Mijn favoriete draken boeken

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Degene die mijn blog inmiddels al een tijdje volgen weten dat ik gek ben op fantasy! Vooral op fantasy boeken waar draken in voor komen. Toen ik pas mijn boekenkast aan het opruimen was viel het me op dat ik inmiddels aardig wat boeken heb waar draken in voor komen. Dus leek het me wel leuk om je mee te nemen op een reis langs mijn favoriete boeken met draken erin. Van welk thema of onderwerp heb jij eigenlijk veel boeken in je kast staan?

Dragan-duma

Laat ik beginnen met de Drägan Duma boeken van Nederlandstalige auteur Patty van Delft. Deze boeken waren de aller eerste Nederlandstalige boeken met draken erin die ik ooit heb gelezen. Patty van Delft heeft een zeer fijne en vlotte schrijfstijl en de band tussen de draken en hun drakenrijders is erg mooi om te zien. Deze boeken hebben stuk voor stuk mijn hartje verovert.

Je kunt hier mijn recensie van de onbreekbare band lezen. 

Iskari

Iskari de Laatste Namsara van Kristen Ciccarelli is een totaal ander boek dan de Drägan Duma boeken. Maar ook in dit geweldige boek staan draken centraal. Dit verhaal gaat over Asha.

Asha is de dochter van de koning van Firgaard, Maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis de wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.

Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

Mijn recensie van Iskari kun je hier lezen. 

20200102_204158

Dan gaan we weer verder met een Nederlandstalige serie namelijk de Draken Zieler  trilogie van Cocky van Dijk. Deze trilogie heb ik onlangs gelezen en ik was gelijk helemaal weg van de schrijfstijl van Cocky van Dijk. Schemergeest het derde deel in deze trilogie is denk ik mijn favoriet.

Pupil

De talon saga van Julie Kagawa is de drakenserie waar het voor mij allemaal mee begon. Als we het hebben over buitenlandse auteurs dan is Julie Kagawa zeker een van mijn favorieten. De talon saga heb ik inmiddels denk ik al een keer of drie gelezen en na al die jaren blijft hij nog steeds even leuk. In de talon saga heb je draken die onder de mensen kunnen leven en drakenjagers. Het verhaal zit echt ontzettend goed in elkaar.

erfenis

Ik denk dat een van de bekendste series toch wel die van Christopher Paolini is. Eragon is het eerste deel en Erfenis die je hier boven op de foto ziet het laatste deel. Deze serie is wat meer voor de ervaren lezer. Het is namelijk geen young adult maar stevige fantasy en de boeken zijn enorm dik! Deze serie zorgt dus wel voor uren lees plezier. Eigenlijk zou iedereen deze serie moeten lezen.

Drakenvlucht

Momenteel ben ik net begonnen aan Draken vlucht van Salomon Corlyn ik weet dus nog niet of deze ook bij mijn favoriete drakenboeken gaat horen. Maar tot nu toe vind ik hem al erg vermakelijk. Binnenkort kun je een uitgebreide recensie van dit boek hier lezen.

Heel veel liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x