Recensie: Het Huis van de Roos van Esther Wagenaar

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Het huis van de roos van Esther Wagenaar. Ik heb echt enorm uitgekeken naar dit boek want ik vond het eerste deel het Groene Kristal echt enorm goed. Dus ik ben reuze benieuwd of ze met Het huis van de Roos mij ook weer mee weet te krijgen naar een prachtige fantasy wereld.

Het huis van de roos

Het huis van de roos kopen dat kun je hier doen.

Zo en dan nu tijd voor de recensie

Het prachtige vervolg op het groene kristal

Titel: Het huis van de roos Auteur: Esther Wagenaar Uitgeverij: Celtica Publishing Genre: Fantasy Cijfer: 9

Hier gaat het boek over:

Samen met verzetsstrijdster Bridget gaat Conrad naar het noorden van Terra 7 om de reddingscapsule te vinden. Hun reis verloopt echter niet voorspoedig. In de bergen krijgen ze een aanval te verduren van een Afraanse patrouille. Zeer tegen Bridgets zin in besluit Conrad om de enige Afraanse overlevende te redden: Duncan.
Het is een beslissing met grote gevolgen. Duncan is een edele uit het Huis van de Roos en via hem komt Conrad in de Afraanse samenleving terecht. Hij leert veel over de bewoners van dit eens zo machtige Huis en over hun grootste bedreiging: Falk. Deze hoogheer uit het Huis van de Adelaar is een direct gevaar voor alles wat Conrad liefheeft.

Dit vond ik van het boek:

Ik moet het even benoemen ik vind de covers van de boeken van Esther Wagenaar echt geweldig. Beide hebben een mooie cover in een kleur  met een foto erop die je meteen naar het boek toe trekt.

Waar we in het groene kristal vooral alle wetenschappers die neerstorten op Terra 7 en Dion leren kennen is dat in het huis van de roos niet zo. In dit deel volgen we vooral Conrad en bridget tijdens hun reis naar het noordelijk verzet. Tijdens deze reis gebeurd er van alles en maken we kennis met Duncan een edele uit het huis van de roos. Hoewel we in dit deel dus vooral andere personen ontmoeten of beter leren kennen sluit het naadloos aan op het groene kristal.

Conrad heeft eigenlijk vanaf het begin al mijn hartje gestolen. Je merkt dat hij voor vrede staat en samenhorigheid. Hij wil ten alle tijden het goede zien in de mens en dat is ook wel een beetje hoe ik zelf in elkaar zit. Ook Duncan vond ik een erg interessant karakter dat zich in hoog tempo ontwikkelde.

Het huis van de roos heeft een mooie balans tussen spanning en het verhaal vertellen. Sommige stukken zit je op het puntje van je stoel en andere stukken leer je veel meer over de achtergrond en waarom er dingen gebeuren op Terra 7. Daarnaast merk je ook dat het boek toewerkt naar deel 3 wat volgens mij echt een mega spannend deel word.

Jullie raden het al dit boek krijgt van mij een dikke 9 en ik kijk enorm uit naar het laatste deel.

Liefs, Melanie

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Liz
Liz
4 jaren geleden

Ik wil graag winnen ondat ik de kaars en mok super leuk vind en helaas mijn recensie exemplaar zwaar beschadigd is aangekomen bij mij😭😭😭
Liz onlangs geplaatst…Asverze – Erik le Romancier (Hypernacht serie #1)My Profile

Bianca Schrijfr
4 jaren geleden

Afgelopen donderdag was ik toevallig bij de boekpresentatie. Dat was echt super leul. Het boek zou ik aan mijn zusje schenken, die heeft gemakkelijke tijd achter de rug. Kan je eigenlijk los lezen? De goodies houd ik zelf, want ik zit momenteel niet lekker. Esther voor vind ik trouwens een leuke en toegankelijke auteur.

Bianca Schrijfr onlangs geplaatst…Kinderboekrecensie: Het raadsel van de zee – Jonne KramerMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Bianca Schrijfr

@bianca Schrijfr jij en je zusje zijn de gelukkige winnaar geworden. Het boek kan je niet echt los van elkaar lezen 🙂 Maar wie weet kunnen jullie deel 1 van iemand lenen? Stuur je even een mailtje naar Info@www.bookstamel.com met je adres?
Bookstamel onlangs geplaatst…Mijn December in boeken.My Profile

Sylvia
Sylvia
4 jaren geleden

Verliefd op de mok vanaf het eerste moment dat ik hem voorbij zag komen, dat is dan ook de hoofdreden dat ik graag een kansje waag. Ook zeer benieuwd naar het boek, maar moet het eerste deel nog lezen 🙈

Sanne
4 jaren geleden
Antwoord aan  Sylvia

Nog niet gehoord van deze schrijver. Het boek spreekt mij wel aan.

Alexandra
4 jaren geleden
Antwoord aan  Sanne

Ik sla deze ronde over. Fantasy is niet echt mijn soort boeken. Mooie recensie geschreven.
Alexandra onlangs geplaatst…Kampen en NunspeetMy Profile

Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Lijkt me een leuk boek! Leuke winactie ook

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Dat is een hoog cijfer zeg. Het type boek spreekt me niet zo aan, maar ik word nu wel een beetje nieuwsgierig.

Sherry
4 jaren geleden

Een 9 betekent dat het een goed boek is. Ik vind het interessant. Ik doe heel graag mee.
Sherry onlangs geplaatst…Review: Boucheron Quatre en Rouge eau de parfumMy Profile

Saskia
4 jaren geleden

Niet mijn soort boek. Wel een toffe winaktie voor diegene die mee willen doen!
Saskia onlangs geplaatst…Mijn 6 favoriete websites voor gratis stockfoto’sMy Profile

MC Kleuver
4 jaren geleden

Oeh dat klinkt als een goed boek! Ik doe mee met die winactie hoor 😉
MC Kleuver onlangs geplaatst…Dikke vingers en dikke voeten: auw!My Profile

Cynthia
4 jaren geleden

Erg leuke winactie! Ik laat ‘m even aan mijn neus voorbij gaan, want ik mis de tijd om te lezen op dit moment. Zo druk hier! Enne… trouwens: nog heel ceel plezier met je haar gratis films kijken 😉
Cynthia onlangs geplaatst…Recept: Makkelijke Groenteschotel uit de OvenMy Profile

Krystle/Batboy
4 jaren geleden
Antwoord aan  Cynthia

Dat is een mooi hoog cijfer! Ik doe niet mee, maar wens de anderen veel succes!

trackback

[…] geworden naar de boeken van Esther Wagenaar? Lees dan hier mijn recensie van het Groene Kristal en hier van Het huis van de roos. De boeken kopen dat doe je […]

14
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x