Recensie: Adder van Bex Hogan

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is alweer tijd voor de aller eerste recensie in 2020! Terwijl mijn mannen buiten vuurwerk aan het afsteken waren las ik de las ik het boek Adder en viel daarna lekker in slaap. doelen en verwachtingen voor 2020 daar kom ik deze maand later op terug. Maar geloof me ik heb ze! Echter begin ik er pas op 6 januari aan als het leven zijn normale gangetje weer gaat. Het eerste boek van 2020 is een Young Adult en wat voor een!

bewaar voor later op pinterest

Een knetterend debuut vol spanning en avontuur. 

Titel: Adder Auteur: Bex Hogan Uitgeverij: Imagine Genre: Young Adult. Cijfer: 9

Hier gaat Adder over:

Marianne is voorbestemd om de Adder te worden, beschermer van de Twaalf Eilanden. Maar de heersende Adder staat haar benoeming in de weg. Corrupt en meedogenloos zeilt hij de zeeën over in zijn oorlogsschip, in zijn kielzog een spoor van pijn en lijden. Hij is de gevaarlijkste man van de oceaan – en haar vader.
Ze was geboren om de eilanden te beschermen. Maar kan ze voor ze vechten als dat betekent dat ze haar familie zal verliezen, haar thuis, de jongen waar ze van houdt – en zelfs haar leven?

Dit vind ik van Adder:

Wauw imagine flikt het weer. Wederom brengen ze een zeer sterk boek op de markt. Adder van Bex Hogan is een debuut waar de spanning en avontuur van af spettert.

Maar goed laten we bij het begin beginnen. De adder of te wel de vader van Marianne is een in en in gemeen man. Iedereen vreest deze kapitein van de Dame maar Marianne denk ik nog het meest. Haar vader probeert haar namelijk te veranderen in iemand die ze niet is en de straffen die ze krijgt als ze ongehoorzaam is die zijn niet mis.

Je snapt dan ook wel dat de spanning er al gelijk in zat vanaf de aller eerste bladzijde en dat vind ik ontzettend knap gedaan. Want naast de spanning neemt Bex Hogan ook ruim de tijd om aan world building te doen. Het verhaal speelt zich namelijk af om de 12 eilanden. Nou ja het zijn er 12 maar alleen op de oosterlijke 6 durven de mensen zich te begeven. De 6 eilanden in het westen daar durft niemand te komen. Deze eilanden zouden namelijk beschikken over Magie.

Langzaam verteld Bex ons over de eilanden en hoe de verdeling tussen de eilanden is ontstaan. We leren meer over de geschiedenis en meer over waar Marianne vandaan komt. Als Marianne op een dag lijnrecht tegen over haar vader komt te staan word de spanning helemaal om te snijden. De gevechten en moorden vliegen je om de oren. Maar omdat het boek zo ontzettend goed in elkaar zit en snel weg leest vind ik dit vele geweld er zeker wel bij passen. De slangen of te wel de mannen van de Adder doen mijn denken aan de slechtste piraten die vroeger op zee rond zwierven. Als je van Piraten houdt en van spanning dan is dit boek het helemaal voor jou.

Voor mij is Adder van Bex Hogan nu al het beste debuut dat ik dit jaar heb gelezen. Ik denk dat weinig debuterende auteurs dit nog gaan overtreffen ook al is het jaar pas net begonnen. Ik kijk dan ook enorm uit naar Vergif het tweede deel in deze serie. Ik ben benieuwd wanneer Imagine de releasse datum van dit vervolg aankondigt.

Liefs, Melanie

Ben je nou nieuwsgierig geworden naar Adder dan kun je het boek hier kopen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Amina
4 jaren geleden

Dit klinkt inderdaad als een geweldig boek! Dat de Adder Marianne’s vader is, maakt het ook heel spannend. Ik hoop voor je dat het vervolg snel uitkomt! Fijn 2020 Melanie!
Amina onlangs geplaatst…Mijn Interior Wishlist voor het nieuwe jaarMy Profile

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Ik vind de cover geweldig goed bij de titel passen. Adder. Het straalt en spat er echt af. heel mooi.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Nicole Orriëns

ja he de cover vind ik ook echt geweldig het heeft een beetje relief en het goud glinstert zo mooi

Linne
4 jaren geleden

Iets in de cover trekt heel erg mijn aandacht. Je beschrijf het boek mooi, ik ga hem onthouden!

MC Kleuver
4 jaren geleden

Oeh, een hoog cijfer. Dat moet heel veel betekenen voor een debuut. Ik vind adder wel een vieze naam. Dus ik denk dat het er wel bij past, haha.
MC Kleuver onlangs geplaatst…5 Netflix-series waar ik van genootMy Profile

trackback

[…] Het eerste boek dat ik in Januari las is Adder van Bex Hogan. Dit is een vertaald boek uitgegeven door Imagine. Het is een fantasy boek vol met avontuur en spanning een zeer sterk debuut van Bex Hogan en daarom kreeg dit boek dan ook een dikke 9 van mij. Het boek gaat over Marianne, Marianne is voorbestemd om de Adder te worden, beschermer van de Twaalf Eilanden. Maar de heersende Adder staat haar benoeming in de weg. Corrupt en meedogenloos zeilt hij de zeeën over in zijn oorlogsschip. Lees mijn recensie hier  […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x