Gebroken nooit verslagen van Patsi Desiree

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Soms lees ik boeken met onderwerpen waarover niet vaak genoeg gesproken word. Zeker over de geestelijke gezondheidszorg zou veel meer openheid mogen zijn. Zo las ik al eens het boek van Mascha Gesthuizen – Halverwege het einde in dit boek leeft de hoofdpersoon met een zware depressie. De recensie van dit boek kun je hier lezen. Dit keer las ik weer een boek wat met gezondheidszorg te maken heeft namelijk Gebroken nooit verslagen van Patsi Desiree. Dit boek gaat over borderline en een bipolaire stoornis. Vandaag deel ik met jullie mijn recensie over dit bijzondere boek. Ik heb besloten om dit keer een iets andere recensie te schrijven. 

Gebroken-nooit-verslagen

Gebroken nooit verslagen van Patsi Desiree

Voor 2 dappere vrouwen die hun verhaal met de buitenwereld wilde delen. 

Titel: Gebroken nooit verslagen Auteur: Patsi Desiree Uitgeverij: Ambilicious

Normaal begin ik mijn recensies altijd met de achterflaptekst van het boek. Vervolgens geef ik een cijfer en vertel ik wat ik van het boek vindt. Dit keer heb ik er heel bewust voor gekozen om geen cijfer of sterren te geven want hoe kun je het persoonlijke verhaal van iemand beoordelen? Een tijdje geleden heb ik dat wel gedaan met een soortgelijk boek en had ik daar achteraf enorme spijt van. 

Wat vind ik van gebroken nooit verslagen?

Vrij in het begin van het boek eigenlijk nog voor het eerste verhaal krijgen we een introductie van waar dit boek over gaat een van de zinnen in deze introductie was voor mij heel sprekend. Het ging over het feit dat ze naar het ziekenhuis moesten omdat er voor de tweede keer een zelfmoordpoging was gedaan. Daar achter was te lezen dat het niet de laatste zou zijn. Waar in veel van dit soort verhalen de nadruk wordt gelegd op alles wat zo rot vervelend of om het maar botweg te zeggen K*T was word dit boek op een luchtige manier verteld. De feiten zijn er de  momenten met pijn, de momenten waarop mensen gekwetst worden, de wanhoop de hoop etc maar het kwam niet gelijk met volle vaart op je af. Direct nadat ik het eerste verhaal in dit boek las probeerde ik dit gevoel uit te leggen aan de auteur en ze snapte gelijk wat ik bedoelde.

Het boek wordt vanuit 3 verhalen vertelt de dochter die leeft met de geestelijke stoornis en de moeder die er mee om moet gaan zijn daarin het belangrijkste. Ik vind het super dapper dat de dochter haar moeder heeft laten vertellen over hoe zij de dingen heeft meegemaakt. Voor mij zei dit gelijk al heel veel over de band die moeder en dochter hebben. Dit boek geeft een hele mooie kijk in het leven met borderlijn en een bipolair stoornis. Het geeft ook weer hoe moeilijk het is om de juiste diagnose te krijgen en de juiste hulp. Je moet maar net tegen die ene juiste persoon aanlopen.

Ik vind dan eigenlijk ook dat gewoon heel veel mensen dit boek moet lezen om meer inzicht te krijgen in het leven met een stoornis.

Tegen moeder en dochter wil alleen maar zeggen wat zijn jullie mooie krachtige vrouwen. De band die jullie met elkaar hebben ondanks alle problemen om het zo maar even te zeggen is zo bijzonder en mooi. Jullie kunnen erg trots zijn op elkaar op het boek en op de manier hoe jullie in het leven staan.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Ik moest eerst een paar keer kijken wat er nou precies op de cover staat! Nu zie ik het: twee in elkaar geslagen handen!
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Bruine Bonensoep maken: voor een pittige soepMy Profile

Janine
4 jaren geleden

Dit lijkt mij ook echt een interessant boek om een kijkje te krijgen wat het met mensen doet en dan vooral naaste mensen.

Ik ga eens kijken bij de boek handel bij mij in de stad of ze deze ook hebben.
Janine onlangs geplaatst…Een dagje Walibi Holland| #ontspanningMy Profile

Uniek overnachten
4 jaren geleden

Klinkt interessant! Zeker omdat het vanuit verschillende standpunten verteld wordt. Zo krijg je er wel een beter beeld van denk ik.

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x