Blogtour In een land hier heel dichtbij van Marijke F Jansen

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is weer eens tijd voor een blogtour! Dit keer de blogtour van het boek In een land hier heel dichtbij van Marijke F Jansen. Ik blijf deze super leuk vinden omdat ik dan ook de meningen van mijn mede boeken liefhebbers makkelijk kan lezen. Ik vind het altijd mooi om te zien hoe iedereen een boek toch weer heel anders beleefd.

Dat wat de een geweldig vindt de ander juist helemaal niks vind. Zo zie je maar weer dat iedereen zijn eigen fantasy gebruikt bij een boek! Naast het leren van de taal vind ik lezen daarom ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van je eigen fantasy.

20200226_124216

In een land hier heel dichtbij is het tweede deel in de sprookjesjager serie maar goed te lezen als stand alone. Wil jij het boek kopen dan kun je dat hier doen. 

Een modern sprookje!

Titel: In een land hier heel dichtbij Auteur: Marijke F Jansen Uitgeverij: Selfpub Genre: Young – Adult Cijfer: 7,5

Hier gaat het boek over:

Orsolya mag dan wel een incarnatie van een sprookjesfiguur zijn, haar eigen leven is bepaald geen sprookje. Vijf jaar geleden vluchtte ze in het holst van de nacht met haar familie vanuit Hongarije naar Nederland. Haar broer werd slachtoffer van de beruchte Sprookjesjager en elk gezinslid kan de volgende zijn. Sindsdien leven ze in de luwte. Desondanks droomt Orsolya ervan om een beroemde operazangeres te worden. Ze laat zich daarbij niet tegenhouden: zeker niet door de pesters op school. Alles verandert wanneer er een nieuwe jongen bij haar in de klas komt en een oude jeugdvriend uit Hongarije contact zoekt. Ondertussen weet ze niet dat de Sprookjesjager haar op het spoor is. Is haar eigen sprookje dan eindelijk begonnen? Of zorgt de Sprookjesjager voor een ongelukkig einde?

Dit vind ik van het boek:

Voor mij was dit het eerste boek ooit dat ik van Marijke F Jansen heb gelezen. Ik moet bekennen dat ze me best heeft weten te verassen met deel verhaal. Maar goed laten we bij het begin beginnen. De cover past ontzettend goed bij het boek. Voor het lezen vind je dat misschien niet helemaal maar als je het boek gelezen hebt dan ben je het volledig met mij eens.

Het idee van dit verhaal vond ik echt ontzettend goed. Een sprookjesjager je moet het maar verzinnen. Ook de manier waarop Marijke F Jansen sprookjes heeft weten om te zetten naar een hedendaags en modern verhaal vind ik super tof. Soms denk je bij hertellingen of verhalen over sprookjes dit is wel heel herkenbaar. Maar geloof me dat is in het geval van In een land hier heel dichtbij echt niet zo.

Laat ik dan met de deur in huis vallen waarom dit boek van mij dan toch geen dikke 10 krijgt maar wel een mooie welverdiende 7,5. Het boek is geschreven voor de Young Adult doelgroep. Zeker in het begin van het boek had ik meer het idee dat ik een jeugdboek aan het lezen was waarin de personages 12-13 waren van plaats boven de 15. Daardoor vond ik in het begin het boek ook een beetje traag. Op een gegeven moment merk je wel dat Orsalya een stukje ouder is dan ik in het begin dacht op dat moment vond ik ook het verhaal echt op gang komen.

De tweede helft had ik binnen no time uit dat is lekker vlot geschreven. Daarnaast vind  ik ook dat we daar pas echt een hele goede band krijgen met Orsayla je leert haar en haar gedachten gang beter kennen en het verhaal word steeds een beetje spannender. Op het eind weet Marijke alles prachtig samen te verweven tot een prachtig einde.

Het boek wisselt het verhaal van Orsalya af met de gedachten gang van de sprookjes jager ook dat vond ik erg tof. De verschillende songteksten die in het boek voorkomen vond ik ook een leuke toevoeging mijn favoriet is toch wel

In sleep he sang to me. In dreams he came. That voice which calls to me .And speaks my name. And do I dream again?
For now I find The Phantom of the Opera is there Inside my mind

Waarschijnlijk omdat dit lied uit mijn lievenlings Opera komt The Phantom of the Opera. Sowieso staat het boek vol met liefde voor muziek! Ik weet zeker dat als je dit boek hebt gelezen je een aantal bands of nummers op gaat zoeken omdat je wil weten waar het over gaat.

Wat ik zelf een mooie toevoeging vond in het boek waren de kleine tekeningen van een microfoon boven de hoofdstukken van Orsalya en de hoodie boven de hoofdstukken van de sprookjes jager. Dit maakte de layout aan de binnenkant erg mooi en bijzonder.

Marijke F Jansen is dan zeker ook een auteur om in de gaten te houden! Haar eerste boeken zijn erg veel belovend .

Liefs, Melanie

87199802_2543111132631070_2745565244196651008_n

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x