Recensie: Alfie Kat op vakantie van Rachel Wells

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Zoals jullie al hebben kunnen lezen was ik vorige week heerlijk een midweekje uitwaaien in Limburg met vriend lief! Maar natuurlijk doe ik dat niet zonder boeken ik neem er meestal wel een stuk of 4 mee in de koffer. En dit keer ging ik er met een stuk of 10 naar huis want in de Landel Supermarkt verkochten ze boeken voor 2 euro en die kon ik natuurlijk niet laten liggen.

Tijdens een heerlijk avondje met een knisperend haard vuurtje! en een kop warme chocolademelk met Slagroom sloeg ik het eerste boek dat ik meegenomen had open. Dit boek is een heerlijke feelgood die ik mocht lezen namens HarperCollins  Wat ik van dit boek vond lees je hieronder in mijn recensie.

20191221_153827.jpg

Een boek dat je leest met een lach op je gezicht. 

Titel: Alfie kat op vakantie Auteur: Rachel Wells Uitgeverij: HarperCollins Genre: Literatuur/roman Cijfer: 8

Hier gaat het boek over:

Alfie en George lijken maar niet uit de problemen te kunnen blijven. Op het moment dat hun baasjes een nieuw vakantiehuisje hebben gekocht, kunnen ze dan ook niet wachten om mee te gaan en nieuwe avonturen te beleven.

Eenmaal aangekomen vinden ze echter niet het comfort waar ze op gehoopt hadden. Muren die op instorten staan, afbladderende verf, lekkende plafonds… Dit huisje lijkt zijn beste tijd te hebben gehad. Familie en vrienden doen er alles aan om het vakantiehuis op te kalefateren – maar al snel komen ze erachter dat de lokale bewoners helemaal niet op hun komst zitten te wachten.

Het is aan Alfie en George om te zorgen dat hun familie wordt opgenomen in de dorpsgemeenschap. Om dat te bereiken moeten ze echter wel uit de buurt weten te blijven van de verschrikkelijkste kat die ze ooit hebben ontmoet…

Dit vind ik van het boek: 

Wat een heerlijk boek was dit om op vakantie te lezen. Vooral de kleine George stal gelijk vanaf het eerste moment mijn hart. George is een echte kitten super lief maar ook een tikkie ondeugend en heel nieuwsgierig. George wil alles ontdekken en raakt helemaal hotel de botel op de kat van de buren. Ondertussen probeert Alfie een oogje op George te houden. George is een kat die het graag iedereen naar hun zin wil maken. Dan heb je daarnaast ook nog de sikkeneurige Bert een kat die in huize Zeezicht woonde maar geen mensen vriend is.

Je snapt het vast al deze olijke katten nemen je mee op een geweldig avontuur met een lach en een traan. Hoewel het boek heerlijk vlot weg leest merk je dat het verhaal ook wel wat belangrijke onderwerpen aansnijdt. Denk aan gescheiden ouders, een zaak runnen, kindjes die gepest worden en ga zo maar even door. Het boek is dus veel meer dan alleen een heerlijke feelgood.

Alfie, George en hun gezinnen hebben mij meegenomen op een heerlijke reis. Dat het boek verteld werd vanuit de beleving van de kat vond ik helemaal geweldig.  Ik heb dan ook enorm genoten van dit boek. Het is niet het beste boek wat ik dit jaar heb gelezen maar zeer zeker wel heel vermakelijk en daarom krijgt het boek een mooie 8 van mij

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x