Als de nacht eindigt van Laura Diane

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Als de nacht eindigt van Laura Diane sprak me gelijk enorm aan! Ik leerde Laura Diane kennen op instagram. Op een gegeven moment had ze daar een oproepje geplaatst voor meiden die het leuk zouden vinden om in haar streetteam te komen. Dat leek me super leuk want op die manier kon ik een debuterende auteur op weg helpen en kreeg ik als eerste unieke informatie over het boek. Het was dan ook super tof om te zien dat ze ons later in het boek ook bedankte hiervoor. Maar nu had ik dan ook eindelijk de tijd om Als de nacht eindigt te gaan lezen. Hieronder kun je dan ook lezen wat ik van dit prachtige debuut vond.

foto van de cover van het boek Als de nacht eindigt van Laura Diane

Wil jij dit te gekke boek van Laura Diane nu kopen dan kun je dat hier doen. 

Recensie Als de nacht eindigt

Titel: Als de nacht eindigt Auteur: Laura Diane Uitgeverij: Clavis young adult Genre: Young Adult Cijfer: 9

Hier gaat het Als de nacht eindigt over:

Lya Marlow heeft nog nooit de zon gezien. Sinds een verwoestende zonnevlam de helft van de bevolking wegvaagde, gaat niemand overdag nog naar buiten. Gevangen in haar eigen huis kijkt ze toe hoe haar sterke vader langzaam wegkwijnt door een ongeneeslijke ziekte, terwijl haar moeder druk bezig is met het plannen van de toekomst van haar enige dochter. Maar ze voelt dat ze móét ontsnappen, al is het maar voor één dag …

Dit vind ik van het boek: 

Wauw wat een debuut is dit zeg! Ik heb het best lang uitgesteld om dit boek te gaan lezen en dat is zo stom geweest want het is een grote hit. Laura Diane weet hoe ze met woorden moet spelen en maakt prachtige zinnen. Daarnaast is het boek gewoon ontzettend goed opgebouwd. We beginnen namelijk langzaam we leren Lya en de wereld waarin zij leeft kennen. Lya is ontzettend benieuwd na de wereld die buiten haar veilige omgeving is en op een dag gaat ze dan ook op onderzoek uit. 

Vanaf dat moment word het boek erg spannend en blijven we nieuwe dingen ontdekken. Wat ik mooi vind is de manier waarop Laura de spanning op blijft bouwen. Het hele verhaal ben je nieuwsgierig naar hoe het af gaat lopen en dan komt het einde. Daar was ik dus totaal niet op voorbereid maar wat een prachtig einde! Ik ben dan ook reuze benieuwd naar de volgende boeken van Laura Diane geloof me dit is een auteur waar we nog heel maar dan ook heel veel van gaan horen. Want als je debuut al zo ijzersterk is dan kunnen je vervolg boeken alleen maar beter worden. 

Het boek krijgt dan ook een mooie 9 van mij.

Heel veel liefs, Melanie

Houdt je van Dystopische boeken lees dan ook mijn recensie van het claiming ritueel van Bernadette Lugies. Deze kun je hier lezen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Lijkt me toch een spannend en meeslepend boek!

trackback

[…] aan de beurt was geweest. Iets waar ik erg van baalde want ik keek enorm uit naar dit vervolg op Als de nacht eindigt. Maar nu was het dan eindelijk tijd om Als de morgen begint te lezen. En tja toen ik er eenmaal aan […]

trackback

[…] van Ivelle. Ben je nou nog niet bekent met de boeken van Laura Diane lees dan zeker ook Als de nacht eindigt en Als de morgen […]

trackback

[…] begon natuurlijk allemaal met het boek Als de nacht eindigt. Ik las dit boek in januari 2020 maar het verscheen eind december 2019. Ik weet nog goed dat ik […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x