Recensie Ik mis je van Gillian King

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

2020 laten we hopen dat dit een mooi jaar word. Zowel kwa gezondheid als boeken. Ook dit jaar doe ik natuurlijk weer mee met de lees uitdaging. Ik hou het aantal boeken dat ik lees altijd bij op Hebban en op Goodreads. Voor hebban heb ik eind vorig jaar een nieuw account aangemaakt en me oude verwijderd. Ik was daar namelijk totaal het overzicht op kwijt. Maar goed ik dwaal weer eens af! Mijn leesdoel voor dit jaar heb ik op 100 gezet. Ik ben benieuwd of ik het ga halen of er misschien zelfs wel over heen kom. Een van de eerste boeken die ik dit jaar las was Ik mis je van Gillian King. Daarom is het nu dus tijd voor mijn Recensie van Ik mis je van Gillian King

Recensie ik mis je

Ik mis je van Gillian King kopen dat kun je hier doen. Gillian wat beter leren kennen lees dan mijn interview met haar hier

Recensie Ik mis je van Gillian King

Liefde, Vertrouwen, Loslaten en overleven je leest het allemaal in deze heerlijke feelgood. 

Titel: Ik mis je Auteur: Gillian King Uitgeverij: Zomer en Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 9,5

Hier gaat het boek over:

Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo’s broer op wie ze in stilte verliefd is. Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar.

Dit vind ik van het boek:

Wauw wat een boek! Feelgood staat helaas vaak bekent als simpele verhaaltjes die makkelijk weg lezen. Nou Gillian King weet je het tegendeel te bewijzen met Ik mis je. Dit verhaal heeft namelijk wel degelijk inhoud en boeiende onderwerpen. Zo komt het onderwerp verlies aan bod want ieder mens gaat weer anders om met het verlies van een dierbare. Dat bewijzen Charlotte Carsten en Carstens moeder wel. Daarnaast zit er ook een groot stuk kwetsbaarheid in en hoe mensen daar misbruik van kunnen maken. We lezen over de slechte kant die mensen helaas kunnen hebben. Iets wat vrouwen helaas nog veel te vaak over komt. Een onderwerp wat mij persoonlijk erg raakt ik vind het dan ook super goed om te zien dat Gillian King dit onderwerp bespreekt maar dan in een liefdesverhaal. 

Naast de wat zwaardere en beladen onderwerpen lezen we natuurlijk ook volop over liefde. Liefde tussen vrienden, Familie en geliefde. We lezen over hoop en moed en over hoe onverwachte dingen in het leven ook ontzettend mooi kunnen zijn. Dit verhaal van Gillian King heeft alles wat een boek moet hebben. Ik waarschuw je dan ook maar vast dit boek kun je niet makkelijk meer weg leggen als je er eenmaal aan begonnen bent. Je wilt namelijk al snel weten wat Charlie allemaal heeft meegemaakt en of charlie en Carsten ooit nog bij elkaar zullen komen. 

Dit boek krijgt van mij dan ook een mooie 9,5 want er is eigenlijk weinig wat beter kan. Zelfs de kleine Siem had al vrij snel mijn hart veroverd. Ik hoop dan ook nog heel veel te gaan lezen van Gillian King. 

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lodi
4 jaren geleden

Ik ben dol op de boeken van Gillian King. Dus ik ben heel blij met jouw recensie. Dit is een boek voor mij, dat lees ik meteen. Ik zet hem op mijn verjaardag lijstje!

Alexandra
4 jaren geleden
Antwoord aan  lodi

Ik vind het heerlijk om af en een feelgood roman te lezen. Deze heb ik in mijn nog te lezen lijst geplaatst.
Alexandra onlangs geplaatst…Romantische film Catch and ReleaseMy Profile

Henk
4 jaren geleden

Mooi als het eerste boek van je 100 boekenlijst zo in de smaak valt. En knap dat zo’n moeilijk onderwerp zo goed wordt verteld.

rachel
4 jaren geleden

het moet wel een goede zijn want een 9.5 is niet niks 😀

Judith
4 jaren geleden

Wauw, wat een prachtig cijfer geef je ‘Ik mis je’. En daar kan ik mij zelf ook in vinden, prachtig boek. 🙂

Wanda
4 jaren geleden

Volgens mij is dit inderdaad één van de weinige feel good schrijfsters waar ik wat van heb gelezen waarbij ik het gevoel had dat er wat meer diepgang in het verhaal zit, dus ik ga dit boek in ieder geval even reserveren bij de bieb.

Janine
4 jaren geleden

Jeetje, je doel dit jaar is 100 boeken? Ik kom amper aan 2 denk ik haha.
Vind ik knap van je!

Een 9.5 is echt een hoog cijfer! Ik heb boeken die ik heb gelezen nooit hoger gegeven dan een 8
Janine onlangs geplaatst…Huis word gesloopt, nieuw huis? Energieneutraal?My Profile

An
An
4 jaren geleden

Ik ken de auteur niet maar je recensie klinkt veelbelovend. Succes met de 100 boeken. Wat een mooi voornemen!!

Zarina
4 jaren geleden

Dit artikel komt op een treffend moment, een paar dagen na het overlijden van mijn ex met wie ik nog steeds een sterke en mooie band had. Ik wil dit boek daarom graag lezen, maar pas in de toekomst. Nu kan ik dit nog niet aan 🙁 Bedankt voor het delen van deze boekentip.
Zarina onlangs geplaatst…Visit Sky Garden London, a Spectacular Free Viewing PointMy Profile

Bouchra
4 jaren geleden

Dit klinkt als een mooi verhaal. Je geeft een hoog cijfer dus ik ben wel erg benieuwd geworden.

trackback

[…] Eerder las ik van Gillian King al Ik mis je […]

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x