Dit las ik in januari

Hoi lieve lezers van Bookstamel,

Het is alweer de laatste dag van januari jeetje wat is die tijd voorbij gevlogen. Ik kan wel zeggen dat januari voor mij een maand was vol stappen op het gebied van mijn gezondheid. Mijn duim begint helaas ook weer langzaam te overstrekken niet wat we gehoopt hadden maar het is niet anders. Na overleg met mijn arts hebben we de opties overwogen. Gelijk een andere operatie ( Waarbij mijn pees gebruikt zou worden en me vinger altijd wat krom zou blijven staan. ) Of voor nu gaan voor de silversplints om mijn middelvinger en afwachten wat me duim gaat doen. Ik heb er voor gekozen om voor nu niet voor een nieuwe operatie te gaan. De vorige twee hebben er nog al ingehakt en ik heb echt eerst even wat rust nodig. Dus 10 februari worden mijn silversplints aangemeten en vanaf daar zien we verder. 

Inmiddels heb ik ook een gesprek gehad met de gemeente en krijg ik voor komend jaar een taxipas. We hopen dat ik op die manier weer wat vaker buiten de deur kom en niet te ver terug val in me straatvrees terwijl ik wacht tot mijn theraphie bij het ggz start voor mijn straatvrees en autisme Daar sta ik inmiddels een paar maanden op de wachtlijst. De operatie van mijn moeder is achter de rug en goed gegaan. Dus eigenlijk allemaal positieve ontwikkelingen die er voor zorgen dat ik een betere versie van mezelf kan worden ten aanzien van vorig jaar. Ondertussen blijven we lekker lezen en bloggen. Deze maand las ik maar liefst 12 boeken. Welke boeken ik las dat kun je hieronder lezen. 

Ik las

bewaar voor later op pinterest.

Aantal gelezen boeken: 12

Aantal Nederlandstalige boeken: 10

Aantal Vertaalde boeken: 2

Hoogste Cijfer: 9,5

Laagste Cijfer : 7

Favorieten boek van de maand Januari: Decadentia 1 – Teloorgang van Django Mathijssen en Anaïd Haen. 

20200101_212618

 

Het eerste boek dat ik in Januari las is Adder van Bex Hogan. Dit is een vertaald boek uitgegeven door Imagine. Het is een fantasy boek vol met avontuur en spanning een zeer sterk debuut van Bex Hogan en daarom kreeg dit boek dan ook een dikke 9 van mij. Het boek gaat over Marianne, Marianne is voorbestemd om de Adder te worden, beschermer van de Twaalf Eilanden. Maar de heersende Adder staat haar benoeming in de weg. Corrupt en meedogenloos zeilt hij de zeeën over in zijn oorlogsschip. Lees mijn recensie hier 

 

20200103_195339

 

Het tweede boek dat ik las was er een geschreven door een Nederlandstalige auteur . Dit was het boek De terugkeer van Layhar. De terug keer van Layhar is een fantasy boek met veel Japanse invloeden. Niet zo heel erg gek want de schrijfster is gek op Japan. Het boek heeft mij op momenten weten te verassen en las heerlijk weg. Dit boek had een paar mini min puntjes maar toch krijgt het een mooie 8 van me. De complete recensie van dit boek kun je natuurlijk hier lezen.

 

 

20200106_183345

 

Zie jij mij? van Saskia M.N Oudshoorn was alweer het derde boek dat ik las deze maand. Dit boek is wederom geschreven door een Nederlandstalige auteur. Ik ben van mening dat voor dit boek een nieuw genre gemaakt zou moeten worden namelijk Spannende Romantiek. Dit boek voelt namelijk aan als een mix tussen een thriller en een feelgood boek. De personages in dit boek zijn een beetje stereo type maar verder is het een verhaal wat heerlijk snel weg leest. De recensie van dit boek kun je natuurlijk hier lezen.

 

20200103_194653

 

 

Storm & structure van Mariëlle Brouwer was alweer het vierde boek dat ik las deze maand. Dit keer weer eens een feelgood boek dus! Dit is wederom een boek van een Nederlandstalige auteur en ik gaf het boek een mooie 8. Het boek gaat over de liefde en over muziek.  Ben je nu benieuwd naar mijn recensie van dit boek dan kun je die hier lezen. Een interview met de auteur van dit boek kun je hier lezen.

 

 

20200115_182251

 

 

Decadentia Teloorgang was alweer het 5de boek dat ik las in januari. Voor mij was dit echt de verassing van deze maand. Dit boek is zo ontzettend goed geschreven. Het boek is geschreven door 2 auteurs Django Mathijssen en Anaïd Haen. Deze auteurs doen dit jaar ook mee aan de blogs van eigen bodem. Maar voor nu kun je mijn recensie van Decadentia hier lezen.

 

 

20200103_194925

 

 

Boek 6 is wederom een boek van een Nederlandstalige auteur. Dit keer gaat het om een feelgood boek met een sexy tintje. Ik heb het dan over ongetemd van Liz Hartevelt. Dit boek kreeg van mij een mooie 8. Houdt jij van licht erotische boeken dan moet je deze zeker lezen. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

 

 

 

20200104_200815

 

 

Het volgende boek dat ik las is er wederom een van een Nederlandstalige auteur! Gillian King won met dit boek de prijs voor chicklit van het jaar 2019. Dit is dus een heerlijk feelgood boek over de liefde. Ik mis je vind ik de terechte winnaar van 2019 want het boek zit gewoon ontzettend goed in elkaar. Daarnaast heeft het meer diepgang dan dat ik gewend ben van een chicklit. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

 

 

20200110_161418

 

 

Vergane Glorie van Johan Lubbers. Dit boek lag al even op mijn recensie stapel. Maar door al het ziek zijn enz liep ik een beetje achter. Inmiddels is de achterstand bijna ingehaald en was dit boek dus aan de beurt. Vergane glorie heeft een erg krachtig hoofdpersonage. De complete recensie kun je hier lezen. Het boek kreeg een 7,5 van mij.

 

 

 

20200111_182826

 

Gebroken nooit verslagen van Patsi Desiree is een prachtig geschreven boek over een moeder en dochter. De dochter heeft een bipolaire stoornis. Dit boek beschrijft de ups en de dalen maar op een mooie manier. Het is geen kijk eens hoe erg het is boek. maar een boek wat je een kijkje geeft in het leven van een persoon met een Bipolaire stoornis. Doordat dit boek op een luchtige manier is geschreven leest het makkelijk weg. Mijn complete recensie lees je hier . 

 

 

20200119_102139

 

De wensmuur van Mia Sheridan is echt een prachtig en ontroerende Roman. Balletdanseres Clara verhuist in ‘De wensmuur’ van Mia Sheridan naar New Orleans omdat ze toe is aan verandering, maar vooral omdat ze eenzaam is. Daar hoort ze over twee geliefden die ooit leefden op de Windisle-plantage. Het verhaal krijgt haar in zijn greep en ze wil er meer van weten. Op de plantage heeft de verminkte Jonah zich uit schaamte opgesloten achter een muur waar mensen wensen brengen. Zonder elkaar ooit te hebben gezien ontstaat er een band tussen Clara en Jonah. Lees mijn recensie hier.

 

20200111_182511

 

 

Als de nacht eindigt van Laura Diane is een steengoed debuut! Ik hoop echt nog heel veel boeken van deze super lieve auteur te gaan lezen. Ze heeft een bijzonder schrijfstijl. Als de nacht eindigt is donker maar toch romantisch en in elk geval heel erg meeslepend. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

 

 

 

Robert bijman

 

 

 

De Eldurea Deceptie is het tweede deel in de Segrijn en Sotalia serie van Robert Bijman. Een super goede serie die zich voornamelijk afspeelt in een onderwater wereld ik kijk alweer uit naar deel 3 van deze serie. Mijn recensie van dit boek lees je hier.

 

 

 

Ik hoop dat jullie na het lezen van mijn lijstje weer een beetje inspiratie hebben gekregen voor leuke boeken van Nederlandstalige en Vlaamse auteurs. Mijn doel van 80 – 20 is weer gelukt zoals jullie kunnen zien. Ik las namelijk 10 Nederlandstalige boeken en twee vertaalde boeken in verschillende genres.

Heel veel liefs, Melanie

Benieuwd geworden naar de boeken dan kun je deze natuurlijk altijd op http://www.bol.com kopen

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alexandra
4 jaren geleden

Hopelijk wordt dit een geweldig jaar voor je. Vooral blijven genieten. Ik heb wensmuur op mijn lijstje gezet. Lijkt me een ontroerend verhaal.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Alexandra

Wensmuur is echt prachtig zo’n mooi verhaal
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Als de nacht eindigt van Laura DianeMy Profile

Henk
4 jaren geleden

Heb je eigenlijk nog boeken die je al wel hebt maar die om de een of andere reden maar steeds in je boekenkast blijven liggen zonder dat je ze ooit leest?
Henk onlangs geplaatst…Begrijpelijke teksten schrijven doe je zoMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Henk

Oooh ja eigenlijk teveel Henk, Het probleem is elke maand worden er zoveel leuke boeken uitgebracht en dan koop ik er weer een aantal en ik krijg er een aantal. Maar die kan ik nooit allemaal die maand lezen. Vooral series staan ongelezen in mijn kast want het is een tik van mij om die eerst compleet te hebben en dan pas te gaan lezen. Sommige exemplaren zijn moeilijk aan te komen dus die series staan dan heel lang in me kast.
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Als de nacht eindigt van Laura DianeMy Profile

Lodi
4 jaren geleden

Wat ontzettend naar dat je straatvrees hebt en ik hoop zeker dat je met de taxipas wat meer de deur uit kan en durft, een hoop boeken heb je gelezen, ik kom deze maand denk ik op 5 maar de laatste twee ( met een ben ik nog bezig ) zijn dikke pillen. Ik lees nu 3 minuten van Roslund&Helstrom
Lodi onlangs geplaatst…Daag je hersenen uit met Dr. Kawashima’s Brain Training – Nintendo SwitchMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Lodi

Oooh dikke pillen vind ik heerlijk maar dan haal ik er ook geen 12 in de maand hoor. Komende maand liggen ook hier een paar dikke op de stapel. Het boek wat je nu leest is erg mooi. Veel lezen is leuk en doe ik met veel plezier maar wat vaker de deur uit gaan zou ik nog liever doen. Ik hoop ook dat de taxi pas helpt.
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Als de nacht eindigt van Laura DianeMy Profile

rachel
4 jaren geleden

weer aardig wat gelezen en ik hoop dat het wat beter met je gaat dalijk. straatvrees lijkt mij vreselijk 🙁 sterkte ermee meis
rachel onlangs geplaatst…Welke winkels hebben je voorkeur?My Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  rachel

Dankjewel Rachel, Het is lastig maar er is mee te leven het kost alleen vaak heel veel wilskracht om uiteindelijk iets te doen. En het gebeurd ook dat ik dingen af zeg omdat ik uiteindelijk niet durf. Maar ook al blijven we vallen en opstaan ik blijf er voor gaan om het te overwinnen.
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Als de nacht eindigt van Laura DianeMy Profile

Krystle/Batboy
4 jaren geleden

Zo dat zijn er wel wat! Ik las vroeger ook heel veel en vond Shopaholic zo leuk! Het laatste boek wat ik heb gelezen in 50 tinten grijs

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Krystle/Batboy

De shopaholic serie staat hier ook in de kast. Ik mis alleen de nieuwste nog
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Als de nacht eindigt van Laura DianeMy Profile

Felice
Felice
4 jaren geleden

straatvrees lijkt me afschuwelijk, en wat ontzettend vervelend dat je zo lang moet wachten tot je verder kan! Hopelijk helpt de taxi [!
En jeetje wat lees jij veel. Ik lees gemiddeld in 2tot 3 dagen een boek uit, maar ik heb niet elke dag zin om te lezen

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Felice

Straatvrees is zeker afschuwelijk het beheerst al 16 jaar mijn leven. Het ene moment is het erger dan het andere maar ik blijf me best doen. Als ik er namelijk aan toegeef dan zou ik de deur niet meer uit gaan en er is ook zoveel leuks buiten de deur. Doordat ik veel thuis zit lees ik veel maar soms ook op eens een hele week niet.
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Als de nacht eindigt van Laura DianeMy Profile

nicole
4 jaren geleden

Als hat laagste cijfer ook nog een ruime voldoende was, dan heb je mooie boeken gelezen al met al!

nicole onlangs geplaatst…Wil je wat vies horen?My Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  nicole

Het waren heerlijke boeken. Ik lees eigenlijk ook alleen boeken waarvan ik denk deze moeten geweldig zijn. Helaas zit er dan toch nog wel eens 1 tussen waarvan ik denk mja dat is het net niet. Maar gelukkig niet zo vaak
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Als de nacht eindigt van Laura DianeMy Profile

Amy
Amy
4 jaren geleden

Wat heb je veel gelezen afgelopen maand! Welke van deze exemplaren was je absolute favoriet?
Amy onlangs geplaatst…Fulltofta hiking trail: Wandel een stukje van de Skåneleden in Zuid-ZwedenMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Amy

Dat is Decadentia – Teloorgang omdat die mij het meeste verrast heeft maar het was moeilijk kiezen want De wensmuur, Als de nacht eindigt en ik mis je waren ook echt super mooi. eigenlijk heb ik deze maand geen een boek gelezen waarvan ik dacht dit trekt me niet zo
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Als de nacht eindigt van Laura DianeMy Profile

stefanie
4 jaren geleden

Zo jij hebt een hoop boeken gelezen, ik moet heb er nog steeds 3 liggen waar ik doorheen moet

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  stefanie

Ik vind het heerlijk ontspannen om te lezen zeker omdat ik veel thuis zit
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Als de nacht eindigt van Laura DianeMy Profile

Sanne
4 jaren geleden

wat heb je veel boeken gelezen. Ik wou dat ik ook zoveel kon lezen.
Sanne onlangs geplaatst…Hoe was het geweest bij de voetspecialist?My Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Sanne

Ik heb idd veel boeken gelezen maar ik zit dan ook helaas heel veel thuis dus lezen is een goede afleiding
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Als de nacht eindigt van Laura DianeMy Profile

Victor
4 jaren geleden

Fijn dat het beter gaat! Positieve ontwikkelingen.
En 12 boeken in een maand? Zo! Ik las er heel vorig jaar net iets meer dan 12..koop je ze allemaal?

Wanda
4 jaren geleden

Wow, weer een flinke stapel boeken joh! Ik las er zelf 3, thrillers van Scandinavische bodem. Toch wel mijn favoriete genre.

22
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x