Recensie: Thuisloos van de auteurs van Hamley Books

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Jarenlang volgde ik serious request op de tv en radio. Ik steunde de dj in het glazenhuis ik stond er letterlijk mee op en ging er mee naar bed. Helaas zijn ze inmiddels gestopt met het glazenhuis en begonnen met the lifeline. Je merkt dat daar toch een stuk minder animo voor is en het niet meer zo leeft onder de Nederlands. Het enige wat ik jammer vond aan het glazenhuis was dat je niet je eigen goede doel kon kiezen. Wat dat betreft kunnen we een voorbeeld nemen aan Belgie die een ruime keuze aan goede doelen hebben met De warmste week. 

20191215_092025

Een van de uitgevers waar ik veel mee samenwerk Hamley Books doet dit jaar ook mee met De warmste week. Speciaal voor deze week hebben de auteurs van Hamley Books een bundel geschreven met korte verhalen die als thema dakloze jongeren hebben.  De opbrengst van deze bundel gaat naar Ne(s)t. Wil je meer weten over Ne(s)t bezoek dan hun website eens. Hoewel ik er eigenlijk helemaal geen tijd voor had met alle recensies die ik nog moet schrijven vond ik het belangrijk om eerst een recensie van dit boek te schrijven. Hopelijk inspireer ik jullie met mijn recensie om Thuisloos nog net te bestellen voor de feestdagen 🙂 Alle auteurs en redacteurs hebben belangeloos meegewerkt aan deze bundel

 

Wil je thuisloos bestellen? Dan ben ik je natuurlijk super dankbaar! Het boek kost 10 euro als je in Belgie woont en 12 euro als je in Nederland woont. De twee euro extra naar Nederland is voor de extra verzendkosten. Je kunt het boek bestellen door een mailtje te sturen naar hamleybooks@gmail.com zet er even in dat je thuisloos wilt bestellen en wat je adres is. 

*** De website van Hamley books is weer in de lucht dus bestellen kan ook weer gewoon via de website ***

Hoewel ik vaak recensie exemplaren krijg heb ik dit boek natuurlijk zelf gekocht om het goeden doel te steunen. Eigenlijk had ik ook helemaal geen tijd om dit boek te recenseren en deze blogpost te schrijven (tja nog steeds achterstand al word die kleiner en kleiner) Maar ik vind het belangrijk om in deze tijd van het jaar lief voor elkaar te zijn en elkaar te steunen. Dus vandaar dat ik dit boek toch echt even met jullie moest delen.

Titel: Thuisloos Auteur’s: Petra Doom, Emmelie Arents, Sandra J Paul, Esther Boek, Luna van Roosen, Joanne Carlton, Latoya Morris, Lara Reims, Nina Verheij, Pat Cranenbroek en Rani de Vadder Uitgeverij: Hamley Books Cijfer: 9

Omdat dit boek 11 korte verhaaltjes bevat kan ik niet echt in het kort samenvatten waar het boek over gaat want elk verhaal is weer totaal anders. 

Het woud van Emmelie Arents 

Het woud is het eerste korte verhaal in de bundel. Ik kende Emmelie Arents en haar schrijfstijl nog niet dus ik was hier erg benieuwd naar. Het woud voelt als een modern sprookje het voelt een beetje aan als Bella en het Beest maar dan toch anders. Dit verhaal gaat over de Dakloze Benjamin die de graaf gaat helpen om zijn dochter te zoeken. Dit korte verhaal is goud waard dus krijgt van mij een dikke 10. Na het lezen van dit verhaal ben ik helemaal benieuwd naar het boek dat Emmelie Arents volgend jaar gaat uitbrengen bij hamley Books.

Onder de radar van Esther Boek

Esther boek weet ons weer te raken met een heftig verhaal. Een verhaal over Peicke die mishandeld word door zijn oom en tante. Esther is een kei als het aankomt op emotionele verhalen en dat is met dit verhaal niet anders. Dit verhaal krijgt van mij een 8,5 

 Honger van Joanne Carlton

Een verhaal over een hond en een jongen (Stiekem moest ik even lachen toen ik hond las want Hamley Books staat toch bekend om de kat) Maar het verhaal is zeker niet om te lachen nee dit korte verhaal ontroert je vanaf de aller eerste letter tot de aller laatste. Dit verhaal heeft mijn hart veroverd een dikke 10 dus. 

Dicht van Lara Reims

Dit verhaal gaat over een jongen die samen met zijn moeder gevlucht is. Ik denk dat Lara Reims met dit verhaal een hedendaagse werkelijkheid heeft aangekaart. Dit verhaal krijgt van mij een mooie 9

Brave Hond van Latoya Morris

Dit verhaal gaat over een zwerver en zijn hond die een band op bouwen met een kindje uit een rijk gezin. Het is een ontroerend en mooi verhaal ook deze krijgt een mooie 9 

Helaas heb ik de andere verhalen nog niet kunnen lezen 🙂 Maar zodra die uit zijn voeg ik deze natuurlijk nog aan dit blogbericht toe! Maar ik kan jullie na het lezen van de helft van de bundel vertellen dat deze zeker de moeite waard is.

Liefs, Melanie

 

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sanne
4 jaren geleden

Wat een mooie recensie. Het boek klinkt ook interessant. Mijn verlanglijstje gaat veel te groot worden.

Alexandra
4 jaren geleden

Wat een mooie actie en boek. Staat op mijn lijstje genoteerd.
Alexandra onlangs geplaatst…Kampen en NunspeetMy Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x