Recensie Blind Getrouwd van Laura Van Dyck

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Kennen jullie het programme married at first sight? Ik volg dit programma al weken. Gewoon omdat ik super benieuwd ben of het mogelijk is om door middel van wetenschap een relatie op te bouwen. Als we kijken naar voorgaande jaren zijn er in elk geval 2 stelletjes nog steeds super gelukkig met elkaar. Ik ben benieuwd of er dit jaar ook weer een sterk koppel tussen zit.

Maar goed afgelopen week las ik een boek met dit thema Blind Getrouwd genaamd. Ik was benieuwd of ik het boek interessant zou vinden. Of ik dat ook vond dat lees je in onderstaande recensie.

Blind GetrouwdWil jij Blind Getrouwd van Laura van Dyck kopen dan kun je dat hier doen.

Durf jij met iemand het huwelijksbootje in te stappen zonder dat je hem ooit hebt gezien?

Titel: Blind getrouwd Auteur: Laura van Dyck Uitgeverij: Lannoo Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat het boek over:

Mei is net gedumpt, haar huis is een rommeltje en haar collega’s overtroeven haar continu. Maar dan vindt ze een pak orakelkaarten. Ze belandt van de ene situatie in de andere, tot ze het wel moet geloven: dit is geen toeval meer, de kaarten hebben een boodschap voor haar.

De kaart van de liefde stuurt haar naar een wel heel bijzonder huwelijksbureau. Aangemoedigd door haar beste vriendin en zelfs haar rationele vader begint Mei zich voor te bereiden op haar bruiloft. Wordt ze een runaway bride of zet ze haar huwelijk door… met een man die ze niet kent?

Dit vind ik van het boek:

Blind getrouwd van Laura van Dyck is zeker een heerlijk boek om te lezen. Echter denk ik dat het boek met een iets andere insteek veel beter tot zijn recht gekomen zou zijn. Het boek gaat namelijk over Mei die blind trouwt met een vreemde. Vervolgens gaan ze op huwelijksreis. Dit voelt voor mij allemaal een beetje als de tv.show maar dan in de vorm van een boek. Alhoewel hier het koppel niet mee doet aan een tv show maar naar een huwelijks beuro gaat. Maar voor mij was dat het enige kleine verschil Terwijl dat echt niet had gehoeven Mei laat zich namelijk leiden door de orakel kaarten van haar vader. Deze kaarten vond ik een bijzondere toevoeging aan het boek en was iets wat ik nog niet veel vaker heb gelezen. Deze kaarten en het pad dat ze daar mee volgt hadden voor een magisch boek kunnen zorgen. 

De schrijfstijl van Laura van Dyck is namelijk heerlijk luchtig! Ze weet de personages in haar boek ook super goed uit te werken. Met Mei bouwde ik vanaf het begin af aan al een band op. Ik wil niet teveel verklappen maar het is een bijzonder personage met een liefde voor muziek. De man waarmee ze trouwt is een tikkie arrogant en gelooft eigenlijk totaal niet in de liefde. Hij is fotograaf en is daar ontzettend goed in. Beide personages maken een flinke ontwikkeling door in het boek. Ik vond het heerlijk om te lezen over Mei en haar muziek. Maar ook over de muziekschool en de dingen die daar gebeuren.

Ik vond het leuk om meer over de fotograaf te weten te komen en het werk dat hij maakte en nu maakt. De personages en hoe deze omschreven zijn hebben voor mij echt het verhaal gemaakt. De stukken die niet over het Blind trouwen gingen vond ik ook echt super tof om te lezen. Ik vraag me dus af of dit boek niet een hoger cijfer had gekregen met een andere titel en een iets andere insteek. Maar dat kan dus ook komen omdat ik een groot fan van de tv shows van Blind Getrouwd en Married at first sight ben. Het was namelijk wel super leuk om te lezen hoe de band tussen Mei en de fotograaf zich ontwikkelde. Ook de familie en vrienden om hun heen waren super goed uitgewerkt en mooi neer gezet. 

Al met al was het dus een heerlijk boek om te lezen met super mooie en bijzondere momenten. Vooral de momenten op en rond de muziekschool en tussen Mia en de fotograaf vond ik fijn om te lezen daar heb ik van genoten. Al met al niet het aller beste boek wat ik ooit heb gelezen maar zeker ook geen slecht boek. Daarom krijgt blind getrouwd van mij een mooie 8

Heel veel liefs, Melanie

Hou je van heerlijke feelgood boeken lees dan ook eens mijn recensie van De mooiste dag van je leven.

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x