Boekenpraat met Alexandra

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is weer zondag! Inmiddels hebben jullie volgens mij wel door dat dit betekend dat het weer tijd is voor een nieuwe Boekenpraat met . Deze zondag is het tijd voor een boekenpraat met Alexandra van het huis van Alex. Ik ben echt reuze benieuwd naar haar favoriete boek en waarom het haar favoriete boek(en) zijn. Lees je gezellig mee.

Boekenpraat met Alexandera

Welk boek was het mooiste boek dat je hebt gelezen?

Eigenlijk zijn het vier boeken: Volgerland, De Punt, Kwade Hoek en Hellegat van Tica Morgan.

Waar gaat het boek over?

 De boeken gaan over Zoë Janssen een rechercheur bij de politie op Goeree Overflakkee. Zoë is de hoofdpersoon die met het rechercheteam de moorden die op Flakkee plaatsvinden uitzoeken.

Waarom vind je dit boek het mooiste boek dat je hebt gelezen?

Ik houd ontzettend van thrillers, spannende verhalen. Ik lees veel Engelse en Amerikaanse thrillers (series). Ik heb wel eens eerder Nederlandse thrillers gelezen maar kwam dan met moeite het boek door. De boeken van Tica Morgan zijn zo goed geschreven dat ik vanaf de eerste bladzijden me al betrokken voel in het verhaal. Ik vind haar een echte aanwinst voor de Nederlandse schrijvers scene. Ze is daarom mijn Nederlandse favoriete thriller schrijfster.

Het was geen vraag die je stelde, maar….

Ik was eigenlijk best tevreden met het lezen van Engelse en Amerikaanse thrillers, ik las eigenlijk altijd alles in het Engels. Totdat ik het blog van Bookstamel begon te volgen, met recensies van Nederlandse schrijvers. Het zorgde er zelfs voor dat ik interesse kreeg in boeken die ik normaliter zelf niet zou uitkiezen. Ik bedacht me dat ik eigenlijk weinig tot geen Nederlandse thriller schrijvers kende. Daarop ben ik op onderzoek uitgegaan en las ik iedere keer één boek van een Nederlandse thriller schrijver. Ik heb ze nog niet allemaal gehad hoor. Zo kwam ik ook in aanraking met de boeken van Tica Morgan en het bij ééntje laten, dat is me met deze boeken niet gelukt. Veels te spannend om ze niet te lezen.

Welk genre lees je over het algemeen graag?

Ik houd toch wel het meest van spannende verhalen, meestal thrillers.

Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar?

Veel minder dan ik zou willen. Afgelopen vakantie las ik vijf boeken in één week. Ik had een kobo-abonnement en wilde dat ook goed gebruiken. Ik denk dat ik gemiddeld één boek per maand lees dus zo’n 12 boeken per jaar.

Is er nog een ander boek dat je de lezers van Bookstamel graag zou willen aanraden?

Ik heb laatst ‘Meisje Vermist’ van Tess Gerritsen gelezen. Een romantische thriller is denk ik de beste omschrijving. Het was weer een spannend goed verhaal. Tess Gerritsen is tevens de schrijfster van de boeken waarop de televisieserie Rizzoli & Isles is gebaseerd.

Waar kunnen we jou volgen op social media?

Ik heb een blog www.huisvanalex.nl waar onder andere een recensie op staat van de boeken van Tica Morgan. Ik ben tevens te vinden op facebook, www.facebook.com/huisvanalex/

Wauw Alexandra wat heb je me een ontzettend mooi compliment gegeven! Dat je zegt dat je door het ontdekken van mijn blog weer meer bent gaan lezen van Nederlandstalige auteurs. Want dat is precies de reden waarom ik mijn blog ben begonnen. Dankjewel!!

Ik wens jullie een fijne week.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lodi
4 jaren geleden

Ik leesgraag trillers, maar de boeken die Alexandra hier aangeeft die ken idd an weer helemaal niet, bedankt voor de tip dus! Leuk om altijd te lezen wat andere mensen graag lezen.

Georgina Lifestyle
4 jaren geleden

De boeken die Alexandra benoemt ken ik niet, maar lijken mij erg interessant. Ik houd van thrillers.

Manon
4 jaren geleden

Leuk om meer te weten van Alex. Haar boekentip klinkt wel erg goed.

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x