Interview met Mariëlle Brouwer

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje 22 januari alweer de tijd lijkt nog wel sneller te gaan dan vorig jaar. Maar wat geniet ik nu al van dit jaar! Natuurlijk had ik net als andere jaren goede voornemens maar meestal gooit mijn lichaam roet in het eten. Dus dit jaar heb ik eigenlijk maar een goed voornemen en dat is zo gezond mogelijk te zijn. Ik hoop dit te bereiken door gezond te eten wat af te vallen en zo veel als mogelijk is te bewegen. Dus geen vaste doelen van zoveel kilo moet eraf of zolang moet ik kunnen bewegen. Nee gewoon je best doen en me beter voelen als vorig jaar. Een van de dingen die bijdrage aan een positieve vibe zijn de blogs van eigen bodem want deze vind ik echt gewoon te gek om te doen. Vandaag is het tijd voor een interview met Mariëlle Brouwer want helaas lopen haar blogs van eigen bodem al weer op hun einde.

interview-met-marielle-brouwer

Bewaar voor later op pinterest. Mariëlle wat beter leren kennen in dit blog stel ik haar aan jullie voor. Structure en Chaos is haar debuut boek.

Interview met Mariëlle Brouwer

Lezen en schrijven is een grote hobby van je. Wanneer is dit ontstaan? Ongeveer in mijn puberteit. Ik wilde graag net zo cool zijn als Carry Slee. Ik begon toen met schrijven. Lezen doe ik echt al vanaf dat ik kan lezen. Dit vond ik altijd al heel erg leuk en ik heb er heel veel boeken doorheen gejaagd.

Welke boeken las je als kind graag? Ik was een groot fan van Romana en Ragebol. Verder las ik graag de boeken van Carry Slee en heb ik de halve bieb verslonden.

Je schrijft New adult romans heb je bewust voor deze schrijfstijl gekozen? Ja. Ik ben zelf van de diepere karakters en kan hierbij in New Adult heel goed mijn ei kwijt. De leeftijdscategorie van de karakters vind ik zelf heel erg leuk. Het ontdekken van de liefde. Net uit je jeugd en aan het serieuze volwassen leven beginnen. Daarbij vind ik dat seks bij het leven hoort en als dit zo loopt in een verhaal, vind ik het zelf fijn als lezer om het helemaal te lezen, dus dit doe ik als schrijver dan ook graag.

Hoe heb je eigenlijk jouw prins op het witte paard ontmoet? MSN. Yes, nu klink ik super oud, maar toen ik “klein” was (16) hadden we het online chatprogramma MSN. Daar kon je mensen toevoegen en via via kwam ik bij mijn man uit. Hij moest een eindje voor me reizen (toen woonde zijn vader nog in Rotterdam), maar dat had hij voor me over. Toen we elkaar in het echt leerde kennen, was het raak.

Ben je zelf net zo romantisch als je boeken? Uhm, nee, denk ik. Ik ben voornamelijk praktisch denk ik. Ik fantaseer wel graag over romantische dingetjes en dat lees je dan vaak ook terug in mijn verhalen.

De Structure serie heeft ook een muzikaal tintje houdt je zelf ook van muziek? Yes. Ik kan niet zingen of iets spelen, maar ik luister graag naar muziek en zing toch (heel erg vals) mee. Verder leek het me zelf altijd heel erg cool om iemand in een band te kennen, laat staan daten.

En waar haalde je de inspiratie voor de Structure serie vandaan? Supernatural? Ik ben erg fan van het karakter Dean en ik wilde eigenlijk ook een karakter maken dat een beetje damaged personage te maken. Zo kwam ik op Mika. Van het ene karakter kwam de volgende en zo was Structure geboren.

Je geeft je boeken uit onder Duntax Books waarom heb je hier voor gekozen? Mijn meisjesnaam is Tax en als kind was mijn bijnaam vaak d’n Tax aangezien ik uit Brabant kom. Dit wordt op internet dan vaak Duntax. Hier heb ik toen het woordje books achter geplakt.

Heb je auteurs die echt een voorbeeld voor je waren? Sarina Bowen en Elle Kennedy zijn mijn grote voorbeelden. Ik vind hun schrijfstijl en eigenlijk alles wat ik tot nu toe van hen gelezen heb geweldig. Zij kunnen zo goed humor en gevoel in hun verhalen schrijven en dat vind ik echt enorm knap.

Welk personage uit de Structure serie is jou favoriet en waarom? Mika. Hij is de eerste en eigenlijk echt mijn perfecte vriendje. Hij is lief, zorgzaam, stoer… alles. Sil vind ik zelf ook heel leuk. Hij geeft meer om zijn meisje dan je in eerste instantie achter hem zou zoeken.

Als je een personage zou moeten bedenken die op jou lijkt hoe zou die er dan uit zien? Al mijn personages hebben een stukje van mij in zich, haha. Dus ik heb dat een soort van al gedaan. Iemand die helemaal mij is, lukt nooit. Want je eigen fouten en goede kanten zien is iets wat heel moeilijk is, wat menig mens wel merkt als ze dat voor een opleiding in moeten vullen.

Kunnen we nog meer delen verwachten in de Structure serie? Er komt nog een laatste deel aan met Daan en Milan. Daan is de gitarist van de band en heeft eigenlijk al sinds het einde van deel 1 een relatie met Milan, maar houdt dit stand of toch niet?

Wat zou je graag willen bereiken als auteur? Ik wil vooral dat mijn karakters een publiek krijgen. Dat mensen van ze houden zoals ik dat van ze doe. Natuurlijk zou ik het maar wat gaaf vinden als mensen speciaal voor mij naar een evenement reizen (zoiets als het na evenement wat volgend jaar op stapel staat) om daar een boek door mij te laten signeren. Het hoeft niet eens alleen voor mij te zijn, maar het lijkt me zo gaaf om iemand te ontmoeten die zegt: ik heb jouw boek gelezen en vond hem zo gaaf, wil je hem signeren? (al bestellen mensen technisch gezien hun boek vooraf ook wel op mijn website om hem gesigneerd te krijgen). Gewoon met iemand kletsen over mijn verhalen lijkt me al heel gaaf!

Wat staat er op je bucketlist? Nog een keer een dark romance uitgeven. Dat vind ik echt een uitdaging. Ik ben er wel mee bezig om hem te schrijven, maar het is toch even wat anders. Wel erg leuk om te doen. Ook wil ik graag nog een tweede serie uitgeven die niets met Structure te maken heeft en die mensen toch ook wel willen lezen. Mijn eerste m/m staat ook op de planning (Daan en Milan) en stiekem vind ik dat ook erg spannend.

Waarom zouden de lezers van Bookstamel jouw boeken moeten gaan lezen? Je moet het gaan lezen als je van romance houdt. Als je van rock romance houdt. Van bands houdt. Van diepe personages die allemaal wel iets hebben en als je tegen een beetje seks kan. Want er zitten seksscènes in. Het draait wel om het verhaal, maar een stuk of drie per boek vind je wel. Verder denk ik dat je mijn boeken leuk vindt als je van bad boys houdt en een sucker for love bent.

Tot slot heb ik voor jou ook nog een aantal keuze vragen. Welke kies jij en waarom?

Band of Zanger/Zangeres? Band. Ik houd ervan als de band hun eigen muziek speelt en ik ben altijd erg fan van meerdere leden zodat je een beetje keus hebt. Sowieso luister ik ook liever naar muziek van bands. Geen idee waarom.

Lezen of Schrijven? Schrijven. Dit vind ik lastig, maar als ik niet meer kan schrijven kan ik mijn creativiteit niet meer kwijt.

E-book of Papieren boek? Ebook. Lezen in het donker. Ik heb een fysieke boekenkast hoor en ik koop ook nog steeds fysieke boeken, maar ik lees ze niet. Ik koop alleen de boeken die ik echt heel mooi vind en een plaatsje in mijn huis verdienen. Zij moeten dus vooral mooi wezen.

Expeditie robinson of Wie is de mol? Geen van beiden. Ik kijk bijna geen tv. Alles wat ik kijk doe ik op mijn eigen tempo, in mijn eigen tijd op Netflix, Disney + of ergens streamen. Dus sorry.

Strand wandeling of Bos Wandeling  Boswandeling. Ik ben een echt Brabants meisje. Ik houd van de geur van de bomen.

Tattoo of Piercing? Tattoo. Ik heb er 1 en geen piercing.

Songtekst of Quote? Oeh… dan ga ik voor songtekst? Daar zitten quotes in, dus dan kan ik een beetje valsspelen. Maar quotes uit boeken vind ik ook geweldig en mijn tattoo is er ook een, dus dit vind ik echt heeeeeeel lastig.

Binnen of Buiten? Binnen. Ik ben een warmte mens. In de zomer vind ik buiten wel leuk, maar in de winter zit ik het liefst bij de kachel en dus kies ik toch echt voor binnen.

Theater of Film? Film. Ik vind theater wel leuk, maar met film kan veel meer en stiekem geniet ik meer van een mooie film dan van een theaterstuk.

Super bedankt Mariëlle dat je aan de blogs van eigen bodem hebt willen meewerken ik heb er enorm van genoten!Ik hoop dat jullie als lezer ook enorm hebben genoten van dit interview met Mariëlle Brouwer. 

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

een leuk en spontaan interview 😀

Dennis van elten
4 jaren geleden

Wat leuk weer iedere keer die leuke interviews te lezen 🙂 Je weet mensen wel goede vragen te stellen.

Henk
4 jaren geleden
Antwoord aan  Dennis van elten

Toen je aangaf dat we afscheid gingen nemen van de eerste auteur in 2020, dacht ik dat er iemand was overleden. Gelukkig was dat niet zo😁. Ga ook in 2020 vooral door met deze interviews. Ik lees ze altijd met plezier.
Henk onlangs geplaatst…13 pogingen…My Profile

Janine
4 jaren geleden

Wat een goede en originele vragen! Ik kom vaak niet verder dan: Waarom heb je dat en dat gekozen om te doen haha.

Ik vind een intervieuw altijd leuk om te lezen, zo leer je mensen weer een stuk beter kennen
Janine onlangs geplaatst…Vakantie checklist: Wat neem je mee?My Profile

Erin
4 jaren geleden

Heel leuk en vlot interview!*

Alexandra
4 jaren geleden

Leuk interview. Weer met plezier gelezen.

Sanne
4 jaren geleden

Heerlijk interview. Leuk om haar beter te leren kennen.
Sanne onlangs geplaatst…Het leren loslaten hoort ook voor een stuk bij het revalideren.My Profile

Manon
4 jaren geleden

Carry Slee, MSN.. ik voel me nu ook weer 16, haha!

trackback

[…] Brouwer leerde ik alweer een hele tijd geleden kennen zo had ik in 2020 een super leuk interview met Marielle Brouwer en heb ik al haar boeken in de Structure serie gelezen. Dit is een super leuke serie over een band […]

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x