Ongetemd van Liz Hartevelt

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Januari is tot nu toe een vrij leuke maand geweest. De klussen in huis komen langzaam aan tot een eind en ik ben er super trots op. We hebben nu een mooie moderne grijze w.c met een mooie houten plank erin waar plantjes en kaarsjes etc op kunnen. Een bijpassend schilderij en spiegel ja ik ben er echt super blij mee. Dan heb ik het nog niet eens over mijn geweldige nieuwe hobby kamer gehad. Maar goed naast al het klussen de pijn verbijten en afspraken in was er natuurlijk ook weer veel tijd om te lezen. Vandaag deel ik mijn recensie van het boek Ongetemd van Liz Hartevelt dat ik onlangs las.

Ongetemd van Liz Hartevelt kun je hier kopen. Mijn interview met Liz lees je hier. 

Titel: Ongetemd Auteur: Liz Hartevelt Uitgeverij: Pluizenbol boeken Genre: Feelgood Cijfer: 8

hier gaat Ongetemd over:

Studeren: een nieuw periode in je leven. Niet langer een kind, maar een jongvolwassene die zich niet meer kan verstoppen. En dat is wat Arabella het liefste doet: zich verstoppen. Als niemand je ziet, val je ook niet op. En dat is wat ze wil: door het leven gaan als een grijze muis.

Haar nieuwe huisgenoot is alleen alles wat ze niet verwacht: een flirt, bijdehand, heeft een grote bek en een klein hartje. En alsof dat nog niet erg genoeg is, is het een hij. Hoe kan ze nu met een jongen samenwonen?

Riley is het soort jongen waar niet alle ouders blij van worden met zijn tatoeages, piercings en een gebrek aan hoge ambities. Voor zijn ouders is hij ook een grote teleurstelling en hij weet hoe ze naar hem kijken. De hele wereld heeft een mening over hem, maar niemand kent hem echt.

Arabella, het onzichtbare meisje. Riley, de rebel. Op het eerste gezicht hebben ze geen overeenkomsten, maar niets is wat het lijkt. Kunnen ze hun onzekerheden en angsten overwinnen of is het bij voorbaat al een verloren zaak?

Dit vind ik van Ongetemd :

Om maar meteen met de deur in huis te vallen Liz Hartevelt heeft echt een heerlijke manier van schrijven. Vooral het vormgeven van haar personages heeft ze super goed onder de knie.

In het begin maken we gelijk kennis met de opstandige Riley een mannelijke slet om het zo maar even te noemen. Iedereen ziet hem als de populaire jongen hij geeft feestjes blowt en drinkt en heeft misschien niet de beste vrienden uitgekozen. Maar is deze jongen wel echt zo fout? Gaandeweg in het verhaal leren we Riley veel beter kennen en komen er achter dat hij veel dingen doet door een reden. 

Dan hebben we het tegenovergestelde van Riley Arabella een lief en verlegen meisje. Helaas vind Arabella haar moeder het tijd dat ze uit huis gaat en beland ze dus bij de foute Riley. Maar is Riley wel zo fout voor Arabella of is het juist deze stoute brutale jongen die Arabella uit haar schulp laat kruipen?

Hoewel het verhaal hier en daar wat voor de hand liggend is (Tja we weten nou allemaal wat er in een feelgood boek gebeurd) Bevat het boek ook bijzondere en belangrijke onderwerpen waarover ik niet teveel wil vertellen want ik vind dat je dit zelf moet ontdekken. Maar door deze belangrijke maatschappelijke onderwerpen krijgt het boek meer diepgang dan alleen gewoon een lekker liefdes verhaal.

Ik moet trouwens bekennen dat ik de vriend van Arabella en River het zusje van Riley een zeer leuke bij personages vind in dit boek. Ik ben dan ook super blij dat er een vervolg deel is wat over River gaat want na haar ben ik echt heel nieuwsgierig geworden. 

Om nou te zeggen dat dit zo’n mega verrassend verhaal was wat ik 100x ga herlezen gaat dan weer te ver. Nee dit boek doet gewoon precies waar het voor geschreven is de lezer een goed gevoel geven. Het is een heerlijk boek om aan het zwembad te lezen of in de winter bij een kampvuurtje. Omdat het boek een lach op mijn gezicht heeft gebracht en verder gewoon goed in elkaar zit krijgt het een mooie 8

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x