Recensie: Asverze van Erik Le Romancier

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Bijna begint de kerstdrukte maar gelukkig is het nu eerst tijd om de batterij even op te laden. Een week lang geen afspraken geen haast gewoon even heerlijk rust. Vriend lief heeft vrij van het werk de komende drie weken en we kunnen dus doen en laten wat we willen. Gewoon heerlijk een boekje lezen bij het haard vuur of een kop warme chocolademelk naar een flinke wandeling in de natuur. 

Maar natuurlijk gaat mijn blog ondertussen ook gewoon door en is het vandaag tijd voor mijn recensie van Azverze geschreven door Erik Le Romancier. Een boek wat ik vrij snel uit had maar vond ik het ook goed?

20191215_140145.jpg

Titel: Asverze Auteur: Erik Le Romancier Uitgeverij: Dutch Venture Publishing Genre: Fantasy & SF Cijfer: 8,5

Hier gaat het boek over:

Asverze is anders dan de meeste meisjes en vrouwen. In Maanwelle, het geïsoleerde stadje waarin ze opgroeit, is dat een groot probleem. Wanneer door de mysterieuze Hypernacht allerlei duistere geheimen en verwrongen verlangens boven komen, wordt de situatie voor haar steeds gevaarlijker. Als ze vanwege haar uiterlijk en gedrag ervan wordt verdacht een on-vrouw te zijn – de ultieme, goddeloze gruwel – moet Asverze opeens zelfs vrezen voor haar leven.

Kan Asverze overleven in een steeds vijandigere wereld? Kan ze ondanks alles trouw blijven aan zichzelf? Of verliest ze het gevecht en gaat ze ten onder in een maalstroom van haat, leugens en manipulatie?

Dit vind ik van het boek: 

Asverze is een sterk boek met een onderwerp waar helaas nog steeds vrouwen in bepaalde landen mee te maken krijgen. De vrouw is in dit verhaal ondergeschikt aan de man. De mannen hebben de macht en overheersen en als vrouw heb je maar te luisteren. Je hebt geen rechten en word zwaar onderdrukt.

Als geëmancipeerde vrouw zul je bij dit boek echt af en toe moeten slikken. Want de wereld waarin Asverze leeft kunnen wij ons tegenwoordig haast niet meer voorstellen. Asverze is een sterke jonge vrouw die weet wat ze wil. Zij wil zich niet door een man laten overheersen en laat dat duidelijk merken. Asverze laat zien dat ze sterk is , geleerd en een eigen wil heeft.

Het boek is op een prettige manier geschreven en leest in een vlot tempo weg. Erik weet zijn lezers mee te slepen in een wereld vol waanzin. Sommige stukken in het boek zijn heftig tot walging aan toe maar je wilt toch verder blijven lezen. Je wilt gewoon weten of het Asverze lukt om tegen deze waanzin in te gaan en dat heeft Erik dus erg sterk gedaan. Hoewel het boek vrouwonvriendelijk kan overkomen is het verhaal ontzettend sterk. Je merkt al snel dat er toch een soort onderliggende boodschap in het boek zit.

Daarnaast kun je wel goed merken dat Erik toe werkt naar een volgend deel. Want we leren vooral veel over Asverze en de wereld waarin ze leeft. Waarom bepaalde dingen gebeuren word goed uitgelegd. Ik ben dan ook reuze benieuwd geworden naar hoe het verhaal verder gaat.

Het boek krijgt van mij een mooie 8,5 het is een sterk begin van een serie waar nog groei inzit.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] lezen. Dus schrik je niet zo snel ergens van dan is dit het boek voor jou. Mijn recensie lees je hier. Het boek kreeg een mooie […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x