Blogs van eigen bodem met Dries Gilliaert 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag gaan we het weer hebben over boeken. Tja je hebt een boekenblog of je hebt het niet toch. Maar eerst even een korte update over mijn gezondheid. De afgelopen 2 weken had ik opeens weer erg veel last van mijn hand en pols. Dus vandaag heb ik weer een afspraak in het ziekenhuis. Ik wil toch even er naar laten kijken en de mogelijkheid van de andere operatie goed door bespreken. Want een nieuwe operatie is dan misschien toch de beste optie ook al zie ik daar enorm tegen op. Maar misschien valt het allemaal wel mee. Eerst maar eens even afwachten wat de dokter te vertellen heeft. 

Goed terug naar de boeken vandaag gaan we het hebben over de boeken van Dries Gilliaert. Dries heeft inmiddels 3 boeken op zijn naam staan. 

9789462062535

De tragiek der Schreeuw kun je hier kopen.

De Tragiek der Schreeuw 

Dit is het eerste boek dat Dries Gilliaert heeft geschreven. Dit boek gaat over een jongen met autisme. Naar buiten toe functioneert hij gewoon, maar toch is hij helemaal anders. Aan de hand van een aantal werkelijk gebeurde feiten en beschrijvingen word je meegevoerd naar de capriolen van zijn gevoelens en indrukken en dat op een soms verrassende wijze. Hij is dol op toneelspelen waarin hij kruipt in een ander personage en ook zijn ervaringen uit die wereld flitsen vaak door zijn verhaal en eisen een voortdurende aandacht en inleefvermogen van de lezer. Het werk is waardevol, omdat het de deur opent naar begrip voor allen die autist zijn.

9789402204735

Het autistenolifantje kun je hier kopen. 

Het autistenolifantje

Dit gaat hoe kan het ook anders over een olifantje met autisme. Wanneer een meisje van vier een stukje sla aanbiedt aan het kleine, autistische olifantje Gustje, wordt hij opslag verliefd. Het olifantje kruipt die dag in een bijzonder boek. Hij verlaat de dierentuin voor een lange zware tocht als het mensenjongetje. Telkens komt Gustje het meisje tegen. Op een dag wordt hem gevraagd om een boek te schrijven. Dat boek belandt op een nacht zomaar in de kamer van het jonge meisje. Diezelfde nacht springt er plotseling een geel olifantje uit dat reusachtig boek!

9200000124091638

Het kind van de storm kun je hier kopen

Het kind van de Storm 

Dit is dus het nieuwste boek van Dries en ook het boek dat ik ga lezen om een recensie over te schrijven op de blog. Ik moet bekennen dat ik erg benieuwd ben naar dit boek. Dit verhaal gaat over mevrouw Verspecht. In de winter van haar leven vertelt mevrouw Verspecht een wonderlijk, onwaarschijnlijk verhaal.
Een verhaal over ongekroonde koningskinderen Remi en Alice, opgroeiend in tumultueuze fijngevoeligheid vol vragen en kinderlijk logische antwoorden.
Een sprookjesachtige tijdreis die steeds beklemmender wordt, een verhaal dat snijdt en verblijdt, twinkelt en huivert.
Gaandeweg komt een duistere, ongemakkelijke waarheid aan het licht, die, doorspekt met bolhoedmannen, goudpikkende spechten en een zilverogig kind, ongenadig naar de keel grijpt …

Welk boek van Dries spreekt jou het meeste aan?

Heel veel liefs, Melanie

Wil je meer lezen of Dries Gilliaert? Lees dan eens het blog waarin ik hem voorstel. 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x