Recensie: Sluimergeest van Cocky van Dijk

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Deze week las ik weer een boek van Cocky van Dijk namelijk Sluimergeest het tweede deel in haar Drakenzieler serie. Echt heel veel heb ik deze maand nog niet gelezen. Ik ben een beetje druk geweest nou ja druk voor mij doen dan hé. Ik ben een aantal keer bij mijn moeder geweest want die heeft 3 weken geleden een icd en hartfalen pacemaker gekregen. Ze kon dus wel even een extra handje in het huishouden gebruiken. Maar goed de maand is nog niet om dus wie weet lees ik uiteindelijk deze maand toch weer een groot aantal boeken. Zo niet dan is het ook helemaal prima want lezen is geen must ik vind het gewoon super leuk. 

*** Omdat dit een tweede deel is kan deze recensie spoilers bevatten *** Wil je eerst de recensie van deel 1 Spiegelgeest lezen dan kun je dat hier doen.

Als 2 samen een moeten worden.

Titel: Drakenzieler 2 – Sluimergeest Auteur: Cocky van Dijk Uitgeverij: Zilverspoor Genre: Fantasy Cijfer: 9

Hier gaat het Sluimergeest over:

Fenna probeert haar leven weer op te pakken en dat gaat met vallen en opstaan. Ze moet wennen aan de nieuwe staat van haar lichaam. Net nu ze denkt dat ze het geluk weer heeft gevonden, dreigt haar alles door de vingers te glippen. Ze raakt haar zicht kwijt en Arlans liefde, die ze het meeste koestert. Ze heeft zichzelf niet meer onder controle, haar krachten slaan op hol. En dan knalt alles uit elkaar.
Gille is de enige overlevende van de Kring. Vastbesloten zijn Meesters gedachtengoed uit te dragen en nieuw leven in te blazen, stuit hij op zijn Meesters dagboek. Bijgesloten zijn drie amuletten. Na bestudering blijkt dit een duistere erfenis te zijn waarin grote krachten verborgen liggen. Gille zint op wraak. Op Fenna, op de Drakenburcht.

Dit vind ik van Sluimergeest:

Een ding is zeker Sluimergeest van Cocky van Dijk is zeker een waardig vervolg op Spiegelgeest. In Sluimergeest gaat Fenna het gevecht aan met Gille maar vooral met haar zelf. Sinds de Witte in haar hoofd is gekropen voelt ze zich anders alsof er iets niet klopt. Gelukkig is Arlan daar haar beste vriend haar maatje haar geliefde. Arlan gaat voor haar door het vuur. Daarnaast heeft fenna een aantal sterke bondgenoten sommige kennen we al sommige zijn nieuw. 

Een ding staat vast zowel Gille als Fenna worden steeds sterker. Gille hunkert nog steeds naar macht en wil niets liever dan Fenna breken. Fenna weet niet zo goed hoe ze zich voelt maar zal ze er voor de drakenburcht zijn als deze haar nodig heeft?

Waar in het eerste deel vooral de ontwikkeling van Fenna in mijn ogen een deel had overgeslagen weet Cocky van Dijk in dit deel de ontwikkeling van Fenna perfect te omschrijven. Daarnaast vind ik het erg fijn dat we in dit deel Gille ook veel beter leren kennen. Daarnaast leren we meer over de achtergrond van de Meester. Dit boek had ook wat meer spanning als het eerste deel.

Al met al is Sluimergeest dus een heerlijk vervolg op Spiegelgeest. Een sterk verhaal net niet perfect maar het verdiend ook nu weer een mooie 9

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

heftig van je mams en hoop dat het goed gaat met haar 😉 daarnaast lijkt het mij wel een boek wat ik zou kunnen lezen

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x