van eigen bodem met Kirsten groot

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is weer die tijd van de maand waarin ik jullie voor ga stellen aan de nieuwe auteurs voor de blogs van eigen bodem. Deze maand hebben we weer een aantal super leuke auteurs van eigen bodem. Wat ik zelf heel erg leuk vind aan deze maand is dat alle drie de auteurs Fantasy auteurs zijn. Dus ze hebben alle drie iets gemeen. De eerste auteur waar ik je aan ga voorstellen is Kirsten Groot. 

Kirsten Groot

Mijn recensie van haar boek De terugkeer naar Layhar kun je hier lezen en het boek kun je hier kopen.

Zoals ik al zei is het vandaag  de beurt aan Kirsten Groot. Kirsten is in het jaar 1997 geboren in het mooie Delft. Kirsten heeft een oudere broer, een zus en een tweelingzusje. Ze heeft Japanstudies gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en richt zich vooral op geschiedenis. Met name literatuur en kunstgeschiedenis. Haar favoriete periode in de Japanse geschiedenis is de Edo periode (1600-1868) en ze gebruikt deze dan ook voor de basis van de landen Ōkoku en Ginkoku in Shirareta Sekai. Ze heeft een speciale voorliefde voor het Japans poppentheather en de geweldige stukken van Chikamatsu Monzaemon.

Het schrijven begon al vrij jong. Als kind begon ze al met het schrijven van verhaaltjes. Maar ze vond nooit de motivatie om deze af te maken. Totdat ze in 2012 de eerste versie van “De terugkeer van Layhar” had geschreven. Sindsdien heeft ze het enkele keren herschreven en drastisch veranderd totdat het idee – met dank aan haar redactrice Kelly van der Laan – eindelijk tot zijn recht kwam in het eindproduct! En nu ligt het boek de Terugkeer van Layhar dan eindelijk in de winkels!

De komende weken gaan jullie Kirsten Groot natuurlijk nog veel beter leren kennen door middel van het interview en de recensie.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. lodi schreef:

  Wat leuk zo een introductie van een schrijfster, dit maakt me heel nieuwsgierig naar haar boek!Ik ben benieuwd!

 2. rachel schreef:

  wat een leuke deze weer en ze woont in de buurt hihih

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Japanstudies! Dat hoor je niet vaak zeg. Wat een originele studie lijkt me dat. Weer eens iets anders!
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Nutriscore voor dummies + er is nu ook een app!My Profile

 4. Alexandra schreef:

  Japanstudies wat gaaf. Leuk, ben benieuwd naar de komende recensies.
  Alexandra onlangs geplaatst…Emotie of gevoelMy Profile

 5. Cynthia schreef:

  Wat leuk om weer een nieuwe schrijfster te leren kennen. Ik ben benieuwd naar het interview
  Cynthia onlangs geplaatst…Recept: ‘Luie’ Spekkoek CakeMy Profile

 6. sanne schreef:

  deze auteur kende ik nog niet. altijd leuk om nederlandse schrijvers te leren kennen. Een aparte studie heeft ze wel gevolgd. ik ben benieuwd naar haar boek.
  sanne onlangs geplaatst…Revalidatie is ook een blokje om wandelen.My Profile

 7. Jasmijn schreef:

  Leuk dat je een voorstel stukje doet! Dat voegt veel waarde toe 🙂

 8. Leuke introductie. En Japanstudies… interessant.

 9. Janet schreef:

  Wat gaaf om op die leeftijd al een boek in de winkels te hebben liggen, heel tof en iets om trots op te zijn.
  Janet onlangs geplaatst…Amersfoort: 9x doen in deze historische stadMy Profile

 1. 4 januari 2020

  […] geworden naar Kirsten Groot  lees dan hier het blog waarin ik haar voorstel Hier – Mijn  Recensie van haar boek en het  Interview dat ik met Kirsten Groot mocht […]

 2. 4 januari 2020

  […] geworden naar Kirsten Groot lees dan hier het blog waarin ik haar voorstel Of  Hier  Het blog waarin ze haar favorieten met jullie deelt. […]

 3. 20 januari 2020

  […] keer las ik een boek van Kirsten Groot. Eerder kon je hier al kennis maken met Kirsten Las je hier over haar favorieten en mocht ik haar interviewen dat […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge