Recensie: Spiegelgeest van Cocky van dijk

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Dat ik gek ben op draken dat is vast geen verassing meer. Toen ik auteur Cocky van Dijk leerde kennen wist ik nog niet dat zij ook een serie over draken had geschreven. Wel was ik gelijk een groot fan van het eerste boek dat ik van haar las. Het boek heet Schemerzone en ze schreef het samen met J.Sharpe. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen. Maar goed ik dwaal af toen ik dus hoorde dat zij ook 2 series had geschreven waar draken in voor kwamen moest ik deze natuurlijk wel gaan lezen. Ik besloot om te beginnen met de Drakenzieler serie. Spiegelgeest is daarvan het eerste deel. Maar vond ik dit boek net zo goed als ik gehoopt had? Dat lees je hieronder in mijn recensie.

Wil jij Drakenzieler van Cocky van Dijk kopen dan kun je dat hier doen

Fantasy, magie met een verrassend tintje!

Titel: Draken Zielers 1 – Spiegelgeest Auteur: Cocky van Dijk Uitgeverij: Zilverspoor Genre: Fantasy Cijfer: 9

Hier gaat het boek over:

Naast de ‘Lege vallei’, de sterftegrond van de Draken, staat de Drakenburcht. Hier wordt elk jaar een Proeve gehouden. Fenna doet dit jaar een poging en slaagt. Tijdens haar opleiding blijkt ze uitzonderlijk sterk te zijn en ze wordt geselecteerd om Drakenzieler te worden. Wat Fenna niet weet is, dat de Drakenburcht en het Koningshuis achter de schermen jacht maken op een mysterieuze groepering die zichzelf ´De Kring´ noemt. In deze samenleving, waar Draken en mensen al honderden jaren in harmonie samenleven, slacht de Kring op gruwelijke wijze de ene na de andere Draak af en steelt hun zielen. Het verraad bereikt ook de Drakenburcht. Tijdens een gevaarlijk ritueel wordt Fenna in de val gelokt. Ze weet zich echter met haar geest vast te klampen aan de ziel van haar monsterlijke belager. Fenna kan niet meer gered worden, dat beseft ze. Maar ze kan in de haar nog resterende tijd wel van doorslaggevend belang zijn in de komende strijd. Helaas blijkt de tegenstander vele malen sluwer dan gedacht…

Dit vind ik van het boek:

Oooh wauw laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen dit boek heeft zeker mijn verwachtingen waar gemaakt. Er waren wat kleine verbeter puntjes maar over het algemeen was het echt een steengoed boek.  De cover alleen is echt al prachtig die geweldige draken kop die samen smelt met de achtergrond van het boek echt super.

Maar goed terug naar het boek zelf Fenna is echt een super leuk personage ze heeft echt alles waar ik van houdt. Ze is sterk, onafhankelijk weet wat ze wil en laat zich door niemand tegen houden. Van Fenna ga je gewoon gelijk houden. We leren Fenna kennen als ze de proeve doet en in de Drakenburcht terecht komt. Echter daarna lijken we opeens een periode verder te gaan en zit ze in het tweede jaar en is ze aan het leren voor draken zieler. Voor mijn gevoel missen we hier echt een stuk van het verhaal en dat is ook gelijk mijn grootste verbeter punt. Ik had meer willen weten over fenna haar leerweg en hoe ze aan haar kracht komt.

Arlan vind ik ook een interessant personage want hij is een goede vriend voor Fenna en de band tussen hun is heel bijzonder. Ik ben ook erg benieuwd naar de ontwikkeling van Eames in de volgende delen. In dit deel leren we hem kennen maar ik hebt het vermoeden dat hij in het vervolg een grotere rol krijgt.

Al met al is het boek in een heerlijke vlotte stijl geschreven. De hoofdstukken zijn precies goed niet te kort en niet te lang waardoor je lekker door blijft lezen. Het boek bevat genoeg spanning en magie om het interessant te maken. De band tussen Mens en draak is ook heel bijzonder. Vooral de Draken zielers die de zielen van draken die sterven moeten over brengen vond ik erg goed gevonden. Ik kijk dan ook enorm uit naar het volgende deel van deze serie. Het boek krijgt een mooie 9 door het kleine minpuntje.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda
4 jaren geleden

Oeh, ik houd ook van drakenboeken. Deze sla ik op in mijn vakje draken
Linda onlangs geplaatst…Een jaar rond met je handen in de grond in DE SCHOOLTUIN van de makers van De Wilde StadMy Profile

Cynthia
4 jaren geleden
Antwoord aan  Linda

Het verhaal klinkt wel gaaf! Leuke recensie weer, Melanie!
Cynthia onlangs geplaatst…Familierecept: Heerlijke ErwtensoepMy Profile

rachel
4 jaren geleden

ik hou ook van draken!! en toch een 9 gegeven, vind ik toch netjes!!

Lodi
4 jaren geleden

Ik heb eigenlijk nog nooit boeken gelezen waar draken in voorkomen, maar moet zeggend at ik over GOT ( de tv serie) ook sceptisch was en dit vond ik fantastisch, het feit dat je een 9 geeft, zegt dat ik dit misschien gewoon eens moet gaan lezen.

Felice
Felice
4 jaren geleden

klinkt spannend, hoewel ik geen fantasy lezer ben

Kim
Kim
4 jaren geleden

Super leuk! Ik hou wel van fantasy boeken. Ik ga deze zeker op het lijstje zetten om te lezen.
Kim onlangs geplaatst…AliExpress Shoplog – Januari 2020My Profile

Maaike
4 jaren geleden

Ik houd helaas niet van Fantasy boeken dus laat deze suggestie even aan me voorbij gaan 😉
Maaike onlangs geplaatst…Park Guell gratis bezoeken? Lees deze tips!My Profile

Rory
4 jaren geleden

Bijzonder! Het is eigenlijk niet mijn type boek, maar door hoe bezielend je erover vertelt word ik wel enthousiast. Ik probeer de laatste tijd wat vaker een boek te lezen. Dat doe ik overigens voor het slapen wel (op mijn e-reader) maar ook overdag wil ik ontspan momenten inbouwen. Eind vorig jaar zat ik met opgetrokken schouders gestresst te werken. Dat moet anders.

trackback

[…] spoilers bevatten *** Wil je eerst de recensie van deel 1 Spiegelgeest lezen dan kun je dat hier […]

trackback

[…] over draken. Het boek kreeg van mij dan ook een dikke 9. De complete recensie van dit boek kun je hier […]

trackback

[…] Ondertussen is hij trotse columnist bij de landelijke mantelzorg MantelzorgNl, het tijdschrift Schik, de website: boeken en leesclub De Perfecte buren en mag hij regelmatig schrijven voor de regionale weekkrant. Naast het schrijven van columns en korte verhalen en naast zijn twee boeken, heeft Michiel vijf toneelstukken uitgebracht. Waarvan twee stukken samen geschreven met fantasy auteur: Cocky van Dijk. […]

trackback

[…] en uiteindelijk is ze dus zelf gaan schrijven. Het schrijven begon allemaal met haar eerste boek Spiegelgeest. Later volgde er nog veel meer titels op haar naam waaronder een boek samen met J.Sharpe genaamd […]

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x