Recensie Night Thinker van Luna van Roosen.

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het tijd voor mijn recensie van Night Thinker van Luna van Roosen. Deze talentvolle jonge auteur is slechts 19 jaar oud. Ik mocht haar vorig jaar interviewen toen haar eerste boek Day Dreamer uitkwam bij Hamley Books. Dit interview kun je hier terug lezen als je dat leuk vindt. Omdat Night Thinker het vervolg is op Day Dreamer wil ik je wel even waarschuwen dat in deze recensie spoilers kunnen staan. Ik probeer dat altijd te vermijden maar helaas is dat niet altijd mogelijk. 

Daar gaan we dan mijn recensie van Night Thinker 

Night Thinker

Een magisch einde van een geweldig sprookje! 

Titel: Night Thinker Auteur: Luna van Roosen Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 9,5

Hier gaat het boek over:

”Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins en een kasteel vol familiegeheimen. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat het mijn leven in groot gevaar brengt.”

Lora’s aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby’s familiegeheimen.

Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby’s verhaal. Lora wil zijn waarheid ontdekken, maar bij elke ontdekking komt ook haar eigen veiligheid verder in het gedrang.

Is zij in staat om eindelijk rozen te doen bloeien? Of zal ze nooit ontdekken welke rol voor haar is weggelegd in dit sprookje?

Dit vind ik van het boek:

Wauw ik zie niet vaak een boek met zo’n mooi binnenwerk. Nu is Hamley Books daar altijd wel erg sterk in maar in dit boek maken de prachtige tekeningen van Luna het helemaal af. Daarnaast begint elk nieuw hoofdstuk met een mooie grijze pagina met achtergrond. Daardoor weet je gelijk dat je aan een nieuw hoofdstuk begint.

20200303_081855

Dat Luna van Roosen echt een talentje is merk je steengoed in Night Thinker. Het boek gaat namelijk naadloos verder waar Day Dreamer stopte. Ook in dit boek weet Luna haar lezers weer te boeien met een sterke verhaal lijn en mooie wendingen in het verhaal. De subtiele verwijzingen naar bestaande sprookjes geven het boek een mooie balans.

Het boek heeft alles wat een modern sprookje behoort te hebben. Een schurk een held en een prins op het witte paard. Want zeg nou zelf welk meisje heeft er nou nooit bij een vijver staan dromen of de kikker die ze zag een prins zou worden als ze hem kuste. De kikker en de prins heeft Luna prachtig in het verhaal verwerkt. De tekening daarbij is ook nog eens super tof!

20200303_081938

Ik moet stiekem bekennen dat bobby mijn hart toch wel een beetje heeft veroverd. Dit personage zit gewoon heel erg goed in elkaar. Ik vind het zelf ook leuk hoe het hondje Henry in het verhaal is verweven. Hoewel Daydreamer wat meer romantisch was en Night Thinker iets meer de donkeren kant op ging zijn beide boeken steengoed! Night Thinker is een steengoed einde van dit moderne sprookje. 

Tja ik blijf erbij luna is een talent om in de gaten te houden het boek krijgt daarom van mij een dikke 9,5

Heel veel liefs, Melanie 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Oh ik zou het alleen voor de illustraties al lezen!
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Today Tries | Tony’s Chocolonely met spijs en nootjesMy Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x