De terugkeer van Layhar van Kirsten groot.

Hallo lieve lezer van Bookstamel, Jeetje we zitten inmiddels alweer 4 dagen in 2020. Het lijkt wel of de dagen in 2020 nog sneller gaan dan in 2019. Eerst maar even een kleine update over mijn fysieke gesteldheid. Een van de operatie aan mijn vingers heeft helaas niet voldoende gewerkt mijn vinger is weer terug te flexibel. Helaas heeft nog een keer opereren door mijn HMS niet echt veel zin (De kans is groot dat het dan ook weer terug te flexibel word). Dus proberen we het nu op te lossen met een spalkje en als dat werkt word het een silversplint. Ik baal ervan want niet alleen mijn hand maar mijn hele lijf doet vaak pijn van de HMS. Maar goed dan pakken we een boek kruipen op de bank met een dekentje en een kop thee en gaan lekker een boek lezen.  Mijn tweede boek in januari is dan ook alweer uit.  Dit keer las De terugkeer van Layhar van Kirsten Groot.

Eerder kon je hier al kennis maken met Kirsten Las je hier over haar favorieten en mocht ik haar interviewen dat interview lees je hier.

bewaar voor later op pinterest

 Japanse Folklore en Mythes in een prachtig debuut.

Titel: De terugkeer van Layhar Auteur: Kirsten Groot Uitgeverij: Zilverbron Genre: Young Adult Cijfer: 8

Hier gaat De terugkeer van Layhar over:

Wanneer de koning van ?koku tegenover een onbekende vijand komt te staan, start hij een klopjacht op alle elfen in zijn koninkrijk.
De jonge elf Ai heeft zich na een slachtpartij in haar dorp jarenlang in het woud verscholen. Wanneer ze daar ontdekt wordt, wordt ze gedwongen ?koku te ontvluchten, achtervolgd door jagers en de wonden van haar verleden. Wie kan ze vertrouwen? Waar is ze veilig?
Ze is wanhopig op zoek naar een manier om het verleden eindelijk te laten rusten, maar tot overmaat van ramp dreigt de wereld, eeuwen nadat de grote Rassenoorlog in één mysterieuze nacht geëindigd is, opnieuw aan chaos ten onder te gaan. Hoe kan ze zichzelf en de wereld redden?

Dit vind ik van het De terugkeer van Layhar:

De terugkeer van Layhar van Kirsten Groot is een uniek fantasy boek. Dat komt vooral omdat het boek veel Japanse invloeden heeft zoals de volkse verhalen. Kirsten Groot heeft op een mooie manier de Japanse invloeden verwerkt in haar world building. 

Naast dat het boek uniek is heb ik een klein kritisch nootje de eerste hoofdstukken van het boek bevatten veel informatie en moeilijke woorden waardoor ik daar wat lastig door heen kwam. Ik werd het boek pas helemaal ingetrokken toen Elf Ai ontdekt werd door Jagers en moest gaan vluchten. Vanaf dat moment zat het verhaal barstensvol spanning en avontuur en las ik het in een ruk uit. Waar ik ook erg aan moest wennen was de naam AI Ik moest echt elke keer denken aan AI (Als in auw aie op zijn brabands)  Hana en haar broer vond ik ook echt heel bijzondere personages ze hebben een speciale band met elkaar en met Ai. 

Het verhaal is met recht een fantasy boek te noemen want er komen allerlei bijzondere figuren voorbij. Zo heb je de elf Ai natuurlijk. Een krachtig hoofdpersonage die sterk in haar schoenen staat. Maar ook vossen Nimfen en magiërs. De magie in dit boek is subtiel en dat vind ik wel eens verfrissend. 

Ik kan dan ook wel zeggen dat Kirsten Groot haar met mijn boek heeft weten te verassen en dat is altijd een goed teken. Omdat ik toch een kritisch nootje had heb ik besloten om voor dit boek een mooie 8 te geven. Als je houdt van verhalen over Japanse volklore en mytische verhalen dan moet je dit boek zeker. Het is geen boek wat je even snel weg leest je moet wel echt je hoofd erbij houden want er gebeurd veel en als je een stukje mist ben je zo de draad kwijt. Zorg dus dat je dit boek goed uitgerust leest. 

Heel veel liefs, Melanie

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar Kirsten Groot lees dan mijn interview met haar hier het blog waarin ik haar voorstel hier en het blog met haar favorieten hier. Wil je het boek nu zelf gaan lezen dan kun je het hier kopen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sanne
4 jaren geleden

Oh deze kende ik nog niet. Lijkt mij echt een leuk boek.

Bianca Schrijft
4 jaren geleden

Dit is zeker een boek die in mijn linie licht. Ik heb zelf de uitgeverij Zilverbron nog niet zo lang geleden ontdekt. Dus ik heb nog geen boeken van hun gelezen. Al volg ik Robbert Bijman al wel heel lang op Facebook en die blijkt daarbij te zitten. 😀
Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Boekpresentatie Terra 7 – Het huis van de roos – Esther WagenaarMy Profile

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Wat vervelend zeg dat de operatie niet het gewenste effect had! Ik kan me voorstellen dat dit een flinke tegenvaller is.

trackback

[…] recensie van haar boek De terugkeer naar Layhar kun je hier lezen en het boek kun je hier […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x