Het leven dat ik kende van Esther Boek

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje van dit weer word ik niet echt vrolijk jullie wel ? Regen regen en nog eens regen. Kou vind ik echt niet erg want daar kan ik me op kleden. Ik heb zelfs liever kou dan extreme hitte maar regen dat vind ik echt zo iets naars. Dan wil je even boodschappen gaan doen en kom je thuis als een verzopen katje! Maar goed dan nemen we gewoon weer een lekkere warme douche en kruipen we op de bank met een goed boek. Deze week las ik Het leven dat ik kende van Esther Boek. Ik mag namelijk namens Hamley Books meedoen aan de blogtour van dit boek. Dus vandaag kunnen jullie mijn recensie lezen van dit boek. 

Koop hier het leven dat ik kende.

Een zeer meeslepende roman van Esther boek gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

Titel: Het leven dat ik kende Auteur: Esther Boek Genre: Roman Uitgeverij: Hamley Books Cijfer: 9

Hier gaat het boek over: 

Nadat Roelf alles waar hij van hield is verloren, lijkt het leven hem weer toe te lachen wanneer hij het geluk opnieuw vindt met Sophie.

Tot die nacht waarop hun huis, met daarin alle onvervangbare herinneringen, tot de grond toe afbrandt. Als de politie hem enkele maanden later arresteert voor deze brand is het drama compleet.

Maar is hij wel schuldig of heeft justitie de verkeerde te pakken? Voor Roelf blijkt: wanneer je speelt met vuur, ben je nergens meer veilig.

Dit vind ik van Het leven dat ik kende:

Wauw dit boek is met recht een rollercoaster aan emoties te noemen. Vanaf het aller eerste moment leef je mee met hoofdpersonage Roeff. Het leven van Roeff lijkt soms wel regelrecht uit een film te komen. Hij leidt een leven dat voor buitenstaanders vaak onmogelijk lijkt. Ik wil natuurlijk niet teveel verklappen over wat hij allemaal mee maakt maar als lezers rollen de tranen vaak over je wangen. Dat is gelijk een super sterke eigenschap van Esther Boek zij weet haar verhalen zo te vertellen dat je enorm mee kunt leven met de personages in haar boek.

Op een gegeven moment lijkt het leven Roeff toch weer toe te lachen maar je snapt het al het noodloot slaat weer toe en het huis waarin hij woont brandt volledig tot de grond toe af. Met daarin ook de dierbare en onvervangbare herinneringen aan het verleden. Nu denk je natuurlijk dat die al drama genoeg is maar later word hij ook nog eens beschuldig als opdrachtgever voor de brand. Of hij ook schuldig is en waarom de politie dit denkt dat moet je toch echt zelf gaan lezen.

Wat dit boek voor mij wel bijzonder maakte is dat her verhaal zich afspeelt om en nabij mijn woonplaats. Plaatsen als Volkel , Den bosch etc die komen allemaal aan bod. Daardoor kreeg ik nog meer het gevoel er midden in te zitten. Ik las dit boek in 1 dag uit ik kon het gewoon niet weg leggen. Daarom krijgt het boek van mij een dikke 9

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alexandra
4 jaren geleden

Dit lijkt me een heerlijke roman om te lezen. Thx.
Alexandra onlangs geplaatst…Kampen en NunspeetMy Profile

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Ik vind de regen juist erg gezellig. Zo lang ik er maar niet door hoef vind ik het prima. Het maakt het binnen zo lekker knus. Zeker met een mooi boek : )

trackback

[…] is Het leven dat ik kende een spannende roman die echt prachtig geschreven is. Mijn recensie van Het leven dat ik kende kun je natuurlijk ook lezen als je dat leuk […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x