Segrijn en Sotalia 2 – De Eldurea deceptie van Robert Bijman

Hallo lieve lezers van bookstamel,

Het is alweer tijd voor de laatste recensie in januari! Dit keer is het een fantasy boek. Eerder las ik al het eerste deel in Segrijn en Sotalia serie van Robert Bijman. Deze recensie kun je hier lezen. Nu was het dus tijd om het vervolg op dit geweldige boek te gaan lezen. Of ik net zo blij werd van het tweede deel dat kun je in onderstaande recensie gaan lezen.

De Eldurea deceptie kun je hier kopen. 

Een fantasierijk vervolg op een prachtig begin

Titel: De Eldurea deceptie  Auteur: Robert Bijman  Uitgeverij: Zilverbron  Genre: Fantasy Cijfer: 8,5

Hier gaat het boek over:

In zijn hebzucht en machtswellust denkt Fango het ultieme wapen gevonden te hebben om de macht over de wereld over te nemen. Duistere pionnen helpen hem zijn geheimen veilig te houden.

Wanneer in Anumoria een familielid van Tom en Shantea komt te overlijden, beschuldigt gouverneur Rubilus, de nieuwe leider van de diepzeestad, de twee van moord. In een poging hun onschuld te bewijzen moeten Tom en Shantea keuzes maken die verstrekkende gevolgen hebben voor hun eigen voortbestaan en dat van de gehele mensheid.

In hun zoektocht vol gevaar krijgen ze hulp van Tandje, hun grote steun en toeverlaat, Grimpa, lerares in de Kracht, hun vader Johan en zijn kleine raadgever Han, Jennyfer, een klasgenoot uit hun tijd in Amsterdam en Akuakai, een aan amnesie lijdende inktvisman.

Dit vind ik van het boek:

Wauw Robert Bijman is een kei in het ontwerpen van een prachtige fantasie volle wereld waarbij je continu blijft ontdekken. Deel een van de Segrijn en Sotalia serie vond ik te gek en ik kan je vertellen deel 2 doet daar niet voor onder. De Eldurea Deceptie is dan ook geen boek wat je moet lezen als je moe bent. Er gebeurd namelijk zo veel in een behoorlijk rap tempo dat je zo de draad kwijt bent als je even je koppie er niet bij houdt. Ik moest dan ook zo nu en dan even een paar bladzijdes terug omdat ik de draad kwijt was. 

Maar juist dat alles zo mooi en uitgebreid is beschreven en in een rap tempo gaat maakt het boek ook erg interessant. Je word echt meegesleurd in de wereld die Robert Bijman heeft weten te maken. Daarnaast blijf je steeds dingen ontdekken het lijken bijna wel 100 mini verhaaltjes in een boek omdat er zoveel gebeurd. Wat ik persoonlijk erg tof vind is dat de wezens die Robert Bijman geschapen heeft zo in de huidige wereld zouden kunnen leven het is geen ver van je bed show. 

Tom en Shantea blijven mijn hard veroveren. Maar ook de gemene Fango heeft mijn interesse. In dit deel maken we ook meer kennis met de inktvis mannen. Elk deel lijken er wel weer nieuwe interessante wezens bij te komen. Hoewel dit deel zich minder onder water afspeelt zit het boek vol spanning en avontuur. Ik hoop stiekem wel dat we in het derde deel van deze serie weer wat meer naar de onderwaterwereld gaan want die vind ik persoonlijk heel erg boeiend. Maar naast al deze spanning en avontuur maakt Robert Bijman ook tijd om er af en toe een grapje of stukje met humor in te gooien. Dit was in deel 1 precies zo en dat maakt dat het boek lekker weg leest. De algehele sfeer van dit deel is wel wat donkerder dan het eerste deel. 

Ik ben reuze benieuwd wat er in deel 3&4 die inmiddels ook uit zijn gaat gebeuren. Ik ga deze dan ook snel verder lezen zodat jullie daarvan binnenkort de recensie op mijn blog kunnen vinden. Maar dit deel krijgt een mooie 8,5 van mij 

Liefs, Melanie

Benieuwd geworden naar auteur Robert Bijman lees dan hier mijn interview met hem.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Annelore
4 jaren geleden

Bedankt voor de tip. Zelf hou ik helemaal niet van fantasy maar mijn man absoluut wel. Deze gaat mooi mee op het lijstje cadeautips 🙂

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Annelore

Oooh als je man van Fantasy houdt dan is dit zeker een goede om een keer kado te geven.
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Als de nacht eindigt van Laura DianeMy Profile

nicole
4 jaren geleden

Ik vind de cover weer erg mooi en intrigerend van dit boek. De titel minder. Dit is niet zo mijn genre.

nicole onlangs geplaatst…Wil je wat vies horen?My Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  nicole

De titel was ook niet heel handig voor mijn dyslexie 😛
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Als de nacht eindigt van Laura DianeMy Profile

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x