Recensie: Schemergeest van Cocky van Dijk

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het alweer tijd voor mijn recensie van Schemergeest van Cocky van Dijk. Stiekem baal ik daar een beetje van. Want dat betekend helaas ook dat ik deze te gekke trilogie van Cocky van Dijk nu uit heb. Ik vond deze trilogie echt te gek. Gelukkig heeft deze trilogie een mooie plekje in mijn kast gekregen en kan ik hem nog heel vaak opnieuw lezen. Gelukkig heb ik sowieso nog een aantal leuke boeken klaar liggen om te gaan lezen. 

Maar vandaag dus eerst mijn recensie van Schemergeest van Cocky van Dijk 

Schemergeest -Cocky-van-Dijk

Schemergeest van Cocky van Dijk kun je hier kopen.

*** Let op deze recensie is over een derde deel in een trilogie en kan dus spoilers bevatten *** De recensies van deel 1 en deel 2 kun je hier lezen. 

Een prachtig einde van een mooie trilogie

Titel: Schemergeest Auteur: Cocky van Dijk Uitgeverij: Zilverspoor Genre: Fantasy Cijfer: 9

Hier gaat Schemergeest over:

Nu Gille en de Kring verslagen lijken, likt de Drakenburcht zijn wonden. De doden worden begraven en iedereen, Fenna incluis, probeert een nieuw ritme te vinden.
Toch blijft de angst bestaan. De Moeder is van slag, Fenna voelt zich niet lekker en Eames ziet zich genoodzaakt maatregelen te nemen die haar helemaal niet aanstaan.

Net als het lijkt dat alles onder controle is, gebeuren er vreemde dingen. Want hoe kan het lichaam van een jonge vrouw uit de catacomben verdwijnen? Wie was zij en bestaat er een verband tussen haar en Gille? Maar die is toch dood?
Terwijl Fenna’s persoonlijke zorgen toenemen en zelfs de babydraakjes het moeten ontgelden, moet zij het opnemen tegen haar aartsvijand, in een ultiem treffen om de Drakenburcht te redden.

Dit vind ik van Schemergeest:

Wauw wat een tof einde van een super mooie trilogie. Net als je denkt dat alle strijd over is begint het pas echt. In dit deel leert Fenna haar zelf nog beter kennen. Haar lichaam blijft zich veranderen ze ontdekt steeds meer over welke invloed de draak in haar heeft. 

Ze leert wie haar sterkste bondgenoten zijn en wie haar grootste vijand zijn. Dit deel is oprecht een strijd tussen goed (fenna) en kwaad (gille) Eigenlijk kun je met beide personages ontzettend mee leven ook al is de ene goed en de andere kwaad. Je hoopt dat het met beide goed komt. Beide hebben al veel meegemaakt in hun leven. Cocky van Dijk is dan ook enorm goed in het schetsen van deze personages en hun achtergronden. 

De schrijfstijl van de auteur is erg beeldend waardoor je een goed beeld krijgt van zowel de wereld waarin ze leven als de personages. Soms voelt het bijna alsof je in een film zit. Ik denk dat dit mijn favoriete deel is van deze Trilogie en ik baal ontzettend dat die nu uit is. Cocky van Dijk heeft mij met deze serie enorm weten te verassen en daarom krijgt ook dit laatste deel een mooie 9

Ik verheug me er dan ook op om binnenkort in de drakenijs serie te beginnen. In deze serie komt Fenna ook weer voor. Maar dit is een geheel nieuw avontuur in de Drakenzieler wereld. 

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x