Hoe ik een blog plan

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Regelmatig kreeg ik de vraag hoe ik een blog plan. Nu moet ik bekennen dat ik niet zo heel erg goed ben met plannen en structuur brengen in mijn blog en leven. Ik heb autisme en daardoor verlies ik me nog al eens in het moment. Maar begin dit jaar vond ik het tijd om daar verandering in aan te brengen. Juist op dat moment kwam er een oproepje van Clen voorbij die mensen zocht die zijn Purpuz planner wilde uitproberen. 

Ik dacht dat heeft zo moeten zijn en stuurde een berichtje! yes ik mocht deze planner uitproberen en wat ben ik daar blij mee want het heeft nu mijn leven al veranderd.

Hoe plan ik mijn blog?

Laat ik beginnen met hoe de purpuz planner mij heeft geholpen bij het plannen van mijn blog. Een van de dingen die in de planner staat is de purpuz Matrix daarmee leer je welke dingen echt belangrijk voor je zijn en welke je ook wel kunt uitbesteden. Maar in de planner leer je ook om de dingen die je wil aanpassen of veranderen in kleine stapjes te hakken. Aan deze kleine stapjes ga je dan werken.

Ik dacht hé het idee van de kleine stapjes kan ik ook toepassen op mijn blog. Waar in ik eerst alles door elkaar deed heb ik nu geleerd om alles op te delen in dagen.

  1. Op maandagen plan ik nu bijv al mijn instagram berichten voor die week in via Later. Dan hoef ik deze alleen elke dag nog maar te plaatsen via mijn telefoon maar de teksten etc staan er allemaal al in.
  2.   Op Dinsdagen werk ik aan de recensies van de boeken die ik in die week heb gelezen
  3.   Op Woensdag werk ik dan bijv aan de 1000 vragen aan mezelf en de blogger spotlight posten
  4.  Op donderdag zet ik me werk kamer op zijn kop en is het tijd om foto’s te maken voor instagram.

En zo plan ik dus heel de week mijn blogs , berichten en social media. Zo plan ik ook alle pinterest berichten voor die week in een keer in. Dit geeft mijn veel meer rust waardoor ik meer tijd heb om te lezen en op al jullie leuke comments te reageren.

Waarvoor gebruik ik de purpuz planner allemaal?

Maar sinds ik de purpuz planner heb gebruik ik deze niet alleen voor mijn blog. Nee ik plan mijn huishouden erin mijn afspraken maar werk ook aan mijn dromen. De purpuz planner zit boordevol handige tools hiervoor. Een van mijn favoriete is het vragenlijstje aan het einde van de maand. Door middel van het invullen van die vragen kom je er achter wat je bereikt hebt in die maand maar ook waar je de daarop volgende maand wat meer aan moet werken. Het geeft me dus super veel inzichten. Ik kan dus nu al na ruim een maand zeggen dat deze planner voor veel rust in mijn leven heeft gezorgd.

Nieuwsgierig geworden naar de purpuz planner? Hier kun je alle informatie over deze geweldige planner vinden. 

Dat was het weer voor vandaag. Binnenkort kom ik terug met een blog waarin ik vertel wat er eigenlijk allemaal bij het onderhouden van een blog komt kijken.

Heel veel liefs. Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gabrielle
4 jaren geleden

Leuk om te lezen hoe jij het doet. Ik Plan het begin van de week welke blogs ik moet gaan schrijven en schrijf meestal alles op woensdag. Maar soms ook ’s avonds of al weken van te voren. Erg verschillend dus!
Gabrielle onlangs geplaatst…Accommodatie tip Córdoba: Apt Conservatorio en TendillasMy Profile

Marjolein
4 jaren geleden

Een hele fijne manier! Op die manier ben je toch efficiënter bezig, dan iedere dag van alles door elkaar heen met de mogelijkheid om ook nog iets over het hoofd te zien. 😉

Joost
4 jaren geleden

Mijn activiteietn kunnen ook wel wat structuur gebruiken. Ik denk al langer na over een planner. Deze lijkt mij erg bruikbaar.

Joost onlangs geplaatst…Help, mijn bezoekers aantallen dalen op Pinterest! Wat nu?My Profile

Wanda
4 jaren geleden

Leuk om te lezen hoe jij hiermee omgaat. Zelf schrijf ik meestal op zondag en maandag mijn blogs voor de hele week. Instagram doe ik gewoon heel adhoc, plannen zou misschien wel beter zijn.

Felice
Felice
4 jaren geleden

heerlijk e, zo´n duidelijke planning. Die heb ik ook. En als ik eens een dag niet kan werken dan verdeel ik de planning van die dag over de volgende twee dagen

Georgina Lifestyle
4 jaren geleden

De Purpuz Planner heb ik ook. Ik probeer altijd inspiratie op te doen hoe anderen plannen. De Purpuz helpt zeker, maar vooralsnog is het nog wel een aandachtspuntje voor me. Ik merk dat ik vaak teveel inplan en niet overal aan toekom.

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x