Blogs van eigen bodem met Antoinette kalkman

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

2020 klinkt nog steeds zo nieuw en toch is de eerste maand van 2020 alweer voorbij. We nemen afscheid van de auteurs van eigen bodem van Januari en maken ons alweer op voor een nieuwe maand. Waar vorige maand vol stond van de liefde, sex en feelgood boeken is dat deze maand een heel ander verhaal. Deze maand gaan we meer richting spanning en avontuur. Tijd dus om je voor te gaan stellen aan de volgende auteur van eigen bodem. Antoinette Kalkman.

Antoinette Kalkman

De prachtige foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Ton Bennemeer 

Wie is Antoinette Kalkman

Antoinette Kalkman werd in 1964 geboren in Rotterdam. In haar jeugd wil Antoinette journalist worden. Ze volgt met enige regelmaat de debatten in de tweede kamer vanaf de publieke tribune. Maar na een aantal omzwervingen in de advocatuur, chemie en modebranche komt ze ruim 20 jaar geleden per ongeluk terecht in de financiële sector. Ze richt twee ondernemingen op en behoort na een aantal jaren tot de top 75 meest invloedrijke vrouwen in de verzekeringenbranche. Ze steekt dan ook haar mening over dienstverlening en de noodzaak om dit beter te doen voor de klant niet onder stoelen of banken. Ze wordt een veelgevraagd columniste in de financiële vakpers.

In 2013 Schrijft ze Schuld & Boete, een jubileumboek met 19 geromantiseerde verhalen, Gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de financiële praktijk. Naast haar passie voor ondernemen wijdt ze een steeds groter gedeelte van haar tijd aan schrijven. Ondernemen en schrijven gaan in haar optiek hand in hand in beide gevallen creëer je tenslotte.

Antoinette begint met het volgen van diverse schrijfopleidingen zoals de schrijversacademie en de meesterproef van de Querido Academie. Vanuit daar start ze in 2018 samen met Marelle Boersma haar eigen schrijfopleiding op maat: de ThrillerAcademie. Daarnaast werkt Antoinette mee aan de verhalenbundel Paal 15, de voorganger van Aangespoelde verhalen waar ik jullie onlangs alles over vertelde. Antoinette schreef voor paal 15 het titelverhaal. Als onderdeel van de schrijfjuffers blogt ze sinds 2019 over dromen en dwalingen van het schrijversvak. En in Mei van 2019 verscheen dus haar debuut thriller bonuszoon bij uitgeverij Godijn Publishing. Daarnaast schreef ze een verhaal in de verhalenbundel Onthullingen en 22 Groene Kevers. Beide bundels zijn in 2019 uitgekomen bij Godijn Publishing. Kreukelhanden, het verhaal in Onthullingen gaat over de moeder van Lauren, de hoofdpersoon in Bonuszoon. Kreukelhanden is los te lezen, maar als je het in combinatie leest met Bonuszoon snap je nog meer over de achtergronden van Lauren.

De komende weken gaan jullie Antoinette natuurlijk nog veel beter leren kennen.

Heel veel liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest

Even voorstellen

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lodi
4 jaren geleden

Wat leuk dat Antoinette samen met een ander een eigen schrijfopleiding op heeft gezet. Van hen leer je het toch het beste. Ik ben benieuwd deze maand, hou van spannende boeken.
lodi onlangs geplaatst…Recensie: ‘Mom You Can, meer geluk in werk en moederschap’ van Elsbeth TeelingMy Profile

An
An
4 jaren geleden

Wow, wat een gedreven dame. Ben nieuwsgierig!!!

nicole
4 jaren geleden

Wat een leuke variatie aan banen heeft ze gehad zeg. Het was niet recht toe recht aan als ik dat zo lees.

KoolFamily
4 jaren geleden

Leuk, ben nieuwsgierig naar de nieuw weg. 🙂
KoolFamily onlangs geplaatst…We all have a voice: spraakcomputerMy Profile

Janet
4 jaren geleden

Wat tof om een eigen schrijfopleiding te ontwikkelen. Wat lijkt het me gaaf om zoiets groots vorm te geven.

Marjolein
4 jaren geleden

Nog niet van deze schrijfster gehoord, maar zo te lezen een veelzijdig iemand. Ben benieuwd!

trackback

[…] je meer te weten komen over Antoinette Kalkman lees dan de blog waarin ik haar voorstel hier, De blog over haar boeken […]

trackback

[…] je nou even gemist wie Antoinette Kalkman is lees dan hier mijn blog waarin ze haar eigen […]

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x