Het mooiste boek volgens Nadia [Happinessfromme]

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het weer tijd voor het mooiste boek volgens. Dit keer geef ik het word aan Nadia van de blog Happinessfromme. Het grappige is dat het boek dat Nadia heeft uitgekozen ook echt een heel bijzonder boek voor mij is geweest. Want dankzij dit boek heb ik natuurlijk ontdekt dat ik zelf autisme heb. Welk boek we bedoelen dat lees je hieronder.

84344708_2554452164797471_5723475312730177536_n

Welk boek was het mooiste boek dat je in 2019 hebt gelezen?
Het mooiste boek dat ik in 2019 heb gelezen is het boek Zondagskind van Judith Visser. — https://happinessfromme.com/recensie/zondagskind/

 

Waar gaat het boek over?
Zondagskind gaat over een meisje, Jasmijn, die tijdens het opgroeien allemaal hobbels op de weg tegenkomt. Opgroeien alleen is natuurlijk al hartstikke lastig, maar als je dan ook nog “anders” bent dan anderen is het helemaal lastig! In het boek groei je samen met haar op. Jasmijn is geen gewoon meisje, ze kan niet praten, alleen maar met haar hond Senta. Ze kan wel praten, maar het lukt haar niet om woorden uit haar mond te krijgen als er vreemde mensen bij zijn. Ze is anders dan anderen, maar vindt gelukkig een manier om hiermee om te gaan en voorkomt zo dat ze het mikpunt van pesterijen wordt. Gaande weg leert ze hoe ze met sociale situaties om kan gaan en zich staande kan houden, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. In de tijd dat Jasmijn opgroeit, de jaren tachtig en negentig, is er nog maar weinig bekend over autisme. Het verhaal neemt je mee in de belevingswereld van iemand met asperger.

 

Waarom vind je dit boek het mooiste boek dat je hebt gelezen in 2019?
Ik vind dit het mooiste boek dat ik in 2019 gelezen heb, omdat het me geraakt heeft. Voor mij zijn heel veel dingen heel vanzelfsprekend, ik sta er dan ook weinig bij stil dat anderen mensen wel eens kunnen worstelen met voor mij heel gewone dingen. Lezen doe ik graag, maar dit boek was echt in één ruk uit. Ik werd gegrepen en het verhaal heeft me ook niet meer losgelaten.

 

Welk genre lees je over het algemeen graag?
Eigenlijk heb ik geen favoriet genre… Chicklits vind ik heerlijk, zeker in de zomer… Lekker op een ligbedje genieten van de zon en ondertussen mijn zoon in de gaten houden. Een goed boek lees ik alleen maar als er niemand is om mij te storen. Een thriller vind ik erg leuk, maar ook oorlogsboeken lees ik graag. Zondagskind valt eigenlijk helemaal niet in deze genre’s, dat laat maar weer zien hoe divers mijn interesse in boeken is.

 

Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar?
Ik lees ontzettend veel. Het is heerlijk ontspannend en ik heb het “geluk” dat ik veel boeken mag lezen en recenseren voor mijn blog. In de zomer lees ik trouwens meer dan in de winter! Ik denk dat ik de 50 boeken per jaar wel haal.

 

Is er nog een ander boek dat je de lezers van Bookstamel graag zou willen aanraden?
Er zijn veel prachtige boeken… Een genre wat ik hierboven nog niet genoemd had is het erotische genre, tenminste als je het zo mag noemen. Als je 50 shades of grey boeken hebt gelezen, dan heb ik nog wel een aanrader! Namelijk de Crossfire serie. Het is hetzelfde genre en deze boeken zijn ook zo prachtig geschreven! Corssfire is voor mij meer favoriet dan 50 shades.

 

Waar kunnen we jou volgen op social media?
Happinessfromme is te vinden op de volgende manieren;
Website: www.happinessfromme.com
Facebook: www.facebook.com/happinessfromme
Instagram: www.instagram.com/happinesfromme

 

Super bedankt Nadia dat je ons hebt verteld over je mooiste boek. Ik ben net als jou een zeer gevarieerde lezer en vind het leuk om te zien dat ik daarin niet de enige ben.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x