Recensie: Ruiters van de nacht van Mathias Maho

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Een van de uitgevers die afgelopen jaar mijn hartje heeft gewonnen is Zilverbron Zilverbron is een uitgeverij die Nederlandstalige Fantasy uitbrengt en die jonge auteurs een kans geeft om hun boek uit te brengen.  Fantasy is een genre wat ik afgelopen jaar heb her-ontdekt. Ik las vroeger al veel fantasy maar dat waren vooral Ya boeken en tegenwoordig lees ik eigenlijk alles wat met fantasy te maken heeft. Toen Cocky van Dijk mij dus onlangs een berichtje stuurde of ik niet wat boeken wilde recenseren zij ik natuurlijk geen nee. Het eerste boek wat ik hiervoor gelezen heb is Ruiters van de nacht van Mathias Maho en vandaag kunnen jullie lezen wat ik van dit boek vindt.

80114935_476763909644462_328444129174355968_n.jpg

Het boek Ruiters van de nacht kun je hier kopen. 

Magie en een magische band tussen mens en dier.

Titel: Ruiters van de nacht Auteur: Mathias Maho Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasy Cijfer: 8

Hier gaat het boek over:

Paarden hebben een magisch effect op mensen.
Wanneer Esprit, de Italiaanse draver van Nick, ziek wordt, worstelt Nick met een schuldgevoel. Tegelijkertijd is hij verwikkeld in een ingewikkelde relatie. Als er dan ook nog een magiebron in hem ontwaakt, weet hij niet waar hij het zoeken moet.
Als er plotseling een vreemde man Nicks pad kruist, gebeuren er de vreemdste dingen. De wereld raakt in de ban van een eeuwige Schemering. Het is aan Nick en Karel om de Relikwieën van het verleden te vinden, artefacten die sterk genoeg zijn om de Schemering tegen te gaan.
Op jacht naar de verantwoordelijke voor de Schemering en Nicks verdwenen paard, is het aan hem om de harde waarheid te achterhalen over zichzelf.

Dit vindt ik van het boek:

Ruiters van de nacht – Relikwieën van het verleden door Mathias Maho heeft een cover die ontzettend goed bij het verhaal past. De cover heeft daarnaast iets duisters en trok me gelijk aan.

Het verhaal zelf was voor mij in het begin even zoeken. De eerste paar hoofdstukken gaan in een vliegend tempo aan je voorbij. De personages vliegen je om de oren en er gebeurt van alles. In het begin vroeg ik me vooral af waar gaat het boek nou eigenlijk over en kwam ik er wat moeilijk in. Dit lag vooral aan de snelheid waarmee alles verteld werd. 

Echter naar verloop van tijd neemt de schrijver steeds meer de tijd om dingen te vertellen en dan zit je er al snel midden in. De magie begint op dat moment van het verhaal af te spatten. Het word spannend en de karakters ontwikkelen zich snel. Je leert meer over het verleden en hoe de magie tot stand is gekomen en krijgt een steeds betere band met de karakters. 

Venga is echt een heel schattig karakter in het boek die mijn hart heeft gestolen maar ook de ruiters zijn heel interessant. Elke ruiter maakt zijn eigen ontwikkeling door en heeft zijn eigen problemen om op te lossen. De band tussen mens en dier heeft de auteur ook echt heel goed weten vast te leggen. Door de manier waarop het boek eindigt ga ik er vanuit dat er een vervolg op komt. Ik moet bekennen dat ik heel benieuwd ben hoe het verder gaat me de drie ruiters en hun zielsdieren. 

Al met al was dit boek een sterk debuut van Mathias Maho. Het begin ging iets te snel en kon wat beter maar vanaf 1/3 van het boek las het zeer snel en vlot weg en uiteindelijk ben ik super benieuwd naar het vervolg. Een mooie welverdiende 8 dus. 

Heel veel liefs, Melanie

Nieuwsgierig geworden naar dit boek dan kun je het hier kopen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Elles
4 jaren geleden

Klinkt als een leuk boek! Die zou ik ook nog wel willen lezen!
Liefs,
Elles
Elles onlangs geplaatst…Video: Chill evening routineMy Profile

trackback

[…] ik natuurlijk ook wat leuke goodies in het pakket. Mijn recensie van Ruiters van de nacht kun je hier […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x