Recensie van Azerty van Sandra J Paul

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Helaas is het tijd voor de laatste Hamley Books blogtour van dit jaar 🙂 Gelukkig staan er al weer heel veel leuke blogtours voor 2020 op de planning. Maar de laatste van 2019 is toch wel een beetje speciaal. Dit keer gaat het om het boek Azerty van Sandra J Paul. Ik kan denk ik wel zeggen dat Sandra/Joanne mijn hart de afgelopen 2 jaar heeft veroverd ik vind het echt een geweldige auteur! Dus ik hoop nog heel veel mooie boeken vanuit haar hand te kunnen gaan lezen. Maar goed tijd voor Mijn Recensie van Azerty van Sandra J Paul zit je er klaar voor?

Recensie Azerty van Sandra J Paul

Wil jij Azerty van Sandra J Paul kopen dan kun je dat hier doen. Sandra/ Joanne beter leren kennen lees dan mijn interview met haar hier

Recensie van Azerty van Sandra J Paul
Een geniale thriller die bestaat uit meerdere lagen. 

Titel: Azerty  ( De hernieuwde versie van 2019) Auteur: Sandra J Paul Uitgeverij: Hamley Books Genre: Thriller Cijfer: 10

Hier gaat het boek over: 

Twee mannen. Eén vrouw. Een giftige erfenis. De achtjarige Marijn wordt ontvoerd onder het wakend oog van zijn oudere broer Kris. Na weken van gevangenschap kan de jongen ontsnappen aan de psychiatrische patiënte die hem gegijzeld hield. De traumatische gebeurtenis zorgt voor een onherstelbare breuk tussen de broers. Meer dan twintig jaar later leidt boekhouder Marijn een teruggetrokken bestaan. Auteur Kris schreef een bestseller, maar lijdt sindsdien aan writer’s block. Wanneer de twee een kasteeltje erven van hun oudoom, zien ze dit als een unieke kans om hun verzuurde relatie te herstellen. Samen met Marijns vriendin Louise nemen de broers hun intrede in het kasteel, waar de driehoeksverhouding onmiddellijk voor de nodige spanningen zorgt. Tot de situatie escaleert.

Dit vind ik van het boek:

Als je een thriller vol gruwelijke en heftige gebeurtenissen zoekt dan is Azerty niet de thriller voor jou! Azerty is namelijk een meesterlijke maar subtiele thriller die ontzettend goed is opgebouwd. Een thriller die langzaam onder je huid kruipt en je niet meer kunt weg leggen.

Azerty is onderverdeeld in 4 delen. In deel een maken we kennis met Rina een geestelijk gestoorde vrouw die de jonge Marijn ontvoerd. In dit deel leren we dus vooral veel over de achtergrond van Rina en de ontvoering van Marijn. Vervolgens gaan we verder naar deel 2 op dat moment maken we een sprong in de tijd. Marijn en Kris zijn inmiddels volwassen en ontdekken dat ze een oudoom hadden. Deze oom bleek schatrijk te zijn en Kris en Marijn zijn de erfgename.

Marijn heeft inmiddels een relatie met Louise. Aan Louise had ik eigenlijk vanaf het begin al een hekel ze wil Marijn continu beschermen en komt over als een verwende snob. Kris kan ook niet zo goed overweg met Louise. Toch besluiten ze om met zijn drietjes in het kasteel van hun oudoom te trekken. Op dat moment begint de spanning te stijgen in het boek want er gebeuren allerlei vreemde dingen in en om het kasteel.

Het ene naar het andere geheim komt naar boven en als lezer vraag je jezelf regelmatig af hoe alles nu precies in elkaar zit. Dat heeft Sandra J Paul natuurlijk enorm goed gedaan want dat maakt dat je door wil blijven lezen. Hoewel er dus geen mega gruwelijke bloederige moorden zijn is dit boek dus wel degelijk spannend. Omdat het boek zoveel subtiele lagen heeft en daarom krijgt het boek van mij een dikke 10

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x