Recensie: In de sterren van Minnie Darke

Hallo lieve lezers van Bookstamel, 11 februari alweer de maand is alweer bijna halverwege en we zijn alweer bijna 2 maanden onderweg in 2020. Vorige maand heb ik natuurlijk heel veel boeken gelezen meer dan 10! Ik ben reuze benieuwd of ik de magische grens van 10 boeken deze maand ook ga halen. Ik ben er bang voor want ik heb ook een aantal wat dikkere boeken klaar liggen om deze maand te lezen. Maar 5 boeken moet zeker wel lukken. Een van de boeken die ik deze maand in elk geval gelezen heb is In de sterren van Minnie Darke. Dit boek zou vorig jaar al uitkomen maar was helaas vertraagd. Maar eind januari lag die op de mat en ik kon niet wachten om In de sterren te gaan lezen.

In de sterren van Minnie Darke kun je hier kopen. 

Astrologie geloof je het wel of misschien toch niet ?

Titel: In de sterren Auteur: Minnie Darke Uitgeverij: A.W Bruna Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat in de sterren over:

Het was maar een horoscoop in een tijdschrift… Het kon toch geen kwaad om die een beetje te veranderen?

Soms heeft het lot gewoon een beetje hulp nodig…

Wanneer Justine Carmichael – Boogschutter, journalist in wording, scepticus – haar jeugdliefde Nick Jordan – Waterman, worstelend acteur, bijgelovige – tegen het lijf loopt, zou dit toeval kunnen zijn. Of het zou in de sterren geschreven kunnen staan.

Justine werkt voor de Alexandria Park Star – en Nick, ontdekt ze, vertrouwt volledig op de horoscoop in dit tijdschrift.
In een poging om Nick voor haar te laten vallen bedenkt Justine een geniaal plan: elke maand past ze de Waterman-horoscoop een beetje aan. Een heel klein beetje. Het zijn tenslotte de sterren maar. Wat zou hier ooit mis mee kunnen gaan?

Dit vind ik van in de sterren:

In de sterren van Mimmie Darke is een feelgood boek dat je vanaf het aller eerste moment weet te betoveren. Het boek voelde bijna magisch aan. Astrologie heeft in mijn ogen altijd iets magisch gehad. Of je het nou wilt geloven of niet vaak klopt het toch wel erg goed. Dit gevoel weet Mimmie Drake enorm goed vast te leggen in deze heerlijke feelgood. 

Daarnaast waren voor een boeken liefhebber zo als mij de vele prachtige qoutes van beroemde schrijvers en de stukken die over Shakespeare gingen een zeer gewaardeerde toevoeging. Als je net als mij van boeken, liefde, astrologie en een magisch gevoel houdt dan is In de sterren van Mimmie Drake het boek voor jou. 

De personages in dit prachtige liefdesverhaal zijn ook echt super goed beschreven. Justine die niks liever wil dan journalist worden en het hart van Nick veroveren. Is soms een tikkie onzeker een beetje een vreemde eend in de bijt maar een geweldige schrijver. Je leeft al snel mee met Justine en hoopt dat zij en Nick elkaar uiteindelijk weten te vinden. Nick gek op Shakespeare en toneel wil niks liever dan beroemd acteur worden een beetje arrogant misschien maar diep van binnen ook onzeker. Beide personages hebben mijn hart veroverd.

Liefde, wilskracht, Jezelf leren kennen doelen bereiken allemaal onderwerpen die in dit prachtige boek aanbod komen. In de sterren had ik dan ook binnen no time uitgelezen. Het heeft me ontroerd verwarmd en bracht een glimlach op mijn gezicht. En dat is volgens mij precies de bedoeling van een feelgood boek. Daarom krijgt het een mooie 8,5 

Heel veel liefs, Melanie

Hou je van romantische boeken lees dan ook eens mijn recensie van Meer dan ooit van Marina Folkers

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Manon
4 jaren geleden

Dit lijkt me een boek om bij weg te dromen inderdaad.

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

jet is volgens mij oorspronkelijk een |Engels boek?

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Felice Veenman

Dat klopt ik las deze maand 3 vertaalde boeken. Af en toe is dat wel eens leuk

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x