Boekenpraat met Ilona Wielinga

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het weer tijd voor een het mooiste boek volgens……. Dit keer is het de beurt aan Ilona Wielinga. Ilona koos voor een heel bijzonder boek welke dat is dat lees je natuurlijk hieronder. Voor mij blijft Zondagskind van Judith Visser toch wel een heel bijzonder boek. Dat komt waarschijnlijk omdat ik heel veel in het verhaal herkende en op dat moment mijn therapeut vroeg of ik wel eens aan autisme heb gedacht. Toen begon het balletje te rollen en inmiddels weet ik ongeveer een half jaar dat ik autisme heb.

Welk boek was het mooiste boek dat je hebt gelezen?

Dit was memoirs of an imaginary friend. (Herinneringen van een denkbeeldig vriendje)

Waar gaat het boek over?

Het boek gaat over 8 jarige Max, die een denkbeeldige vriend heeft. En het boek is geschreven vanuit deze denkbeeldige vriend, genaamd Budo. Hij kan dus alleen met Max communiceren, en andere denkbeeldige vrienden. Welke variëren van simpele vormen tot compleet uitgedachte vriendjes. Budo heeft het geluk dat hij goed uitgedacht is en dus ook volledig kan functioneren.
Wanneer de autistische Max op een dag wordt ontvoerd is Budo de enige die hem kan helpen. Max zit opgesloten, maar dankzij Budo weet hij uiteindelijk te ontspannen.

Waarom vind je dit boek het mooiste boek dat je hebt gelezen?

Ik lees veel crime boeken, dus dit was iets compleet anders. Maar juist doordat het uit een hele originele hoek is geschreven en het wel heel pakkend is las ik het boek in no time uit.

Welk genre lees je over het algemeen graag?

Crime boeken en thrillers.

Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar?

Waar het er eerder met gemak 50 boeken of meer waren, lees ik tegenwoordig nog maar een stuk of tien. Ik blijf lezen heerlijk vinden.

Is er nog een ander boek dat je de lezers van Bookstamel graag zou willen aanraden?

Aristotle and Dante discover the secrets of the universe! En de Alex Cross serie van James Patterson, by far mijn favoriete schrijver.

Waar kunnen we jou volgen op social media?

Je kan mijn blog vinden via www.ilonaa.nl
En op Instagram ben ik te vinden als @ilonawielinga.

Ik wens jullie allemaal een fijne week

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda
4 jaren geleden

Leuk om zo weer een andere blogger te ontdekken. Verrassende tip, maar ik ga toch even googlen

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x