Mijn December in boeken.

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Nog een paar dagen en dan zit 2019 er alweer op en gaan we beginnen aan 2020. Maar natuurlijk hebben jullie ook deze maand van mij een overzicht Mijn December in boeken.  Ik vind het altijd wel leuk om aan het eind van de maand de balans op te maken. Omdat het natuurlijk mijn doel is om 80/20 Nederlandstalige/vlaamse werken te lezen. Door elke maand een overzichtje te maken kan ik zien of dat ook gelukt is. Deze maand las ik 11 boeken waarvan er 9 van Nederlandstalige/Vlaamse bodem waren en 2 vertaald. Dat betekend dus dat ik me doel heb gehaald. Het laagste cijfer dat ik deze maand gaf is een 8 en het hoogste een 10. Je kan dus wel zeggen dat dit een heerlijke leesmaand was.

Aantal boeken dat ik las: 11

Boeken van Nederlandstalige / Vlaamse auteurs: 9

Vertaalde boeken: 2 

Hoogste Cijfer: 10

Laagste Cijfer: 8

Voor mij was Azerty het mooiste boek wat ik las deze maand. Dat kwam vooral omdat deze thriller zo ontzettend goed en subtiel is opgebouwd dat ik me continu afvroeg wat er nu weer ging gebeuren

20191203_070942.jpg

 

 

We begonnen de maand December met het boek De chocolatiers van Jan Moran. Dit is een heerlijke feelgood die is overgoten met een laagje chocolade. Bij dit boek begin je letterlijk te watertanden van al het lekkers wat voorbij komt. Dit boek kreeg een mooie 8 van mij en de recensie lees je hier. Wil je de chocolatiers kopen dan kun je dat hier doen.

 

 

20191013_160724

 

 

Dance or Die was het tweede boek dat ik las in December. Dit is het derde en laatste deel in de Truth or Dance trilogie en eindelijk komen we er dus achter wie er achter de app Truth or Dance zit. Zullen alle 4 de dames het overleven? Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen. Het boek kreeg een mooie 9,5

 

 

20191215_092025

 

Daarna volgde de bundel Thuisloos. In deze bundel vind je 11 korte verhalen van de auteurs van Hamley Books. Het bijzondere is dat al deze auteurs en de redacteur belangeloos hebben meegewerkt aan deze bundel. De opbrengst van deze bundel gaat namelijk naar het goede doel Ne(s)t. De eerste check is gegeven tijdens de warmste week in Belgie. Mijn recensie van deze bundel lees je hier 

 

 

20191203_071231

 

 

Het huis van de Roos van Esther Wagenaar wat had ik hier naar uitgekeken. Ik las eerder dit jaar al het Groene kristal van Esther en was super benieuwd naar het vervolg hierop. Nu was het moment dus daar ik mocht het vervolg lezen en Esther stelde mij niet teleur wat een mooi vervolg. Het boek kreeg dan ook een mooie 9 van mij. De recensie kun je hier lezen.

 

20191215_140145

 

 

Asverze van Erik Le Romancier is een fantasy verhaal waarin sommige stukken zeer heftig zijn. Deze stukken lees je soms vol walging maar het verhaal zit zo ontzettend goed in elkaar dat je verder wil blijven lezen. Dus schrik je niet zo snel ergens van dan is dit het boek voor jou. Mijn recensie lees je hier. Het boek kreeg een mooie 8,5

 

 

20191203_070742

 

 

Het volgende boek dat ik las was Prinses Maan en de heerser van het duister wederom een fantasy boek! Ook dit boek geschreven door Leonie Sophia van den Hoek kreeg een mooie 8.5 van mij. Het is een verhaal over licht en donker. Mijn recensie van dit boek lees je hier.

 

 

 

20191216_121136

 

Vervolgens las ik een boek van een auteur die met haar boeken altijd de tranen over mijn wangen laat rollen. Esther boek maakte dat met Het leven dat ik kende weer helemaal waar. Het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en verteld het verhaal van Roeff. Roeff maakt dingen mee die je haast niet zou kunnen verzinnen. Zijn leven is er een met pieken maar ook diepe dalen. Mijn recensie van dit boek lees je hier . Het boek kreeg een mooie 9.

 

 

Azerty

 

Na de tranentrekker van Esther boek was het tijd voor een Subtiele Thriller van een van mijn favoriete auteurs Sandra J Paul. Ik mocht namelijk de herschreven editie van Azerty lezen en oooh boy wat zat deze thriller goed in elkaar. Je ontdekte elke keer weer nieuwe geheimen en intriges. Ik kon dit boek gewoon niet meer weg leggen. Dit boek kreeg dan ook een dikke 10 en mijn recensie van dit boek lees je hier.

 

 

20191221_153827

 

Tijdens mijn midweekje weg vond ik het tijd om weer eens een vertaald boek te lezen. Dit keer koos ik voor een boek van Rachel Wells. Alfie kat op vakantie. Alfie word verteld vanuit de wereld van een kat. In dit boek lezen we over kitten George en Alfie die meegaan naar het vakantie huis van hun gezinnen. Waar ze weer allerlei avonturen beleven. Het is een heerlijk feelgood boek wat een mooie 8 van mij kreeg. Mijn recensie lees je hier.

 

 

80114935_476763909644462_328444129174355968_n

 

 

Ruiters van de Nacht het debuut boek van Mathias Maho las ik als een van de laatste boeken deze maand. Ook dit boek is weer een fantasy boek. Alleen in dit boek speelt de band tussen mens en dier een belangrijke rol. Mathias Maho weet met Ruiters van de Nacht een sterk debuut neer te zetten en kreeg daarom een mooie 8 van mij. De recensie van dit boek lees je hier.

 

 

20191227_163928

 

 

Tot slot las ik deze maand deel 10 van de Team Mortis boeken van Bjorn van den Eynde De slaventocht. In dit boek worden tieners voor een onmogelijke keuze gesteld en daarnaast eindigt het verhaal met een enorme cliffhanger. Ik kijk dan ook enorm uit naar deel 11. Mijn recensie van De slaventocht lees je hier.

 

 

 

Dit was alweer de laatste maand in boeken van 2019! Op naar 2020

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Riek Muijen
4 jaren geleden

Ben ook wel dol op chocolade wie weet dat ik deze eens ga bestellen.
Riek Muijen onlangs geplaatst…Zelfgemaakte GroentesoepMy Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x