Deze boeken las ik in februari

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is tijd om eens de balans op te maken. welke boeken las ik in februari. Heb ik mijn doel van 80% boeken van Nederlandstalige en Vlaamse bodem weer gehaald of las ik deze maand meer vertaalde werken. Welk boek vond ik het meest bijzonder in februari en welke boeken scoorde het laagst?

Je gaat het allemaal ontdekken in deze blogpost

Aantal boeken gelezen: 12

Nederlandstalige/Vlaamse boeken: 9

Vertaalde boeken: 3

Hoogste Cijfer: 9,5 

Laagste Cijfer: 6

Het mooiste of meest bijzondere boek dat ik las in februari is: Ik ga dan toch voor Abdij van de nacht van Ellis van Zijll omdat dit boek mij het meest heeft verrast en gewoon ontzettend goed in elkaar zat.

Drakenzieler 1 Cocky van Dijk

 

Ik begon de maand met het boek Spiegelgeest van Cocky van Dijk. Dit is het eerste deel in de Draken zieler trilogie. Dit boek was gelijk een schot in de roos want Cocky heeft een fijne en vlotte schrijfstijl. Daarnaast kwamen er draken voor in het boek en ik ben natuurlijk helemaal gek op boeken over draken. Het boek kreeg van mij dan ook een dikke 9. De complete recensie van dit boek kun je hier lezen. 

 

 

In de sterren Minnie Darke

 

Na spiegelgeest was het tijd voor een romantisch boek. Dit keer las ik in de sterren van Minnie Darke. Dit is het eerste vertaalde boek deze maand. De schattige lolly’s kreeg ik van de uitgever bij het boek. Dit boek gaat over liefde, astrologie en er is ook een stuk theater in verwerkt. Dit boek vond ik leuk maar niet heel spannend of vernieuwd. Er had denk ik net iets meer ingezeten en daarom kreeg het boek van mij een mooie 8.5. De complete recensie van dit boek kun je hierlezen. 

 

 

Sluimergeest-Cocky-van-Dijk

Het derde boek dat ik deze maand las was Sluimergeest. Dit was het tweede deel in de draken zieler trilogie van Cocky van Dijk. Zoals je hier boven kunt zien las ik eerder deze maand ook al het eerste deel. Daarna was ik gelijk verkocht dus besloot ik om ook snel deel 2 te gaan lezen. Ook met dit tweede deel stelde Cocky van Dijk mij niet teleur. Ik denk zelfs dat dit deel misschien nog wel net iets sterker is als het eerste deel. De complete recensie kun je hier lezen.

 

 

Blind Getrouwd

 

Boek 4 alweer deze maand. Dit keer een heerlijk feelgood boek van Nederlandstalige/vlaamse bodem. Ik denk dat de meeste mensen hier in Nederland wel het programma Marries at first sight kent. Dit boek heeft daar wel iets van weg want het hoofdpersonage besluit om zich in te schrijven bij een relatie bureau. Dat bureau werkt niet iets anders en je ontmoet elkaar pas voor het altaar. Het verhaal van dit boek vond ik zeer vermakelijk maar niet wauw de complete recensie lees je hier

 

 

20200208_165304

 

Ik had nog niet veel dark Fantasy boeken gelezen toen ik Ellis van Zijll leerde kennen. Maar na het lezen van Abdij van de Nacht was ik op slag verkocht aan dit gerne. Dit moderne duistere sprookje heeft mij echt ontzettend verrast . Daarom is het voor mij deze maand ook het boek van de maand februari. De complete recensie van dit boek lees je natuurlijk hier

 

 

Schemergeest -Cocky-van-Dijk

 

Tja als je dan deel 1 en deel 2 van de Draken zieler trilogie hebt gelezen dan kan deel 3 natuurlijk ook niet ontbreken. Ik had me zo enorm verheugd op het slot van deze trilogie. Wat is deze trilogie ontzettend sterk zeg! Deze trilogie behoort dan ook zeker tot een van de favoriete in mijn boekenkast. Dit slotdeel vond ik de allerbeste in serie. De complete recensie lees je hier

 

 

Bonuszoon

 

Het zevende boek dat ik deze maand las was Bonuszoon van Antoinette Kalkman. Na alle romans en fantasy boeken was ik wel toe aan een beetje spanning in mijn leven. Bonuszoon is een heerlijke subtiele thriller met een ijzersterke verhaal lijn. Er zaten genoeg plottwisten in om het boek interessant te houden. Ik denk dat de pshygo thrillers toch ook wel echt in mijn straatje passen. Dit boek scoorde dan ook een mooie 9 de complete recensie lees je hier. 

 

Ik-ben-je-niet-vergeten

 

Het tweede vertaalde boek dat ik las deze maand is van een ontzettend goede feelgood auteur namelijk Christina Lauren. Ik kan wel zeggen dat ik een enorme fan ben van haar boeken. Het is het aller eerste boek dat ik mocht recenseren voor Xander uitgevers. Dat blijft altijd wel een beetje spannend om voor het eerst iets te mogen recenseren. Ik heb ontzetten genoten van deze feelgood. Dus ook dit boek kreeg een goed punt van mij. De complete recensie lees je hier.

 

 

 

20200118_145650

 

Oooh wat keek ik enorm uit naar Exit van Teri Terry. Ik had de gewist serie van deze auteur gelezen en die vond ik echt helemaal te gek. Maar ik moet eerlijk bekennen dat dit met Exit niet het geval was. Hoewel ik de schrijfstijl van de auteur nog steeds goed vind bleef het verhaal voor mij een beetje vlak. Ik miste de goed opgebouwde spanning die ik bij gewist wel las. Ik kon dit boek dan helaas ook niet meer dan een 7 geven. De complete recensie van het boek lees je hier

 

kind-van-de-storm

 

Boek 10 alweer. Jeetje ik dacht dat dit een slechte leesmaand zou worden maar stiekem heb ik ook deze maand weer 12 boeken gelezen net als vorige maand! Ik zeg lekker bezig. Een heel bijzonder boek dat ik gelezen heb is toch wel Het kind van de Storm. Hoewel dit boek het niet helemaal voor mij was en het ook het minste boek was wat ik las deze maand met een 6. Is de auteur een heel bijzonder persoon en dat merk en lees je ook terug in zijn boek. Het verhaal was niet slecht maar kwam voor mij gewoon wat te traag en van de hak op de tak over. De complete recensie lees je hier. 

 

 

20200226_124216

 

 

Het 11 de boek dat ik las deze maand heeft weer wat met sprookjes te maken dat was namelijk In een land hier heel dichtbij van Marijke F Jansen. Dit boek vond ik ook weer erg bijzonder. Hoewel ik het wat jonger geschreven vond dan de leeftijd waarvoor het geschreven was vond ik het verhaal wel echt heel bijzonder. Ik houd dan ook wel van sprookjes die in een modern jasje worden gestoken. De complete recensie lees je hier. 

 

Het verlaten huis

 

Het laatste boek dat ik las deze maand was er een van ik denk toch wel mijn favoriete Vlaamse auteur! Sandra J Paul is een ontzettend veelzijdig auteur ze schrijft geweldige thrillers maar ook heerlijke boeken voor de jeugd. Een van die bijzondere jeugdboeken is Het verlaten huis! Het verlaten huis is het vervolg op de duistere school. Ook dit boek leest weer heerlijk weg en is zeker een aanrader. Persoonlijk vond ik de duistere school net iets leuker. Maar ook dit deel krijgt een hoog cijfer. Lees mijn complete recensie hier

 

 

Deze maand heb ik niet helemaal de 80% Nederlandstalige/vlaamse boeken gehaald maar het was close. En ach wat maakt het uit zo nu en dan is een vertaald boek gewoon heerlijk!. Ik ben benieuwd welke boeken er in maart gelezen gaan worden.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Krystle/Batboy
4 jaren geleden

Thanks voor de tips! Er zitten zeker boeken tussen die ik wel zou willen lezen zoals bijvoorbeeld ‘In de sterren’ .

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Jeetje wat heb je veel gelezen! Ik ben benieuwd naar bonuszoon, dat soort boeken vallen wel in mijn straatje!
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Today Tries | M&M pindakaasMy Profile

Laura
4 jaren geleden

Wat heb je een interessante boeken gelezen! Ik zie wel een paar titels die ik moet onthouden, misschien dat ik die een keer meeneem uit de bieb.
Laura onlangs geplaatst…Dit is mijn wil-ik-voorlezen-lijstje (en ik popel om ermee te beginnen!)My Profile

rachel
4 jaren geleden

zo je hebt weer aardig wat boeken gelezen :D. in de sterren lijkt mij wel een goed boek voor mij

nicole
4 jaren geleden

Dat is een mooi aantal boeken. Hoeveel uur lees je per dag? En heb je bepaalde tijden waarop je dat doet?
nicole onlangs geplaatst…Eenpansgerechten ideeën, tips en recepten!My Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  nicole

Dat verschilt heel erg per dag! ik lees meestal een uurtje in bad, 30 minuten onder de warmtebank en dan soms gewoon nog wat tussendoor

Joany
4 jaren geleden

Wat heb je lekker veel en divers gelezen in februari. Mijn favoriete boek afgelopen maand was mijn reread van Little Women 😊

Joany onlangs geplaatst…Zo pak je het bloggen weer op na een lange hiatus en blijft het leukMy Profile

MC Kleuver
4 jaren geleden

Wow, deze blog ga ik opslaan, omdat ik de titels van de boeken dan nog eens kan terugvinden. Het ziet eruit als een fijn rijtje met Nederlandse auteurs. Bonuszoon staat goed in de winkels!
MC Kleuver onlangs geplaatst…Mijn agendabeheer moet strakker | Rust inbouwenMy Profile

Jouvence
Jouvence
4 jaren geleden

Je hebt een aardig stapeltje boeken gelezen in februari!

Marieke
4 jaren geleden

Wat een fijne stapel heb je gelezen! Die van Christina Lauren is volgens mij het enige (vertaalde) boek van ze dat ik nog niet gelezen heb. Misschien moet ik die maar eens opzoeken. Ze schrijven zo ontzettend fijn!
Marieke onlangs geplaatst…Throw like a girl – Sarah HenningMy Profile

Monique
4 jaren geleden

Zo wat veel! Blind getrouwd en Exit komen op mijn lijstje.

Cynthia
4 jaren geleden

Wow! Lekker veel gelezen zeg! Blind getrouwd lijkt me een lekker boek om te lezen. En fijn dat het weer beter gaat met je moeder!
Cynthia onlangs geplaatst…Review: Wie is de Mol – De Code OpdrachtMy Profile

Amelie van Writings by Amelie

Zitten wel enkele covers bij die me aanspreken!

Kirsten Erin
4 jaren geleden

Wauw, wat goed dat je zoveel leest! De thrillers lijken mij ook erg leuk. Zelf wil ik ook graag weer meer lezen, dus deze post is een goede motivatie voor mij om daar ook weer meer tijd aan te gaan besteden!

Georgina Lifestyle
4 jaren geleden

Wat heb je veel gelezen. En ook leuk dat het divers is. In de sterren lijkt mij wel iets voor mij en de thrillers ook!

15
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x