Recensie: Prinses Maan en de heerser van het duister van Leonie Sophia van den Hoek

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het weer tijd voor een recensie dit keer van het boek maan. Vroeger toen ik zwanger was van mijn zoon Jamie waren we er heilig van overtuigd dat het een meisje zou worden. We wilden haar dan Luna noemen een andere naam voor maan. Maar wat bleek het was een jonge dus daar ging me meisjes naam. Luna vind ik nog steeds een geweldige naam voor een meisje. Maar goed ik dwaal af dus laten we aan de recensie beginnen van Prinses Maan en de heerser van het duister van Leonie Sophia van den Hoek.

Prinses Maan en de heerser van het duister

Prinses Maan een de heerser van het duister kun je hier kopen.  Leonie beter leren kennen dat kun je in dit interview

Een magisch verhaal tussen Licht en Donker 

Titel: Prinses Maan en de heerser van het Duister Auteur: Leonie Sophia van den Hoek Uitgeverij: Elikser Uitgeverij  Genre: Fantasy Cijfer: 8,5

Hier gaat  Prinses Maan en de heerser van het duister over:

Vechtend voor haar leven in een gevangeniskamp onder de grond, vreest Maan voor maar één man, de master. Maar als Maan ontsnapt komt ze er achter dat er veel ergere dingen zijn om bang voor te zijn. Ze blijkt over bijzondere krachten te beschikken en moet leren daarmee om te gaan. Daarbij komt ze voor diverse grote krachtmetingen te staan. Wie zijn haar echte vrienden en heeft ze nu haar grote liefde gevonden? Of is hij juist haar ondergang? En waar is haar familie? Tijdens een gevecht op leven en dood komt er een werkelijkheid naar boven die Maan zich nooit had kunnen voorstellen.

Dit vind ik Prinses Maan en de heerser van het duister boek:

Prinses Maan en de heerser van het duister heeft een prachtige lichtblauwe cover die er echt uit springt in je boekenkast. De titel past ook nog eens ontzettend goed bij het verhaal zelf. 

Het boek heeft een heel fijn lettertype zeker voor mij met mijn dyslexie is het wat grotere lettertype met meer ruimte tussen de regels makkelijker te lezen. Ik vind het altijd prettig als een uitgeverij daar rekening mee houdt. Daarnaast bestaat het verhaal uit niet te lange hoofdstukken en daardoor leest het makkelijk en vlot weg. Prinses Maan en de heerser van het duister is het debuut boek van Leonie Sophia van den Hoek maar dat is zeker niet te merken. 

In het boek maken we kennis met Maan. Maan groeit op in een opleidingskamp onder de grond. Al snel ontdekken we dat Maan een sterke vrouw is met een eigen wil die niet klakkeloos luistert naar de mensen om haar heen. Maan maakt in het boek een mooie groei van Rebelse meid naar Vrouw hoe of wat er gebeurd dat ga ik natuurlijk niet vertellen. 

Daarnaast maken we natuurlijk kennis met de heer van het duister Knox. Is deze man nou goed of schuilt het kwaad in hem dat is een vraag die ik als lezer me zelf vaak stelde. Dan hadden we nog Daan een vriend van Maan ja dat kun je wel zo stellen. Daan heeft een mooie rol in het verhaal waar ik niet teveel over kan vertellen. 

Maan bevind zich continu tussen licht en duister of te wel goed en kwaad. Maan luistert naar haar gevoel maar kan ze daarmee ook de wereld redden van het kwaad? Prinses Maan en de heerser van het duister is een mooie samenwerking tussen een fantasy verhaal en een roman. Het draait om liefde, passie, vriendschap, vertrouwen en natuurlijk licht en donker. Daarnaast probeert de schrijfster volgens mij ook een wijze les mee te geven over de techniek die tegenwoordig zo’n grote rol speelt in de wereld.  Als lezer word je meegenomen in de wereld van Maan en wil je die pas weer los laten als het boek uit is. Het boek krijgt van mij een mooie 8,5 want het is een sterk debuut wat nog ruimte heeft om te groeien. Soms ging het iets te snel maar verder echt een top boek! 

Heel veel liefs, Melanie

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] een berichtje achter. Benieuwd geworden naar Prinses Maan en de heerser van het duister lees dan hier mijn recensie. Het boek kopen dat doe je […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x