Zie jij mij? van Saskia M.N Oudshoorn

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Zoals ik al aangaf hoop ik dit jaar weer wat meer te kunnen lezen. Steeds een boek weg moeten leggen vanwege de pijn in me hand is geen pretje want ik lees liever een boek dan dat ik t.v kijk. Ik kan wel zeggen dat het jaar goed begint want inmiddels heb ik mijn derde boek van het jaar alweer uit. Dit keer las ik wederom een boek van een Nederlandstalige auteur natuurlijk! Het boek dat ik las is Zie jij Mij? van Saskia M.N Oudshoorn. Dit boek was finalist in de Crime Compagnie schrijf contest. De jury zei over het boek dat het een lekker verhaal was voor een zwoele zomeravond. Of ik het hier mee eens was dat lezen jullie in onderstaande recensie (Al las ik het boek op een koude winteravond met een lekker fleece dekentje om me heen) 

Bewaar voor later op pinterest

Een leuke mix van feelgood met spanning 

Titel: Zie jij mij? Auteur: Saskia M.N Oudshoorn Uitgeverij: Sweet Genre: spanning/Thriller Cijfer: 7

Hier gaat het boek over:

De jonge, ambitieuze journaliste Eva Groen trakteert zichzelf op een weekje New York. In het vliegtuig ploft een aantrekkelijke man naast haar neer: Stephen. Het klikt bijzonder goed en ze spreken af dat hij haar de stad laat zien. Na een paar intense dagen samen krijgt Eva dramatisch nieuws en moet ze halsoverkop naar Nederland terug. Ze vergeet haar telefoon en de twee verliezen elkaar uit het oog.
Op Eva’s eerste buitenlandse persreis komt ze hem onverwacht weer tegen. Stephen blijkt heel iemand anders te zijn dan hij haar deed geloven, maar ook Eva heeft haar geheimen. Voordat ze de kans krijgen om het uit te praten, dreigt er gevaar voor Eva’s leven. De man weet haar net op tijd te redden, maar dit blijft niet zonder gevolgen voor beiden.

Dit vind ik van het boek:

Zij jij mij ? Van Saskia M.N Oudshoorn is weer zo’n spannend boek waar ik blij van word. Want alhoewel hij officeel onderdeel is van het genre Spanning/thriller heeft het ook iets weg van een feelgood boek. Voor de die hard thriller lezer die een boek met ranzige moorden verwacht in de stijl van verzwegen trauma is dit dan ook niet het juiste boek.

Eigenlijk zou er een nieuw genre moeten komen voor dit soort boeken iets van spannende romantiek of zo. Maar goed terug naar het boek zelf Saskia heeft een heerlijke vlotte schrijfstijl waardoor het boek snel weg leest. Je hoeft niet teveel na te denken bij het boek en kunt je gewoon laten leiden door de personages.

De personages zijn in mijn ogen wel een beetje stereotype maar des al niet te min zijn ze wel vermakelijk. Echter achter Eva gaat meer schuil dan je in het begin denkt. Eva maakt namelijk het nodige mee in haar leven. Voor sommige zal dit misschien wat overdreven zijn maar mensen die dit soort dingen hebben meegemaakt weten dat het echt kan gebeuren. Wat ik ook wel tof vind aan het boek is dat het vanuit drie perspectieven wordt verteld. Die van Stephen en Eva natuurlijk maar ook die van een geheim persoon die Eva wel ziet zitten. De stukjes van laats genoemde persoon zijn in cursief geschreven.

Al met al is het dus gewoon een lekker boek om te lezen. Inderdaad ideaal voor een zwoele zomeravond of een knusse winterse bij de openhaard. Een boek waar je niet teveel bij na hoeft te denken je hoeft je alleen door het verhaal te laten meevoeren. Alhoewel ik dus een paar kleine – puntjes had heb ik wel genoten en is het zeker wel een boek wat ik aanraad. Het krijgt een mooie 7 van me. 

Heel veel liefs. Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alexandra
4 jaren geleden

Dit is wel echt in mijn straatje. Boek staat op mijn verlanglijstje. Thx.
Alexandra onlangs geplaatst…Inferno – Dan BrownMy Profile

rachel
4 jaren geleden

weer een duidelijke review! het verhaal spreekt mij wel aan dit keer

Anja
Anja
4 jaren geleden

Dat klinkt als een boek dat ik dan echt in een ruk uit zou lezen.

Gabrielle
4 jaren geleden

Oeh dit klinkt echt als een boek voor mij. Ik ga binnenkort naar Mexico en dan kan ik wel een lekker boek gebruiken op het strand!
Gabrielle onlangs geplaatst…Jaaroverzicht 2019 – mooie reizen en veel werkMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

spannende romantiek ! dat vind ik een gewledig nieuw genre!

Amina
4 jaren geleden
Antwoord aan  Felice Veenman

Spannende romantiek, dat lijkt mij nou een supergenre! Ik hoop dat er meer boeken als deze op de markt komen, want ik denk dat ik dit wel heel erg tof vind om te lezen. Vraagje uit nieuwsgierigheid: koop jij al die boeken zelf of bieb of opgestuurd? Je leest zo veel en dan is kopen best prijzig denk ik? Liefs!
Amina onlangs geplaatst…Mijn Interior Wishlist voor het nieuwe jaarMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Amina

Ik lees inderdaad heel veel maar de bieb gebruik ik nooit want ik vergat me boeken altijd terug te brengen en dan word het alsnog een duur geintje. Maar een deel is recensie exemplaren , een deel is nieuw gekocht een deel tweedehands gekocht (Dat scheelt heel veel) ik win er ook regelmatig wel eentje op facebook 🙂 En ik doe natuurlijk mee aan boekenswaps en dan vraag ik ook altijd wat goedkopere boeken zodat ik er meer kan lezen.
Bookstamel onlangs geplaatst…De terugkeer van Layhar van Kirsten groot.My Profile

MC Kleuver
4 jaren geleden

Je hebt me benieuwd gemaakt naar het boek, omdat het mysterieuze verhaal en geheimen mij wel liggen. Uiteindelijk wil je er toch graag achter komen.
MC Kleuver onlangs geplaatst…5 Netflix-series waar ik van genootMy Profile

henk
4 jaren geleden

een 7 klinkt zoals je al aangeeft echt als een boek voor een zomerse of winterse dag waar je niet al te veel aandacht bij nodig hebt, en zo achter elkaar uitleest. Niet omdat het zo spannend is maar omdat het zo makkelijk weg leest.

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Deze flaptekst komt me heel bekend voor, en ik heb het idee dat ik een soortgelijk boek heb gelezen. Alleen was dan de vrouwelijke hoofdpersoon kok geloof ik.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Lampen inspiratie + wandlamp die een kopje is!My Profile

Marjolein
4 jaren geleden

Ik geloof niet dat het direct een boek voor mij is, maar een nieuw genre uitproberen kan nooit kwaad! Wie weet, probeer ik het nog eens! 🙂

Cynthia
4 jaren geleden

Een feelgood thriller? Dat is nieuw voor mij. Maar het klinkt wel als een interessant verhaal!
Cynthia onlangs geplaatst…Onze zoektocht: Zindelijkheidstraining met onze dochterMy Profile

Wanda
4 jaren geleden

Een thriller met een feelgood gehalte… Je maakt me nu wel nieuwsgierig hoor, dus ik zet hem op mijn lijstje.

Monique
4 jaren geleden

O jaa, dit lijkt mij echt een goed boek! Ik ga deze op mijn lijstje zetten om hem aan te schaffen. Thanks!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Monique

Graag gedaan!
Bookstamel onlangs geplaatst…De terugkeer van Layhar van Kirsten groot.My Profile

Jessie
Jessie
4 jaren geleden

Joh, bedenk een naam voor het genre en maak er je persoonlijke hashtag van 😉 Chickiller? Fijn dat je weer in zo’n lekkere leesflow zit!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Jessie

#chickkiller die is echt geweldig hoe kom je erop! Ik vind het ook echt heerlijk dat ik weer in een leesflow zit.
Bookstamel onlangs geplaatst…De terugkeer van Layhar van Kirsten groot.My Profile

Mandy
4 jaren geleden

Dit lijkt me een heel leuk boek! Wie weet zet ik hem wel op mijn lijstje want wil meer lezen dit jaar

Nienke
4 jaren geleden

Ik ga deze zeker onthouden! Wat betreft de pijn in je hand: wellicht helpt het als je je boek op een kussen legt? Dan is het toch wat dichter bij je gezicht dan op je schoot, maar hoef je het niet steeds vast te houden.

19
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x