Boekenpraat met Mariëlle van The Green Guide

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag gaan we starten met een nieuw onderdeel op het blog. Want een nieuw jaar betekent natuurlijk ook een frisse start. Het idee voor dit onderwerp is een beetje veranderd. In eerste instantie wilde ik in januari 4 weken lang het mooiste boek van 2019 volgens…… gaan plaatsen. De reacties op dit topic waren zo overweldigend dat ik besloten heb om er gewoon het mooiste boek volgens van te maken en dit het hele jaar door te gaan doen. Of nou ja zolang bloggers en bookstagrammers het leuk vinden om mee te doen. Vanaf nu kun je dus elke zondag het mooiste boek van ……… vinden op de blog. We beginnen deze Boekenpraat met Mariëlle

Bewaar voor later op pinterest
Boekenpraat met Mariëlle

Welk boek was het mooiste boek dat je hebt gelezen?

The Power van Rhonda Byrne

Waar gaat het boek over?

The Power valt in de categorie zelfhulpboeken en dan specifiek onder esoterie. Het is een spiritueel boek waarin The Law of Attraction terugkomt. Het boek helpt je om een gelukkig leven te creëren, precies zoals jij het wilt, door gebruik te maken van liefde, dankbaarheid & plezier.

Waarom vind je dit boek het mooiste boek dat je hebt gelezen?

Ik vind spiritualiteit super interessant en ben hier nu een tijdje veel mee bezig. Al heel wat spirituele boeken verder wist ik al wel wat de Wet van de Aantrekking inhield. Maar dit boek maakte alles nog even 100 keer duidelijker. Er vielen heel veel puzzelstukjes op zijn plaats. Ik vond het zo’n fijn boek dat ik het in zeer korte tijd uitlas en daarna heb ik het zelfs nog een keer helemaal gelezen.

Kort gezegd heeft het een positieve impact gehad over hoe ik in het leven sta!

Welk genre lees je over het algemeen graag?

Eigenlijk lees ik alleen maar boeken waar ik daadwerkelijk wat aan heb. Dat is toch wel de categorie zelfhulpboeken dus. Daarbij maakt het me echter niet uit of het een ‘down to earth’ boek is of een meer spiritueel boek zoals The Power. Ik vind het allemaal interessant

Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar?

In 2018 heb ik ongeveer 70 boeken gelezen. Ik zat toen niet zo lekker in mijn vel en heb toen veel rust genomen. In die tijd ben ik vooral heel veel gaan lezen, om te leren hoe ik mezelf weer happy kon maken. Ik bleek persoonlijke ontwikkeling ZO leuk te vinden dat ik boeken blijf verslinden. Voor 2019 gaat het aantal denk ik op 40 boeken uitkomen!

Is er nog een ander boek dat je de lezers van Bookstamel graag zou willen aanraden?

Mag ik er twee noemen haha? Mijn favoriet van 2018 was denk ik Loslaten van Jan Wolter Bijleveld. En in 2019 las ik nog twee hele goede boeken: Start vandaag met lichter leven van Robert Bridgeman en Liefdesbang van Hannah Cuppen.

Waar kunnen we jou volgen op social media?

Ik ben actief op Instagram (@thegreenguidenl), Facebook, Pinterest & Youtube!

Dit was de Boekenpraat met Mariëlle ik zou zeggen tot volgende week.

Liefs, Melanie

Meer berichten in deze rubriek kun je hier lezen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rory
4 jaren geleden

Leuk! Ook ik ben veelvuldig hiermee bezig. Louise Hay, Christine Berndsen, Hicks. Via mijn beste vriendin kom ik ermee in aanraking en hoor en zie ik veel. The Law of Attraction, daar heb ik zeker vaak van gehoord. En ik probeer altijd wat te leren van wat ik lees / heb gehoord. Mits ik daar ook echt ‘iets bij voel’ en dat is met deze onderwerpen zeker zo.
Rory onlangs geplaatst…Wat nu als het gewoon klote isMy Profile

rachel
4 jaren geleden

weer heel leuk om te lezen, de boeken zeggen deze leek natuurlijk weer niks
rachel onlangs geplaatst…Mini shoplogMy Profile

Dhini
4 jaren geleden

Wat leuk topic. wat veel boeken heeft ze gelezen.
Dhini onlangs geplaatst…#instadjessvhoutfit daily #46My Profile

Bianca Schrijft
4 jaren geleden

Wat een super leuk onderwerp om te doen. Misschien mag ik hem lenen voor mijn blog??? Zelf zou ik er ook wel een aan je door kunnen geven, dat weet ik zo allemaal in één klap te benoemen.

Mariëlle zit voor mij wel in een ander genre boeken, maar dat maakt het wel boeiend om te lezen. Iedereen is zo verschillend in smaak en dat maakt het juist zo leuk. Gelukkig lezen we niet allemaal hetzelfde en stiekem word je ook een beetje nieuwsgierig gemaakt.
Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Boekrecensie: Drägan duma – Bondgenoten en verraders – Patty van DelftMy Profile

Monique
4 jaren geleden

Leuk om te lezen dit. Ik ken het boek niet, maar lijkt mij interessant.

Wanda
4 jaren geleden

Grappig, dat soort boeken lees ik dus nooit, terwijl je er denk ik best wel veel aan kunt hebben, maar als ik naar de bieb ga, dan loop ik automatisch naar de afdeling met thrillers.

Jouvence
Jouvence
4 jaren geleden

Leuk om te lezen zo’n rubriek! Ik lees zelf bijna geen boeken, gun mezelf er de tijd niet voor.

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x