Recensie: Dance or Die van Chinouk Thijssen

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Eindelijk is het zover! Ik heb het laatste deel gelezen van de Truth or Dance serie van Chinouk Thijssen! Ik heb het zolang mogelijk proberen uit te stellen omdat ik stiekem eigenlijk niet wilde dat er een einde zou komen aan deze geweldige serie. Maar goed aan de andere kant wilde ik natuurlijk ook wel heel graag weten wie er nu achter de app Truth or Dance zat. Wat bleek ik zat er gewoon hartstikke naast degene die ik verdacht had er gewoon niks mee te maken.

Maar goed laten we maar snel naar de recensie gaan voordat ik straks nog verklap wie de dader is.

20191013_160724.jpg

Wil je Dance or Die kopen? Dan kun je dat hier doen. 

Benieuwd naar deel 1 Truth or Dance lees dan mijn recensie hier of mijn recensie van deel 2 Break a leg hier

*** Let op dit is het derde deel in een trilogie en kan dus spoilers bevatten ***

Een verrassend einde op een geweldige Trilogie

Titel: Dance or Die Auteur: Chinouk Thijssen Uitgeverij: Clavis Genre: Young Adult / Thriller Cijfer: 9,5

Hier gaat het boek over:

IK BEN NOG LANG NIET KLAAR MET JULLIE. WE ZULLEN EENS ZIEN HOELANG JULLIE HET GAAN VOLHOUDEN. SPOILER: NIET LANG.

Het einde van India’s dansopleiding is in zicht. Nog één jaartje en dan mag ze misschien auditie doen voor Het Nationale Ballet. Maar toch is ze er niet gerust op, want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar en haar vriendinnen lastigvallen. En iets zegt haar dat diegene dit schooljaar pas echt zal toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?

Dit vind ik van het boek:

Wauw Dance or Die is echt een geweldig einde op deze intrigerende trilogie van Chinouk Thijssen. Het einde waar we allemaal zo lang naar uitgekeken hebben was enorm verrassend en had ik echt niet zien aankomen. In het laatste deel word steeds duidelijker dat degene achter Truth of Dance het gemunt heeft op vooral India. Daarnaast word ook al snel duidelijk dat de vrienden en familie van India worden gebruikt als een pion in het spelletje dat Truth or Dance speelt. 

Nou ja een spelletje dat is het allang niet meer want het gaat steeds meer over leven en dood. Ook dit deel is wederom vlot geschreven. Soms misschien een beetje te vlot want af en toe lijkt het erop dat er wel hele grote sprongen worden gemaakt in het verhaal en dat is jammer. Maar verder kan ik weinig negatiefs over dit boek schrijven. Want het plot is gewoon echt heel erg goed!

Ik ben wel benieuwd als je Dance or Die hebt gelezen of jij wel de dader goed had. Laten jullie mij dit even weten in een berichtje ?

Dit boek krijgt weer een mooie 9,5 van mij 

Liefs, Melanie 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

zoals je nu wel weet lees ik niet maar boeken van chinoek ken ik wel omdat wij elkaar al heel lang volgen dus alles wat van haar is is een aanrader bij mij 😀

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  rachel

Ooh wat leuk dat jullie elkaar al lang volgen. Chinouk is echt een van de meest lieve en bijzondere auteurs die we hebben in Nederland. Alle tijd voor een praatje een lief woordje etc echt uniek.
bookstamel onlangs geplaatst…Van eigen bodem met Leonie Sophia van den hoekMy Profile

Gabrielle
4 jaren geleden

Klinkt echt als een gaaf boek, ik kende de Truth or Dare serie helemaal niet eigenlijk 😉
Gabrielle onlangs geplaatst…Monschau in de Eifel – dit mag je niet missen!My Profile

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Gabrielle

Het is een echte young adult serie maar hij leest enorm snel weg 🙂 Zeker als je van ballet houdt.
bookstamel onlangs geplaatst…Van eigen bodem met Leonie Sophia van den hoekMy Profile

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Bij dit boek valt het me op dat de titel Engels is. Maar het is dus wel een Nederlandstalig boek?
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Waarom staat dit schilderij in de garage?My Profile

stefanie
4 jaren geleden

Klinkt echt heel goed die zet ik op mn kerstlijstje

Monique
4 jaren geleden

Oeh dit klinkt wel als een gaaf boek zeg! Op mn lijstje.

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x