blogs van eigen bodem Met Ellis van Zijll 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag beginnen we aan de tweede week van de blogs van eigen bodem in Februari. De vaste lezers weten inmiddels wat dat betekend. We gaan kennis maken met de boeken die de auteurs van eigen bodem hebben uitgegeven. We beginnen deze maand met de boeken van Ellis van Zijll. Zoals je hier in de kennismaking al hebt kunnen lezen is Ellis van Zijll begonnen met het schrijven van kinderboeken. Dus laten we met het allereerste boek van Ellis beginnen. 

83888655_1491524504349989_6449918741076508672_n

De volle maan finale kun je hier kopen.

Voor het eerste boek van Ellis van Zijll gaan we 10 jaar terug. Dat betekend dus dat Ellis al 10 jaar boeken schrijft hoe tof is dat! Haar eerste boek is De volle maan finale. De cover van dit boek heeft een super lieve getekende wolf erop. Het boek gaat over Liroy. Liroy Bijlslag is twaalf jaar. Zijn grootste passie is basketballen; hij is dan ook de beste dunker van zijn team. Op een avond na een wedstrijd komt Liroy een man tegen in een steegje. Hij ziet er afschrikwekkend uit, maar hij vertelt dat hij de trainer is van een wereldberoemd junioren basketbalteam. De man doet Liroy een geweldig aanbod. Liroy’s dromen lijken uit te komen, maar dat blijkt wel anders te zijn naarmate de tijd verstrijkt. Zal Liroy zich uit deze situatie weten te redden?

84292128_2560444840894157_5747489655998119936_n

Vamps van Ellis van Zijl kun je hier kopen.

Het tweede boek dat uitkwam van Ellis was Vamps. Vamps kwam uit in 2012 en gaat over Steffy. Steffy woont in het saaie en rustige Haerenerdorp waar nooit iets gebeurt. Tot er op een dag een moord wordt gepleegd. Het hele dorp is in rep en roer en beginnend rechercheur Morty wordt ingeschakeld. Het lukt Morty niet om de zaak op te lossen. Ondertussen volgen er meer moorden waardoor Morty helemaal in de stress schiet. Steffy besluit hem te helpen, maar dat pakt heel anders uit dan dat ze gedacht had. Een criminele bende, V.A.M.P, laat zijn oog op haar vallen en dwingt haar tot duivelse praktijken…

9789493157231_front

Abdij van de nacht kun je hier kopen.

Na 2012 werd het even stil omtrent Ellis van Zijl maar in 2020 is ze weer helemaal terug van weg geweest. Dit keer schreef ze een dark fantasy. Haar boek werd uitgekozen om mee te doen aan boek 10 van Godijn Publishing. Het boek is eind januari uitgekomen en ik mag het gaan lezen om een recensie te schrijven. Ik ben echt super benieuwd naar het verhaal dat Ellis geschreven heeft. Want zeg nou zelf onderstaande tekst klinkt super spannend toch.

Wat doe jij als het leven van je familie gevaar loopt? Een rovende sekte teistert de dorpen. Om zijn familie van de dood te behoeden, sluit Dago zich bij de sekte aan. Hij wordt geacht zijn leven te wijden aan hun dubieuze geloof: het Lupus Religio. Jarenlang groeit hij op bij de Lupus monniken. Hun leven staat in het teken van het dienen van de Wolvengod. Dago slaat zich tien jaar lang door de ontberingen van het klooster en hij is regelmatig het mikpunt van pesterijen. Zijn geloof in de Wolvengod is onzeker en dagelijks verlangt hij terug naar zijn familie.

Dan breekt de dag aan dat hij mee moet op jacht. Tijdens deze nacht neemt Dago’s leven een andere wending en staat zijn wereld op zijn kop. Een duistere reis vangt aan, maar weet hij zich hier ook doorheen te slaan? Abdij van de nacht is een Young Adult Fantasy verhaal dat zich afspeelt in een middeleeuwse wereld waar religie en armoede overheersen. In het verhaal spelen thema’s als vriendschap, onzekerheid, zelfvertrouwen en acceptatie een grote rol.

Volgende week kunnen jullie dus de recensie van Abdij van de Nacht lezen. Voor nu wens ik jullie een hele fijne dag. 

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marleen
4 jaren geleden

Die kaft met de rode cape wekt mijn interesse 🙂
Marleen onlangs geplaatst…Venkelsoep met rivierkreeftjesMy Profile

trackback

[…] je Ellis nog wat beter leren kennen lees dan hier mijn blog over haar boeken. Een van haar boeken kopen dan kun je hier […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x