Recensie: De slaventocht van Bjorn van den Eynde

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Eerder dit jaar las ik Blind verdriet van Bjorn van den Eynde. Dit was alweer het 9 de boek in de Team Mortis serie maar ik had er nog nooit van gehoord. Na het lezen van Blind verdriet was ik gelijk verkocht. Ik heb dan ook de 8 voorgaande delen van Team Mortis gelijk op mijn wishlist gezet. Deel 9 kon je ook makkelijk als los staand deel lezen als je de andere boeken nog niet gelezen had. Echter las ik deze week deel 10 Team Mortis de Slaventocht wat ik er van vond lees je zo hieronder. Maar mocht je na het lezen van mijn recensie besluiten dit boek te gaan lezen zou ik je wel aanraden om eerst Blind Verdriet te lezen. Ik denk namelijk dat je anders best wel wat informatie mist. 

*** Let op onderstaande recensie kan dus spoilers bevatten al probeer ik deze altijd zo veel mogelijk te vermijden ***

Recensie Team Mortis – De slaven tocht.

Titel: Team Mortis De slaventocht Auteur: Bjorrn van den Eynde Uitgeverij: Fantoom.nl  Genre: Jeugd / Young adult Cijfer: 9

Hier gaat De slaventocht over:

De Noorse tienersterren en influencers, Livia Holt en Finn Thorsen, worden ontvoerd en zijn beiden gedoemd te sterven tijdens een luguber spelletje. Slechts één van hen kan aan de dood ontsnappen, maar alleen als de ander bereid is om zijn leven te geven voor zijn geliefde. De hoop dat het om een eenmalige vergelding gaat, vervliegt al snel. Nadat opnieuw twee geliefden de dodelijke test moeten doorstaan, krijgt een derde slachtoffer een vreemde post op haar social media. Ruth Bentzen kan op dat moment nog niet weten dat ze binnen 48 uur dood zal zijn. Teamleider Celine Schield zit met de handen in het haar. Het enige lid uit haar team dat snel genoeg kan infiltreren om bij het volgende slachtoffer in de buurt te komen, wordt actief gezocht voor moord en is voortvluchtig. Kunnen de jongens uit Erika’s ex-team haar snel genoeg vinden? En is het wel een slim idee om het tienermeisje in te schakelen? De risico’s en de inzet waren voor Erika nog nooit zo hoog…

Dit vind ik van het boek:

Wauw in een woord wauw dit boek is hartverscheurend en dat word al snel duidelijk. De jonge tieners in het verhaal van Bjorn van den Eynde worden voor onmogelijke keuzes gezet. De ene keuze is nog lastiger als de andere en waarom word er zo’n luguber spelletje met deze jongeren gespeeld? Het is aan Team Mortis om dit uit te gaan zoeken.

Maar dat zal niet makkelijk zijn Erika word namelijk opgejaagd en gezocht voor moord. De prijs en de risico’s zijn dan ook voor Erika heel erg hoog. Maar niet alleen voor Erika al snel raken de andere Team members ook betrokken. Bjorn van den Eynde weet zijn lezers met dit boek op het puntje van hun stoel te krijgen. Vol verbazing las ik sommige stukken in het boek en hoe vaak ik wel niet heb geroepen WAAROM? Dat is denk ik niet op een hand te tellen. Ik leefde dan ook enorm mee met de personages.

Ja ik kan wel zeggen dat dit weer een enorm meesterwerk van Bjorn van den Eynde is. Daarom krijgt het ook een dikke 9 van mij. Als je een echt spannend jeugdboek zoekt dan zit je met De slaventocht echt goed. Vaak mis ik in jeugdthrillers de spanning maar dat kun je over de boeken van Bjorn echt niet zeggen. Toch ben ik stiekem een beetje boos op Bjorn. Waarom zul je denken als je het boek zo geweldig vond dan kun je toch niet boos zijn. Nou wacht maar tot je de Cliffhanger gelezen hebt die is echt meedogenloos. Ik hoop dan ook dat Bjorn op schiet met het vervolg op De Slaventocht.

Liefs, Melanie

Ben jij nou nieuwsgierig geworden naar De Slaventocht van Bjorn van den Eynde lees het dan snel.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x