Recensie Het verlaten huis van Sandra j Paul

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Het verlaten huis van Sandra  J Paul. Een heerlijke thriller voor de jonge lezers onder ons. Het verlaten huis is een vervolg op De duistere school. Dit boek las ik al weer een tijdje geleden. Mijn recensie van De duistere school kun je hier lezen mocht je die gemist hebben. Ik heb echt enorm uitgekeken naar dit vervolg want ik was super benieuwd hoe het nu met Quinten ging. Daarnaast ben ik ook vooral benieuwd of Sandra J Paul in dit deel haar ijzersterke schrijftalent weer waar maakt. 

Dus ik zeg pak een lekker kopje koffie of thee en geniet van mijn mening over Het verlaten huis

Bewaar voor later op pinterest

Wil jij het verlaten huis van Sandra J Paul kopen dan kun je dat hier doen.

*** Dit is een tweede deel van een serie en kan dus spoilers bevatten ***

Een super spannend vervolg!

Titel: Het verlaten huis Auteur: Sandra J Paul Uitgeverij: Hamley Books Genre: Thriller/jeugd Cijfer: 9

Hier gaat het boek over:

Zes kinderen brengen samen een gezellige avond door terwijl hun ouders verderop in de straat een feestje bijwonen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot hun huis getroffen wordt door een aardbeving. Even kijken de kinderen elkaar in paniek aan. Dan verliezen ze het bewustzijn.

Wanneer de zes weer bijkomen, zitten ze opgesloten in een vervallen huis. Ze hebben geen idee wat hen overkomen is. In het midden van de woonkamer staat een mysterieuze houten kist.

En dan gaat de kist open…

Dit vind ik van het boek:

Yes Sandra J Paul flikt het hem weer wat heeft deze auteur toch een fijne schrijfstijl! Oeps sorry dat moest er even uit terug naar het begin maar. Het verlaten huis komt ook weer in een prachtige hardcover met een geweldige cover. Je ziet de mysterieuze houtenkist erop en een oud en verlaten huis. De binnenkant van het boek doet niet onder van de cover. De opmaak in het boek zelf vind ik echt weer prachtig. Dit is echt iets waar Hamley Books in uit springt. 

We beginnen het verhaal met een kleine terug blik na de duistere school. Wat ik knap vind is dat als je de duistere school niet hebt gelezen het niet eens als een terugblik voelt maar als een spannende opbouw naar het verhaal. Er word even terug geblikt naar Quinten.

Daarna maken we kennis met een nieuw gezin dat in het oude huis van Quinten en zijn vader zijn komen wonen. De nieuwe buren van een vriendinnetje van Quinten Meike. Na de intro van deze nieuwe personages die overigens weer super goed zijn neergezet door Sandra begint het spannend te worden. De kinderen zijn alleen thuis en dan begint het te stormen. De kinderen komen in een vervallen huis terecht en ontdekken de oude houten kist. 

Vanaf dat moment word het spannend maar niet te spannend voor kinderen. Het is eigenlijk gewoon precies spannend genoeg voor een jeugdthriller. Ik denk dat dit boek alles heeft waar kinderen van houden. Spanning, Mysterie, monsters, heksen maar ook thema’s als vriendschap en elkaar helpen komen in dit boek werk sterk naar voren. Ik vond de duistere school iets vernieuwender dan Het verlaten huis daarom krijgt het verlaten huis van mij een 9! Maar ik kijk nu alweer enorm uit naar het volgende deel. Helaas moeten we daarvoor nog even wachten tot 2021

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x