Recensie: Blauw van J.B. Ocean

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Zoals ik al eerder vertelde mag ik in 2020 ook weer mee doen met een aantal blogtours van Hamley Books. De eerste blogtour waar ik aan mee deed was Het verlaten huis. Vandaag is het tijd voor mijn Recensie Blauw van J.B Ocean. Want dit is de tweede blogtour waar ik aan mee mag doen in 2020. Benieuwd welke blogs er nog meer mee doen scroll dan even naar onder daar vind je de lijst met alle blogs erop!

Maar goed tijd dus om door te gaan met mijn Recensie.

Blauw

Blauw van J.B Ocean kun je hier kopen. 

 Recensie blauw van J.B Ocean
Ontroerende roman.

Titel: Blauw Auteur: J.B Ocean Uitgeverij: Hamley Books Genre: Roman Cijfer: 7,5

Hier gaat het boek over:

De Antwerpse galeriehoudster Olivia worstelt al jaren met schuldgevoelens en verdriet. Haar vriendin Ella is de enige die haar geheim kent. Wanneer Olivia geen uitweg meer ziet, vindt Ella dat het tijd wordt dat Olivia de waarheid vertelt over wat er die zomer in Normandië is gebeurd. Maar dan blijkt dat Olivia niet de enige is die dingen verzwijgt en een zoektocht naar antwoorden begint.

Dit vind ik van het boek:

Blauw van J.B Ocean is een mooie roman. Het is een boek over liefde vriendschap en het wanhopige verlangen om een geheim te ontrafelen. Een recensie schrijven over dit boek zonder een spoiler te verklappen is erg lastig. Want het Geheim dat Olivia met zich mee draagt is wat alles in dit boek met elkaar verbind en zo bijzonder maakt.

Olivia is een interessant personage omdat je haar geheim wilt ontdekken echter vind ik het jammer dat het geheim van Olivia voor mij al redelijk snel duidelijk werd ongeveer halverwege het boek en daarna verdween voor mij ook een beetje de spanning uit het boek. Het was nog steeds een mooi en ontroerend verhaal maar het was niet meer spectaculair. Voor mij had het net iets minder voorspelbaar gemogen en een tikkie opwindender. Het einde van dit boek was voor mij dan ook geen verassing en dat is jammer.

Verder waren de personage wel mooi uitgewerkt en kon je daar wel echt een band mee opbouwen. Het verhaal zelf was niet slecht maar mocht iets meer hebben. De schrijfstijl is lekker vlot en daardoor leest het boek toch wel goed weg. Daarom krijgt het boek van mij toch een hele mooie dikke voldoende namelijk een 7,5

Heel veel liefs, Melanie

85238553_1076536132700282_3782009262960541696_o

Een andere roman van een van de Hamley Books auteurs is Het leven dat ik kende van Esther Boek de recensie van dit boek kun je hier lezen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

weer een goede en duidelijke review en ik vind het boek er zo al mooi uit zien
rachel onlangs geplaatst…Happy moments #9My Profile

Helena
4 jaren geleden

Mooie review. Eentje die ik alweer aan het lijstje toevoeg.

Krystle/Batboy
4 jaren geleden

Klinkt erg mooi, ik zou het boek na het lezen van jouw review zeker wel willen lezen.

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

boeken over vriendschap en geheimen dat zijn wel onderwerpen waar ik graag over lees!

Jouvence
Jouvence
4 jaren geleden

Fijne en duidelijke review! Lijkt me een erg spannend en interessant boek om te lezen.

trackback

[…] Wil je nu precies weten wat ik van dit boek vond dan kun je natuurlijk mijn recensie van dit boek hier lezen. Maar in het kort gaat het boek hier over: De Antwerpse galeriehoudster Olivia worstelt al […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x