Vergane Glorie van Johan Lubbers

Lieve lezers van Bookstamel, Vandaag gaan we het hebben over Vergane Glorie van Johan Lubbers. Jullie hebben vast wel gemerkt dat ik momenteel echt heel vel lees. Gemiddeld lees ik momenteel 1 boek per 2 dagen. Mijn hoofd is namelijk overvol en dan is lezen voor mij echt de manier om te ontspannen. Het ene boek bevalt beter dan het andere boek maar echte tegenvallers heb ik dit jaar gelukkig nog niet gehad. Stiekem ben ik daar best bang voor dat een boek opeens tegenvalt. Ik probeer altijd alleen boeken te lezen die mij aanspreken maar ook die kunnen wel eens tegenvallen. Ik haat het namelijk om een boek een slecht cijfer te moeten geven. Het laagste cijfer wat ik ooit heb gegeven was een 4 wat staat voor 2 sterren. Maar de meeste boeken zitten tussen de 7 en 8,5

Wil jij Vergane glorie van Johan Lubbers kopen dan kun je dat hier doen. 

Een sterk vrouwelijk personage. 

Titel: Vergane Glorie Auteur: Johan Lubbers Uitgeverij: Zilverspoor Genre: Fantasy Cijfer: 7,5

Hier gaat het boek over: 

Geesten van voorouders die over je waken, Goden die de wereld hebben geschapen… Het zijn niet meer dan verhalen voor de jonge jaagster Anya. Totdat ze zelf een visioen van vroegere tijden krijgt. De ruïnes waartussen ze leeft, veranderen in een prachtige tempel en tonen haar een glimp van het leven van iemand anders. Het versterkt haar wens om haar banden met haar voorouders aan te halen en zichzelf te bewijzen op een zielentocht. De traditie dat alleen mannen dit mogen doen, wil ze doorbreken.
Wanneer Anya wordt beloofd aan een vreemde en haar eigen dromen in duigen vallen, keert ze haar volk de rug toe. Wat willen de visioenen haar laten zien? Ze begint aan een gevaarlijke reis en volgt de visioenen naar de ruïnes diep in het gebied van de kannibalen om antwoorden te vinden en een allesbeslissende keuze te kunnen maken.

Dit vind ik van het boek:

Vergane Glorie is het eerste boek dat ik lees uit de hand van Johan Lubbers. Bij het zien van de cover vroeg ik mij af waarom de stad op de cover zo vaag was. Was dit zo bedoelt of een druk fout? Als snel in het boek kwam ik er achter waarom dit zo was en viel de cover gelijk op zijn plek.

In dit verhaal is de hoofdrol weggelegd voor een vrouw en wat voor een. Anya is de dochter van het stom hoofd van het volk, de Weyra’s. Je zou dus verwachten dat Anya super geliefd is bij haar volk maar dit blijkt niet zo te zijn. Anya heeft vuurrode haren en een extreem witte huid ze zou zo de dochter kunnen zijn van Hestor. Daarnaast wil Anya geen vrouwelijke taken uit voeren nee het is haar grootste droom om de beste jager van haar volk te worden. Haar grootste droom is dan ook om op zielentocht te gaan. Anya is een sterke vrouw een echte vechter! Ze vecht voor haar dromen en idealen en om te mogen zijn wie ze is.

Religie en de Visioenen die Anya krijgt spelen een hele grote rol in het boek. Eigenlijk zijn de visioenen het vertellende aspect wat ons leert over de dingen die vroeger zijn gebeurd.  De man aan wie Anya beloofd word krijgt verder in het boek ook een steeds belangrijkere rol want hij gaat opzoek naar Anya als ze vertrokken is op haar zielentocht. De band die Anya met deze man opbouwt heeft Johan Lubbers heel mooi weten neer te zetten. Johan is ook goed in de world building van het verhaal.

Persoonlijk vond ik een van de mooiste stukjes in het boek als Anya is ontvoerd door de kanibalen. Dit stuk is heel beeldend verteld en je voelt Anya haar wanhoop maar toch ook haar kracht. Zeker op het moment dat ze weer weg zakt in een visioen. Wat er daarna gebeurd moet je toch echt zelf lezen.

Het boek krijgt van mij een 7,5 ik ben dit jaar wat strenger merk ik. Ik lees heel veel fantasy en hoewel dit boek me wist te boeien en vlot weg las heb ik dit jaar betere fantasy boeken gelezen. Maar een 7,5 is een prachtige voldoende en ik raad het boek dan ook zeker aan bij elke fantasy lover!

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

zo je zit inderdaad in een lees flow 😀 maar als het voor jou ontspannend is why not!!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  rachel

Jup ik vind het echt heerlijk ontspannend, net als borduren en mijn fotoalbums maken in photoshop eigenlijk ben ik maar een saaie huismuts haha
Bookstamel onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf – 2My Profile

stefanie
4 jaren geleden

ZO dat zijn een hoop boeken die je leest! Dit klinkt wel als een leuk boek!

Alexandra
4 jaren geleden
Antwoord aan  stefanie

Ik ben helemaal geen fantasie lezer en toch gaat het bij jouw recensies iedere keer kriebelen. Toch eens een keer één gaan lezen denk ik.
Alexandra onlangs geplaatst…Slapen zonder zorgenMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  stefanie

Ja deze maand gaat denk ik echt een record worden voor mij 🙂 normaal lees ik 8-10 boeken per maand maar daar ga ik nu denk ik dik overheen. Ach ja soms zit ik in een flow en soms echt totaal niet.
Bookstamel onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf – 2My Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Bookstamel

@alexandra gewoon proberen als het niks is dan weet je het voor de volgende. Ik heb ook wel eens boeken waarvan ik denk ooh ja waarom wilde ik die ook alweer lezen.
Bookstamel onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf – 2My Profile

Janine
4 jaren geleden

Jeetje, ik ben allang blij als ik 2 boeken lees per jaar haha, trouwens dit boek lijkt mij wel ontzettend leuk! ik houd wel van dit genre

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Janine

Het is een heerlijk genre als je jezelf even wil verliezen in een andere wereld. 2 boeken is toch ook mooi. Ik zeg altijd het maakt niet uit hoeveel je leest als je maar van de boeken die je leest geniet.
Bookstamel onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf – 2My Profile

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Wat goed dat je met een vol hoofd toch kunt lezen. Ik kan me dan juist vaak niet meer goed concentreren helaas.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Tijdschriften opruimen: vijf snelle tips en tricksMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Nicole Orriëns

Ooh maar die dagen heb ik ook heel vaak hoor 🙂 maar dan kan ik me nergens op concentreren dan is het doelloos netflix staren met een chicklit film ofzo.. Maar dat zijn meestal dagen waarop de pijn de overhand neemt en ik het even helemaal gehad heb
Bookstamel onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf – 2My Profile

Roxane Beekhuizen
4 jaren geleden

Ik hoop dat je voorlopig geen tegenvallers tegenkomt, dan zou je zomaar uit je lees-flow kunnen raken en dat zou jammer zijn! Ik heb zelf nog nooit van Johan Lubbers als schrijver gehoord, maar dit klinkt als een mooi avontuurlijk boek.
Roxane Beekhuizen onlangs geplaatst…Alleen in Japan als jonge, buitenlandse vrouwMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Roxane Beekhuizen

Dat zou zeker jammer zijn maar dat zal vast wel weer een keer gebeuren dit jaar (Meestal als ik teveel dezelfde soort boeken achter elkaar lees daarom probeer ik af te wisselen) Het is zeker een mooi en avontuurlijk boek. Juist omdat mensen vaak de Nederlandstalige/ Vlaamse schrijvers niet kennen ben ik begonnen met dit blog 😉
Bookstamel onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf – 2My Profile

Linne
4 jaren geleden

Wow 1 boek per 2 dagen 😳
Het boek spreekt mij heel erg aan!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Linne

Ja momenteel wel maar dat kan maar zo weer veranderen hoor 🙂
Bookstamel onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf – 2My Profile

trackback

[…] al gelezen heb zoals je aan het plaatje kunt zien. Mijn recensie van Vergane Glorie kun je dan ook hier […]

15
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x