van eigen bodem met Esther Wagenaar 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

12 december alweer. Nog maar 19 dagen te gaan en dan zitten we alweer in 2020. Wat een geweldig jaar heb ik in 2019 gehad als het gaat om boeken lezen en auteurs leren kennen. Over mijn gezondheid zullen we het maar niet hebben. Een van de auteurs die ik in 2019 op Facebook leerde kennen was Esther Wagenaar. Esther is een geweldige auteur die net als mij dyslexie heeft. Toch heeft zij de stap genomen om haar boeken uit te gaan brengen en wat ben ik ontzettend trots op haar. Vandaag gaan we het dan ook hebben over deze Trilogie.

 

Het begon voor Esther allemaal met Het groene kristal het eerste deel in de Terra 7 Trilogie. Het groene kristal zag in 2018 voor het eerst het levenslicht en ik mocht het lezen voor Celtica publishing waar ik dit jaar vip voor was. In Het groene kristal neemt Esther Wagenaar ons voor het eerst mee naar Terra 7 dit deel is een geweldige kennismaking met de wereld die zij heeft geschapen. Wil je mijn recensie van dit boek lezen dan kun je dat hier doen. Ook Medusa van The Book Dragon’s Nook schreef een recensie van dit boek en die kun je hier lezen.

het groene kristal

Maar goed waar gaat het boek over. Ooit werd Terra 7 gekoloniseerd vanuit het ideaalbeeld van een geweldloze samenleving. Als de Aardse wetenschappers Virginia, Conrad en Redbod de planeet na eeuwen herontdekken, komen ze er echter tot hun schrik achter dat het leven er niet bepaald paradijselijk is.

Wat eens gewone mensen waren, zijn nu volken die door genetische manipulatie uit elkaar zijn gedreven en zelfs lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan. Terra 7 is een planeet waar onderdrukking en overheersing de praktijk zijn geworden.

Gebonden aan de Aardse regel dat ze niet mogen ingrijpen, staan de wetenschappers voor een belangrijke keuze: helpen ze de onderdrukte volken of niet? Als Redbod verdwijnt, worden Virginia en Conrad gedwongen een beslissing te nemen. Bijgestaan door Zania, een Terrazone en Dion, een Groene met telepathische gaven, gaan ze op zoek naar hun schip en hun vriend.

Het huis van de roos

Afgelopen maand kwam het tweede deel van deze Trilogie uit genaamd Het huis van de Roos. Voor dit deel mag ik mee doen aan de blogtour en mijn recensie zul je dan ook vanaf 16 december op de blog kunnen vinden. Het huis van de roos gaat natuurlijk verder daar waar Het groene Kristal stopte

In dit deel gaan Bridget en Conrad  naar het noorden van Terra 7 om de reddingscapsule te vinden. Hun reis verloopt echter niet voorspoedig. In de bergen krijgen ze een aanval te verduren van een Afraanse patrouille. Zeer tegen Bridgets zin in besluit Conrad om de enige Afraanse overlevende te redden: Duncan.

Het is een beslissing met grote gevolgen. Duncan is een edele uit het Huis van de Roos en via hem komt Conrad in de Afraanse samenleving terecht. Hij leert veel over de bewoners van dit eens zo machtige Huis en over diens grootste
bedreiging: Falk. Deze hoogheer uit het Huis van de Adelaar is een direct gevaar voor alles wat Conrad liefheeft.

In dit tweede boek van de trilogie Terra 7 komt Esther Wagenaars fascinerende wereld verder tot leven. De samenleving daar is ingewikkelder dan gedacht. Vijanden blijken vrienden en andersom. En wie is toch die vrouw in het maanlicht?

En daarna moeten we helaas tot 2020 gaan wachten want dan komt het laatste deel in deze trilogie uit. Deze zal Het antiparadijs gaan heten. In dit boek zal uiteindelijk alles samen gaan komen.

Ik hoop dat jullie nu reuze benieuwd zijn naar de boeken van Esther Wagenaar 🙂 En dat ik jullie volgende week allemaal weer terug ga zien voor de recensie en de week erna voor het interview!

 Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jasmijn
4 jaren geleden

Wat knap dat ze ondanks haar dyslexie een boek heeft uitgebracht! Sterke cover ook.

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Jasmijn

Ja ik vind de cover ook echt prachtig! Ik ken nog meer schrijvers die Dyslexie hebben binnenkort komt er een gastblog van een van deze schrijvers.
bookstamel onlangs geplaatst…Van eigen bodem met Leonie Sophia van den hoekMy Profile

stefanie
4 jaren geleden

Klinkt echt super spannend! Ik heb zelf ook een boek(je) geschreven ondanks mijn dyslectie. Zolang er maar iemand de boel controleert kan het prima.

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Van deze vind ik de cover intrigerend. Mooie hoor. Het lijkt me leuk om ontwerper van boek covers te zijn!
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Waarom staat dit schilderij in de garage?My Profile

Sanne
4 jaren geleden

Deze schrijver kende ik nog niet. Mooie cover. Ik ben benieuwd naar je recensie.
Sanne onlangs geplaatst…Mijn geluksdagje tijdens het revalideren.My Profile

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x