Aan tafel met Anne Travel Foodie

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Eten ik ben er gek op! Ongezond gezond zolang het maar glutenvrij is eet ik alles 🙂 Maar ik ben natuurlijk niet de enige foodlover. Dus vanaf nu gaan we ook af en toe aan tafel met iemand. Dit keer gaan we aan tafel met Anne.

Welk kookboek is je favoriet?

Eet als een Expert van I’m a Foodie.

Wat voor recepten kunnen we in dit boek vinden?

Alle recepten in het boek dragen bij aan een gezonde levensstijl. Per maaltijd wordt uitgelegd wat gezonde keuzes zijn en vervolgens zie je en recept wat daar bij past.

Wat was je lievelingsrecept uit dit boek en waarom?

De recepten in het boek geven vooral inspiratie over hoe je je ontbijt, lunch, diner of hapjes gezonder kan maken. Maar er staan ook veel recepten in. Een van mijn favoriete diner recepten is een zoete aardappel curry. Sowieso hou ik erg van zoete aardappel, het is zo’n veelzijdig ingrediënt. Deze curry is heerlijk voor koude maanden en is bovendien geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Heb je een voorkeur voor een bepaalde keuken of kookstijl?

Ik eet zelf vegetarisch, dus dat zou je als kookstijl kunnen beschouwen. Verder hou ik enorm van de Midden-Oosterse keuken, wellicht ook omdat daar zoveel heerlijke vegetarische en zelfs veganistische gerechten zijn zoals hummus en falafel.

Wat is volgens jou onmisbaar in de keuken?

Ik hou enorm van variatie, ik zal niet snel 2x per maand hetzelfde koken. Dus ik heb ook weinig dingen die ik heel vaak gebruik; ik wissel liever af. Alhoewel ik wel altijd olijfolie heb om in te bakken. En uien en knoflook. Door die eerst te fruiten in een pan maak je elke maaltijd lekkerder. Qua apparatuur ben ik heel blij met mijn keukenmachine. Hier maak ik van alles mee, maar het vaakst bananenbrood

Waarom heb je dit boek gekozen als favoriete kookboek?

Het een combinatie van een kookboek en een informatief boek. Eet als een Expert schept duidelijkheid in een wereld waar iedereen online allerlei gezondheidsclaims de wereld in kan gooien. In dit boek leggen de dames uit wat nu echt gezond is. Alle informatie in het boek is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Bovendien staan er inspirerende recepten in en handige infographics waardoor de informatie geen droge kost is maar begrijpelijk en aantrekkelijk.

Welk kookboek kun je de lezers nog meer aanraden?

De dames van Eet als een Expert hebben nog meer kookboeken uitgebracht, Eet als een Expert Partytime is bijvoorbeeld ook heel leuk. Verder vind ik Thug Kitchen een gaaf boek om te laten zien dat veganistisch eten niet saai hoeft te zijn.

Waar kunnen we jou volgen op social media?

https://www.facebook.com/annetravelfoodie

https://www.instagram.com/anne_travel_foodie/

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Georgina Lifestyle
4 jaren geleden

Leuk interview. Ook leuk om te lezen die inspiratie. Ik had, met nadruk op had, kookboeken, maar puntje bij paaltje keek ik er nooit in. Dus deze heb ik weggedaan. Ik raadpleeg internet.

Alexandra
4 jaren geleden

Klinkt als een interessant kookboek om een keer in te kijken voor ideeën. Ik gebruik mijn kookboeken bijna nooit, dus deze leen ik liever. Een goed recept schrijf ik op.
Alexandra onlangs geplaatst…De valkuil van onzekerheidMy Profile

Henk
4 jaren geleden

het fascinerende aan kookboeken bij mij is dat ik in de winkel als ik ze doorblader voor de bijl ga, maar dat ik dan na een paar keer het boek in de kast stof staat te verzamelen. En ja, ik heb dus een hele stapel;-)

Manon
4 jaren geleden

Een zoete aardappel curry klinkt goed. Even opzoeken.

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x