Recensie Exit van Teri Terry

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vorig jaar mocht ik namens Imagine de gewist trilogie van Teri Terry lezen en ik was opslag verliefd op deze serie. Mijn recensie van deel 1 van deze serie kun je hier lezen als je nog niet bekent bent met de serie. Dit jaar kwam haar nieuwste boek Exit uit. Omdat ik een groot fan ben van de schrijfstijl van Teri Terry moest ik Exit natuurlijk ook gaan lezen. Door omstandigheden duurde dit wat langer dan verwacht maar nu had ik dan eindelijk de tijd om hem te gaan lezen. 

De grootte vraag is natuurlijk is Exit net zo sterk als de Gewist boeken of vond ik deze toch iets minder? Dat kun je hieronder in mijn recensie van dit boek lezen.

20200118_145650

Wil je Exit kopen dan kun je dat hier doen. 

De brexit in een dystopisch jasje!

Titel: Exit Auteur: Teri Terry Uitgeverij: Imagine Genre: Young Adult Cijfer: 7

Hier gaat Exit over:

Het lijkt voorbij te zijn met Sam’s fijne leventje als dochter van de vicepremier. Het zijn stormachtige tijden. De grenzen zijn gesloten en de protesten worden steeds gewelddadiger. De regering geeft de schuld aan de jongeren en slaat de opstanden hard neer. Mobiele telefoons worden geblokkeerd, bijeenkomsten verboden en er is geen ruimte voor andersdenkenden – integendeel.

Sam raakt verscheurd door de loyaliteit aan haar familie en haar eigen ideeën over wat juist is. Maar wanneer ze Ava en Lucas ontmoet, weet ze wat haar te doen staat.

Dit vind ik van Exit:

Exit vind ik een lastig verhaal. Mijn verwachtingen waren naar Gewist hoog ik verwachte weer een magistraal staaltje schrijfwerk. Helaas moet ik bekennen dat ik Exit bij lange na niet in de buurt van gewist vind komen. Daarmee zeg ik niet dat het boek slecht is maar het is ook geen meesterwerk.

De personages zitten op net als in de trilogie van Teri Terry ontzettend goed in elkaar daar ligt het niet aan. Sam is leuk! Je leeft enorm met haar mee. Van begin tot eind weet Sam je regelmatig te verassen dat zelfde geld voor Lucas. Ava vond ik een heerlijk eigentijds en jong personage.

Het verhaal is waar het voor mij mis ging. Ik snap wel wat Teri Terry wilde bereiken met dit boek. Ze wilde de Brexit leefbaar maken voor jongeren. Hoewel de Brexit en de gevolgen die het kan hebben in dit dystopische verhaal goed aan de orde komen miste ik de spanning die de trilogie wel had. Het boek kabbelde als een rustig riviertje voort.

Ook miste ik de plotwendingen de kleine achter deurtjes die ik in gewist in overvloed vond. Dus hoewel ik dit boek gewoon leuk vond om te lezen wist het me niet voor langere tijd te boeien en zou ik een vervolg deel ook niet zo snel kopen. Ik miste de gewaagde en lekkere vlotte schrijfstijl van Teri Terry.  Ik kan dit boek dan ook helaas niet hoger dan een zeven geven. Nog steeds een mooi cijfer maar na gewist had ik ook dit boek graag een mooie 10 gegeven.

Heel veel liefs, Melanie

Ik kan me voorstellen dat je na het lezen van deze recensie ontzettend benieuwd bent geworden naar gewist. Mijn recensie van dit boek kun je hierlezen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x