oud samen komen voor een praatje. Waar koffie nog betaalbaar en leuk is. Zeg maar de winkel onderhoud dan de ontmoet plek. Waardoor je een warme en veilige plek maakt voor de samenleving en waardoor niemand eenzaam zou zijn. 

134. Vraag je makkelijk om hulp? Nee ik vind hulp vragen en accepteren erg lastig. Dat is voor mij een drempel waar ik het laatste jaar steeds meer over heen ga. 

135. Wat kun je maar niet weggooien? Ik zou het niet weten ik maak regelmatig een rondje door het huis om te kijken wat er weg kan. Maar oke boeken vind ik toch wel lastig om weg te geven (weggooien doe ik sowieso niet snel ik geef het liever weg)

136. Welke site bezoek je dagelijks? Hebban, Goodreads, Facebook 

137. Zijn de beste dingen in het leven gratis? Jazeker denk aan familie gezondheid en de mooie natuur om je heen. 

138. Heb je weleens iets gestolen? Ja als jong meisje een lipstick die moest ik toen van mijn moeder gaan terug brengen. Ik was echt drie jaar oud of zo. 

20191024_123322

139. Welk gerecht schotel je gasten vaak voor? Lasagne of kipcocktail zijn hier de favorieten die moet ik vaak maken op verzoek. Of gewoon een lekkere salade zoals hierboven met Tonijn Warm gerookte zalm een uitje tomaatjes en sla hmmm heerlijk 

140. In welke winkel wil je wel één minuut gratis winkelen? Een boekenwinkel natuurlijk 🙂 En misschien de Action maar als ik moet kiezen ga ik voor de boekenwinkel

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alexandra
4 jaren geleden

Die gezellige boekenwinkel van je dromen lijkt mij ook een zalig plekje. Ik vind toch bakkie leut, boek, comfortabel en gezellig één van de beste combinaties.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Alexandra

Dat ben ik dus helemaal met je eens. Het zou ook echt een plekje moeten zijn waar iedereen zou kunnen samenkomen.
Bookstamel onlangs geplaatst…Blogs van eigen bodem met Mia FarnwoodMy Profile

Xiana
4 jaren geleden

Wat een leuk concept! Waar haal je de inspiratie voor jouw vragen? Tof dat je lezers op die manier een kijkje krijgen in jouw leven. Geniet van het weekendje!

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

Ik ben ook dol op koken, maar ik zou met Otto Lenghi in de keuken willen staan. En wat een dijk van een overwinning heb jij op jezelf behaald zeg: chapeau

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Felice Veenman

Otto Lenghi is ook een hele goede keuze! Er zijn zoveel super goede en leuke koks! Dankjewel ik ben nog niet waar ik wezen moet maar ook die dag komt wel 🙂
Bookstamel onlangs geplaatst…Blogs van eigen bodem met Mia FarnwoodMy Profile

Joyce -SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Leuk om te lezen! Die zondagen klinken echt heerlijk, zo breng ik ze ook het liefst door. Lekker op de bank met mijn vriend, dekentje erbij, lekker eten en Netflix.
Joyce -SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Last week #3 zelf sushi makenMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden

Schrijfster Daniëlle Bakhuis verzon deze 1000 vragen ooit voor de flow. Hier kun je lezen hoe ze erop kwam. http://daniellebakhuis.nl/2016/hoeik1000vragenaanjezelfverzon/
Bookstamel onlangs geplaatst…Blogs van eigen bodem met Mia FarnwoodMy Profile

hippiemeisje
4 jaren geleden

Wat een mooi droomberoep heb je, ik ben er meteen voor gewonnen.
Leuk om te lezen dit, echt wel! Je lijkt me een zeer interessant persoon.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  hippiemeisje

Aah wat lief dankjewel!
Bookstamel onlangs geplaatst…Blogs van eigen bodem met Mia FarnwoodMy Profile

Deborah
4 jaren geleden

Wat een leuke serie weer om te lezen.
En ik had inderdaad verwacht dat je een schrijver zou kiezen opa Jamie Oliver haha.
Deborah onlangs geplaatst…Wax on, Wax off…My Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Deborah

Hahaha ja schrijvers zijn er genoeg hoor waar ik wel een dagje mee wil doorbrengen maar tja degene waar je, je zoon naar hebt vernoemt komt daar toch voor.
Bookstamel onlangs geplaatst…Blogs van eigen bodem met Mia FarnwoodMy Profile

Janet
4 jaren geleden

Wat heb je een leuke droom zeg, dat klinkt heel erg leuk. Wat grappig dat je een dag met Jamie Oliver zou willen doorbrengen, dat zou ik niet verwachten inderdaad.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Janet

Heel veel mensen verwachten het niet. Maar ik heb vroeger voor kok geleerd en kookte heel graag. Nu bak ik liever maar koken vind ik ook nog steeds heel leuk. Ik was bezig een recepten blog op te starten maar toen kwamen er operaties tussen door. En ook mijn moeder met haar hartfalen maar ik hoop dat binnenkort weer op te pakken.
Bookstamel onlangs geplaatst…Blogs van eigen bodem met Mia FarnwoodMy Profile

Cynthia
4 jaren geleden

Interessant om meer over je te lezen. Ik hoop dat je die regio taxi pas snel gaat gebruiken! De wereld is zo mooi! Ik vind het knap van je dat je jezelf blijft uitdagen.
Cynthia onlangs geplaatst…Review: Bakken Als de Beste (BoekenweekBloghop & Winactie)My Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Cynthia

Aah wat lief dankjewel
Bookstamel onlangs geplaatst…Blogs van eigen bodem met Mia FarnwoodMy Profile

Joany
4 jaren geleden

Ik hou ook zo van kneuterige zondagen op de bank. Ik zit dan meestal lekker op de bank te lezen met een lekkere kop thee binnen handbereik terwijl zoonlief lekker aan het spelen is. Of ik pak er een haak- of breiwerkje bij en ga daarmee aan de slag terwijl er een leuke Disneyfilm speelt. Heerlijk.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Joany

Haken zou ik ook ooit graag nog leren. Maar dan moet het eerst beter gaan met mijn handen
Bookstamel onlangs geplaatst…Blogs van eigen bodem met Mia FarnwoodMy Profile

Manon
4 jaren geleden

Jouw huiskamerboekenwinkel doet me echt denken aan de film You’ve Got Mail.

En heerlijk die race-zondagen he.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Manon

ja i love them! Helaas moet ik nog wat langer geduld hebben nu alles is afgelast
Bookstamel onlangs geplaatst…Blogs van eigen bodem met Mia FarnwoodMy Profile

Dennis van Elten
4 jaren geleden

Het blijft een mooie serie. Ik vind het zelf ook leuk om te doen. Ik ben erg benieuwd wat voor vragen er nog meer komen.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Dennis van Elten

Nog heel veel 🙂 Als je alvast een lijstje wil stuur me dan even een pbtje:P
Bookstamel onlangs geplaatst…Blogs van eigen bodem met Mia FarnwoodMy Profile

Nathalie
4 jaren geleden

Wat leuk dat jij je prins door een online game hebt ontmoet. Een vriend van ons heeft zijn partner ook op die manier gevonden en is zelfs van Zweden naar Nederland verhuisd. 🙂
Nathalie onlangs geplaatst…Panash; pannenkoekmix met een twistMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Nathalie

Ooooh wauw dat is een nog grotere stap. Ik had echt nooit verwacht op die manier mijn prins te ontmoeten maar blijkbaar moest het zo zijn.
Bookstamel onlangs geplaatst…Blogs van eigen bodem met Mia FarnwoodMy Profile

Susan | The Seoulite
4 jaren geleden

Leuk hoe je jouw lover hebt ontmoet! En dat je ook van de racedagen houdt, hehe.
Susan | The Seoulite onlangs geplaatst…Insta hotspot in Insadong, Seoul: Color Pool MuseumMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Susan | The Seoulite

Ja i love racing jammer dat we nu wat langer moeten wachten
Bookstamel onlangs geplaatst…Blogs van eigen bodem met Mia FarnwoodMy Profile

Sherana | Reisenergie.nl
4 jaren geleden

Altijd leuk om je 1000 vragen aan jezelf te lezen! Heb je trouwens je website vernieuwd? Ziet er netjes uit!

Bookstamel
4 jaren geleden

Klopt ik heb hem aangepast 🙂 Ik ben nu nog bezig om de pagina’s aan te passen en op te frissen. Gewoon op het gemakje.
Bookstamel onlangs geplaatst…Blogs van eigen bodem met Mia FarnwoodMy Profile

27
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x