Recensie: Abdij van de nacht van Ellis van Zijll

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Morgen hebben we een afspraak bij de Hypotheker. We wonen inmiddels al drie jaar met heel veel liefde en plezier in ons huisje. Maar we zouden graag de badkamer en keuken willen aanpakken. De badkamer vooral om hem toegankelijker voor mij te maken. We douchen nu nog in bad en op moeilijke dagen is dat soms lastig. Dus willen we kijken of we iets kunnen regelen met de hypotheek. Dat hoeft niet percé dit jaar maar we willen graag weten wat mogelijk is. 

Maar deze week las ik ook een aantal leuke boeken en Abdij van de nacht van Ellis van Zijll is er daar een van. Ellis is natuurlijk momenteel auteur van eigen bodem op Bookstamel dus kon een recensie van haar nieuwste boek niet uitblijven. Lees je gezellig mee?

Abdij van de nacht

Abdij van de nacht kun je hier kopen. Wil je de auteur beter leren kennen lees dan hier mijn interview met haar.

Een prachtig duister sprookje in een modern jasje. 

Titel: Abdij van de nacht  Auteur: Ellis van Zijll Uitgeverij: Godijn Publishing Genre: Donkere fantast Cijfer: 9,5

Hier gaat het boek over:

Wat doe jij als het leven van je familie gevaar loopt?

Een rovende sekte teistert de dorpen. Om zijn familie van de dood te behoeden, sluit Dago zich bij de sekte aan. Hij wordt geacht zijn leven te wijden aan hun dubieuze geloof: het Lupus Religio.

Jarenlang groeit hij op bij de Lupus monniken. Hun leven staat in het teken van het dienen van de Wolvengod. Dago slaat zich tien jaar lang door de ontberingen van het klooster en hij is regelmatig het mikpunt van pesterijen. Zijn geloof in de Wolvengod is onzeker en dagelijks verlangt hij terug naar zijn familie.
Dan breekt de dag aan dat hij mee moet op jacht. Tijdens deze nacht neemt Dago’s leven een andere wending en staat zijn wereld op zijn kop. Een duistere reis vangt aan, maar weet hij zich hier ook doorheen te slaan?

Dit vind ik van het boek:

Wauw in een woord wauw. Ellis van Zijll weet je met Abdij van de nacht mee te sleuren in een magisch maar duister sprookje in een modern jasje. Het boek is rauw puur en weet je continu te boeien. 

Maar goed laten we bij het begin beginnen. Aan de cover van Abdij van de nacht kun je al zien dat dit boek er niet een is vol zoetsappige verhalen. Maar een beetje duister en donker. Ik vind de cover dan ook echt heel goed bij het boek passen.

Dago is een erg interessant karakter aan de ene kant heeft hij een hekel aan het geloof van Lupus en aan de andere kant doet die er alles aan om een ware Lupos te zijn. Je voelt eigenlijk het hele verhaal het conflict in zijn hoofd over wat goed en fout is. Dago gaat in mijn ogen de grootste strijd aan met zich zelf. 

Dago vertrouwd niet snel mensen maar toch weet hij een aantal mensen om zich heen te krijgen waar die veel om geeft. De karakters in het hele boek zijn dan ook ontzettend goed opgebouwd. Je merkt dat ze groeien en je leeft ontzettend met ze mee. Door de vlotte schrijfstijl van Ellis van Zijll leg je dit boek niet makkelijk aan de kant. 

Als je houdt van moordende wolfen, grootte uitdagingen, een beetje fantasy en een donkere omgeving dan is Abdij van de Nacht het boek dat je moet lezen. Het boek krijgt van mij een mooie 9,5 want het is bijna perfect.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x