Hoe is het nu met Aline van Wijnen

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vorig jaar deed Aline van Wijnen mee aan de blogs van eigen bodem. Hier kun je het interview lezen en hier mijn recensie van haar boek Halsoverkop. Wat je toen vast niet hebt gemerkt is dat er achter de schermen heel wat gebeurde. We hadden het interview en de recensie namelijk gepland tegen de tijd dat haar nieuwste boek zou uitkomen. Echter had dat boek een eigen willetje en wilde die pas dit jaar uitkomen 😉 Maar hé dat is helemaal niet zo erg want nou konden we mooi een terugkom interview en recensie plannen voor 2020. Jullie raden het vast al vandaag is het dus tijd voor een Hoe is het nu met Aline van Wijnen interview.

Hoe is het nu met Aline van Wijnen

Interview : Hoe is het nu met Aline van Wijnen

Daar is dan eindelijk je nieuwste boek Bestemming geluk. Hoe voelt het dat de lezers nu eindelijk het verhaal over Melanie kunnen gaan lezen? Het is best een vreemd gevoel, kan ik je vertellen. Blijdschap natuurlijk, ik heb heel lang moeten wachten tot dit boek eindelijk uitkwam. Aan de andere kant ben ik inmiddels een paar andere afgeronde manuscripten verder, waardoor dit boek niet meer zo dichtbij voelt. Ik houd natuurlijk nog steeds van mijn personages en van hun verhaal, maar ik heb deze keer meer afstand van ze genomen dan met mijn vorige twee boeken.

Het boek gaat dus over mijn naamgenootje Melanie kun je haar in het kort omschrijven? Melanie is een jonge vrouw die met veel toewijding haar juwelierswinkel runt. Ze is een goede dochter en lieve vriendin en ze is een beetje in de war van wat ze nu echt in haar leven wil.

Wat hoop je dat de lezers van Bestemming Geluk gaan vinden? Ik hoop dat ze het een goed boek gaan vinden dat ze een paar ontspannende leesuren bezorgt. Ik hoop dat ze mijn personages leuk en echt vinden. En ik hoop dat ze over dingen nadenken die ik stiekem in dit verhaal aankaart.

Melanie wordt vaak afgekort naar Mel net zoals bij mijzelf vaak gebeurt. Hebben jouw vrienden een speciale bijnaam of afkorting van jouw naam voor je? Nee, eigenlijk niet. Ik kies trouwens vaak bewust namen voor mijn personages die makkelijk af te korten zijn. Naar mijn gevoel geven de afkortingen de band aan tussen de personages.

Waar haalde je de inspiratie voor Bestemming Geluk vandaan? In een van de schrijfboeken heb ik ooit gelezen dat je het beste over dingen kunt schrijven die je goed kent. Voor Bestemming geluk heb ik inspiratie geput uit mijn ervaring als verkoper in een juwelierswinkel, als schrijfster (dat tien keer uitvergroot) en als iemand die niet in Nederland geboren is. Dat heeft genoeg basis gegeven voor een verhaal.

Je schrijft romans maar hoe heb je eigenlijk zelf je prins op het witte paard ontmoet? In de winkel die ik in Bestemming geluk omschrijf! Dat is een leuk weetje hè? Ik was verkoopster en Jeroen kwam daar regelmatig voor zijn werk. Eerst had ik het niet door dat hij een oogje op mij had, en dat heeft best wel lang geduurd. Maar stiekem vond ik hem ook heel lief en leuk en uiteindelijk hebben we toch met elkaar afgesproken. Dat is nu alweer 13 jaar geleden.

Bestemming geluk is het eerste boek van jou dat uitkomt bij uitgeverij de Boekerij hoe ben je bij deze uitgeverij terecht gekomen? Op een boekevent in Amsterdam raakte ik in gesprek met de uitgever van de Boekerij. Toen had ik nog geen plannen om over te stappen naar een andere uitgever, dus werd er ook niet over gesproken. Zij gaf mij wel haar visitekaartje en zei dat ik haar altijd mocht bellen of mailen. Op het moment dat ik die overstap wel overwoog, heb ik haar gemaild en binnen no time was de deal rond.

Vond je het spannend om voor dit boek te gaan samenwerken met een andere uitgever? Iets nieuws is altijd spannend, of het een nieuwe school, baan of een andere uitgever is. Maar ik heb bij de Boekerij vanaf het begin een goed gevoel gehad, alsof ik in een lieve familie werd opgenomen. Ondertussen hebben wij heel veel contact gehad over mijn boeken en ik weet dat ik de juiste stap heb gezet. Mijn boeken zijn in goede handen bij de Boekerij.

Inmiddels is dus boek 3 uit deze was al een tijdje afgerond betekent dit dat je ook alweer bezig bent met boek nummer 4? Ik heb drie contracten getekend bij de Boekerij en alle drie manuscripten zijn al afgerond. Op dit moment heb ik een schrijfpauze om bij te komen van mijn schrijfmarathon. Maar ik heb alweer een paar nieuwe ideeën voor nieuwe boeken. Gelukkig maar!

Stel je zou samen met een andere auteur een duo boek moeten schrijven met welke auteur zou je dit dan willen doen? Als ik heel eerlijk ben, denk ik niet dat ik dat zou kunnen. Ik vind het heerlijk om in mijn schrijfbubbel te verdwijnen en daar pas uitkomen als mijn boek afgerond is. Als je samen met iemand anders schrijft, kan dat natuurlijk niet. Maar als dat echt moet, dan zou ik het met Gaby Rasters of Wendy Brokers willen proberen. Wij kennen elkaar goed, zij schrijven boeken die ik graag lees, dus dat zou misschien kunnen werken.

Wat zou je nog graag willen leren in je leven? Ik zou graag willen leren om geduldiger te zijn. Dat lukt me doorgaans niet echt. Wachten op wat dan ook is voor mij een marteling. Beter kunnen omgaan met kritiek is ook een goeie. En verder wil ik al mijn leven lang leren pianospelen en stijldansen. Als ik ooit genoeg tijd over heb zal ik daar werk van maken.

Is er nog iets wat je wil bereiken als auteur zijnde? Ik wil graag een groot lezerspubliek opbouwen. Ik ben altijd zo dol op mijn personages en hun verhalen, ik zou het fantastisch vinden als mijn boeken door velen gelezen worden.

Als er een film van Bestemming Geluk gemaakt zou worden wie zou dan de rol van Melanie moeten spelen? Oef, dat is een lastige. Ik kijk geen tv en heel zelden een bioscoopfilm, waardoor ik geen acteurs ken. Ik moest een uur online zoeken om deze vraag te kunnen beantwoorden, maar ook dat heeft niet echt geholpen. Alle actrices zijn zo anders dat Melanie in mijn hoofd! Maar als ik echt iemand moet noemen, dan kies ik Marieke Elsinga. Ze is dan geen actrice en lijkt uiterlijk niet op mijn Melanie, maar ik vind Marieke Elsinga een veelzijdige en sympathieke vrouw. Ze zal vast geen nee zeggen tegen een filmrol!

Oké tot slot ook dit keer een aantal dillema’s voor jou. Welke kies jij en waarom

Hutje op de hei of huis in een drukke stad? Hutje op de hei klinkt heerlijk in mijn oren. Lekker rustig zodat ik helemaal kan opgaan in een verhaal. Maar stiekem heb ik een beetje roering om me heen nodig om me goed en midden in het leven te voelen. Toch maar een huis in een drukke stad.

Pittig of Zoet? Pittig. Ik ben geen zoetekauw.

Vis of Vlees? Vis. En dan het liefst in een restaurantje ergens aan zee in Portugal of Ibiza als ik toch mag kiezen.

Vaker een weekendje weg of een lange vakantie naar een ver land? Absoluut vaker een weekendje weg: ik vind het een fijn vooruitzicht als er een nieuw uitstapje op korte termijn is gepland.

Winkelen of uit eten gaan? Uit eten gaan. Winkelen vind ik vreselijk.

Wandelen in het bos of aan het strand? Aan het strand. Ik wordt helemaal blij als ik zee zie.

Een film van je boek of een theaterstuk? Een film zou wel tof zijn.

Koken of bakken? Koken. Taarten bakken is niet mijn ding. Taarten eten eigenlijk ook niet😊

Liefde of Lust? Liefde. Lust is iets wat overgaat, echte liefde blijft.

Super bedankt dat je nog een keer in gesprek wilde gaan met mij!

Heel veel liefs, Melanie

Ben je na dit Hoe is het nu met Aline van Wijnen interview benieuwd geworden naar de boeken van Aline lees dan hier mijn recensie van Halsoverkop en hier van Bestemming geluk. Een van de boeken kopen dat doe je hier.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

leuke vragen en antwoorden en zo leer je weer iemand wat beter kennen

lodi
4 jaren geleden

Wat een leuke vrouw is dit! Tenminste dat lijkt ze me 🙂 ik ben heel benieuwd naar Bestemming geluk, eenboek die volgens mij helemaal iets voor mij is.

Ashley
4 jaren geleden

Tof je interviews, leuk om eens mee te kijken achter de schermen van een boek. Bedankt voor het delen!

Dhini
4 jaren geleden

Weer leuke vragen en leuk beantwoorden. Uiteten vind ik ook erg leuk en winkelen ook.

Manon
4 jaren geleden

Wat leuk dat het boek en haar echte leven een beetje door elkaar loopt. Marieke Elsinga lijkt me ook wel leuk denk ik.

trackback

[…] Aline al eens mee aan de blogs van eigen bodem en mocht ik haar twee keer interviewen. Het terugkom interview met Aline van Wijnen was de laatste die ik gedaan heb. Maar nu vond ik het dus weer tijd om Aline weer eens in het […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x